Siapa saya

.






Assalamualaikum

Pertama sekali..Taniah buat korang yang sudi melapangkan sedikit masa untuk jenguk page "Siapa Saya" nie..Dalam ramai jiwa yang berkunjung ke blog Wan..Anda adalah salah seorang yang dah jatuh cinta kat Wan..eh kat blog Wan dan ingin mengetahui lebih lanjut tentang Wan..Terima Kasih


Siapa saya??

Dilahirkan pada 25.september.1988 dihospital besar Kuala Khubu, Selangor dan kini menetap sepenuhnya di Sarawak.Dibesarkan dari sebuah keluarga yang sederhana. Minat sastera tapi tak suka membaca dan menulis . Minat seni dan photography tapi tak kreatif.. Seorang yang ringkas , mudah dan agak pendiam tapi peramah.


Pendidikan awal di tadika hikmah (bawah masjid - Tanjung bundong , Kota Samarahan) seterusnya menganjak ke Sekolah Rendah Kerajaan Dato Traoh (Muara Tuang ,Kota Samarahan) dan melangkah ke Sekolah Menengah Muara Tuang ( Merdang Lumut , Kota Samarahan) diteruskan dengan acara satu tahun setengah pra U tingkatan 6 disekolah yang sama.Pelajar program kerjasama Universiti Teknologi Mara (UTM) di International College of Advanced Technology Sarawak (ICATS - Tabuan) dalam jurusan kejuruteraan elektrik (kuasa) dan  Kini ditugaskan sebagai penceramah bebas , Tenaga pengajar dan Fasilitator .

"selepas ini kemana pula saya dicampakkan?"


Saya gembira terjun ke dunia baru.
(kejuruteraan elektrik(kuasa)) Biar dahulu menuntut dalam aliran sains di menengah rendah,
sekarang bacaan saya adalah elektrik dan tambah tolak matematik.
Menulis berfikir dalam sastera,
walau hobi menjurus grafik dan photografi.
Dunia baru buat saya risau pada mulanya untuk meneroka,
tetapi ini tidak bermakna
saya tidak menyambar mana-mana
peluang yang ada.


Saya ..

Dimiliki oleh keluarga dan Allah S.W.T . Berusaha menyampaikan kebaikan agar menjadi bekalan kelak..Enggan mati dengan tangan yang kosong , sebaik baiknya mati dengan tinggalan ilmu yang ada.

Andai kata arus tak kesampaian . . .
 Nyata tak terlihat. Lantas, siapa yang menduga?
 Aku bertanya? 
Apa beza antara ujian dan hikmahnya? 

 Cinta ..

Cinta yang tumbuh ialah cinta yang tertolak dari duniawi, tidaklah bermaksud aku sudah tawar terhadap cinta duniawi. Malas? Acuh pun tidak. Kemalasan ku punya objektif tersendiri.Kecewa mungkin...


I LOVE ALLAH

Aku biarkan diriku termenung. Membawa ku ke alam kenangan... Ketika aku lemah, tak berdaya, diri-MU meniupkan kembali semangatku yang kadang kadang luluh. Diri-MU merawat segala kandunganku. Diri-MU juga mengajak aku berserah diri dan bertafakur kepada-MU. Tatkala mereka mencemuh dan memijak mijak maruahku. Dirimu muncul bersama infra yang memulihkan keyakinanku.



P/S:Jika ada sebarang pertanyaan mengenai Wan sila nyatakan soalan anda diruangn komen..Akan diupdate sekiranya perlu..



.




79 comments:

Iza Zaty said...

Larr , dok kat sarawak rupenye ..
jauh nye tinggal

Asnida Ridzuan said...

wan nie dah ade makwe ke ??

Wan_hazel said...

Iza Zaty

hehhee.jauh kan..bab tu lah banyak aktiviti blogger wan tak leh join

Wan_hazel said...

Asnida Ridzuan

ada..lisa surihani tapi dia dah kawen ngn yusri..so skang tak de lah..ahahahhaa

Iza Zaty said...

haha , lisa surihani?? hahahhaha

Wan_hazel said...

hahhaa....no komen no komen..

Nurul CLumsy Gurl said...

untongler Yusri dh kawen ngn Lisa Surihani... skrng minat sape plak? hahaa

bila hati berbicara (: said...

kt samarahan ehh?? kite kt unimas skrg..hehe..

Wan_hazel said...

Nurul CLumsy Gurl

skang nie masih dalam pncarian..ahahha

Wan_hazel said...

bila hati berbicara (:

dekat lah nie..akalu tserempak wan tegur2 lah ye

Cik Purple Pinkypuff said...

hadoi... ingatkan selama ni, cp lg tua dr wan.. muka wan cam budak2.. hahaha.. rupanya cp lg muda dr wan..hahaha.. malu2.. :P

Wan_hazel said...

Cik Purple Pinkypuff


hehehhe...alamak..cam budak2 ke muka wan..hehehe...tak pe..kita sama2 masih muda <-----------perasan masih muda..hehee

Iza Zaty said...

lahir tahun 1988 ? umur abg wan bape ? haha, malas nk kire -.-

Wan_hazel said...

Iza Zaty

umur 24 tahun..ehehe..

Aien Nia said...

Umur wan 24 rupanya..Ingatkan baru 20..
Takpe ,,bagus awet mude

pEAyzhA zhArrtUl said...

eh..wan..peayzha asa pnah jk tsrempak ngn wan bah.. tp.. cne 0...lupak dha... hehe~ :p

Wan_hazel said...

pEAyzhA zhArrtUl

mena ka??len kali mun d anemu gik talo mek ah..ehehhe

EikaSchapika :) said...

Kata-kata abg wan penuh berseni lahh . huuuuu ,, susah nak bermadah sebegitu kalau takde idea . Ade time gak idea tuu nak datang , kalau die taknak datang , memang takkan ade laa idea uh (:

pEAyzhA zhArrtUl said...

a0wk eyh... haha!... klak neg0... uhuhu...

Dak Fisha said...

oo. begitu rupanya..
samela. fisha pon budak engineering gak. HEHE

❤ Si Budak Vanilla ❤ said...

mnt ktk sma ngan kmk. .haha. .gudluck. .

hana said...

assalammualaikum ;)
pertama kali terbuka blog wan ari ni ;) hehe..teruskan berkarya (menyampaikan kebaikan)

zulfan said...

salam. hello bro wan hazel... nak tanyer cikit... cmne nak wat yg newtab view mcm wan hazel betula agaknyer sy ckp ni.heheeh sy nak wat mcm wan hazel tu kt menu tutorial pastu bawah die ade lg bende tajuk kecik-kecik...cmne ekk wan hazzel..ade x tutorialnyer....

Wan_hazel said...

bro cek nie..

http://wanhazel.blogspot.com/2012/04/tutorial-css3-tab-menu-mudah-dan-kemas.html

kalau nak yg ada anak2 tu try awak google drop menu tab

lieya nasir said...

1988..heee sebaya la kitaa....
tenkiu wan,tutorial yg sgt2 best... :)

Wan_hazel said...

ye kita sebaya...hehehe...sama2 n terima kasih taw

Nadia Elena said...

salam kenal wan..nanti kalau saya nak melancong ke sarawak, boleh lah awak guide ek? ^o^

Wan_hazel said...

salam...ehehhe..boleh je...tak de maslaah..ehehe

far_east007 said...

Assalam n Salam Ramadhan...xtau plak aq ko ni dok S'wak..lau tau, mse kat S'wak calling2 ko jerk bro..pape pown, salam sahabat... :)
De mase, jenguk2 la ke blog aq yg bawu bertatih ni..huhu...
http://fareast007.blogspot.com/

iEyNa_AmirinA said...

salam...rinok ati nga blog ktk...kcak..kmk mnt grapik...tp krg kreatif...salu men adobe p xda plg mok aplikasi dlm blog...hehe..btw..blog ktk mmg bez abg..hope dlm temu ktk rah kcg.,coz kmk mun diam di kcg towk juak..haha

Wan_hazel said...

ieyna

hahaha..makceh..lak mun ktk da nemu mek tegur2lah oo.. Insya ALLAH nie tauk da peluang mok jumpa lak...

Miss Yaty said...

hebat lah. terpegun baca pasal diri wan. sains-jurutera elektrik-sastera-grafik-photografi.

hebat2..sy dari dulu akaun-akaun-akaun. kikiki.

Wan_hazel said...

hehehe..tengs..biasa2 je... mungkins ebab hobi..tu lah banyak yg wan cuba... Ilmu nie kan luas..so jgn siakn masa

Anonymous said...

nk tny something..boleh bg emel x?

Wan_hazel said...

boleh je..nie mail wan
wan_scremohazel@yahoo.com

Anonymous said...

Wan, dah emel tau..hehe

Zifa said...

ingat kan wan ni pompuan...upanya lelali lepas baca siapa saya...tgk comel2 doodle tu ingt pompuan...selamat berkenalan la

Shazney Shamsuddin said...

selamat berkenalan wan :P

".. http://zaidatulaznishamsuddin.blogspot.com/ .."

Hana said...

tarikh lahir semua dah ade.. satu je tak de.. NAMA PENUH mana ? :D nak tau jugak nama penuh abg Wan ni :D

Isabel Diaz said...

Wah, hensem da jark abg wan kita towk eh.. :)

Wan_hazel said...

Zifa

slmt ..bkanalan..ahahhaa..wan lelaki..ehehe

Wan_hazel said...

Shazney Shamsuddin

slmt bknalan jugak

Wan_hazel said...

Hana

ahahha..yg tu kene rahsia..ahahaa

Wan_hazel said...

Isabel Diaz

ahahaha...pandey jak ktk ya..ahahha..makceh..smga hati lebih hensem gik oo

tiga minit said...

lengkap dan padat...tiada lagi rahsia ye..hihi

nur azian said...

nice blog..
suka gaya penulisan awk..
tercari2 jugak muka pemilik blog ni..
at last,jumpe jugak..
hehe btw gud luck for ur life :)

Wan_hazel said...

tiga minit

ehehhe... tengs

Wan_hazel said...

nur azian

ehehhe..tengs.. pnulisan yg cikai2 je..eehe

nur azian said...

btw nice lahh..
owh berstatus abg ni kalo dah 24..
penulisan yg baik,
mmg ramai org suka..
jika menulis dr hati yg ikhlas,
org lain juga akan membaca dgn hati yg ikhlas..
gud luck :)

Wan_hazel said...

nur azian

tengs.. hehehe.. dah tua lak rasanya nie.. hahaha.. jgn pggl pak cik je..ahaha..

nur azian said...

tak la tua sgt pon,matang je kot...hehe..erm btw suka gaya penulisan...teruskan menulis bahan2 yg baik,insyaALLAH dpt beri kebaikan buat semua umat islam..

Wan_hazel said...

nur azian

tengs taw... Insya ALLAH ..semoga ALLAH redha.. terima kasih sgt2

nur azian said...

u r welcome :)
rajin2 kongsi ilmu gaya penulisan yek..nnt teringin jugak nak menulis gaya2 hebat macam anda2 semua..sy masih belajar dan masih perlu byk belajar..beri tunjuk ajar ye :)

Wan_hazel said...

nur azian

Insya ALLAH..rahsia nya rajin membaca taw..ehehe..

nur azian said...

saya mmg suka membaca,
masalahnya tak pandai meluahkan dlm bentuk2 ayat2..huhu..
sebab tu sy menulis ikut cara sy sendiri..nak menulis,tapi tak pandai..
btw ilmu tetap ilmu,
sebaik2 ilmu adalah ilmu yg bleh kita manfaatkan dan sebarkan pada org lain :)

Wan_hazel said...

nur azian

bykn menulis dan membaca.. dan banyak kn bahan bacaan.. jgn fokus satu bahan je.. gabungkan smua bahan bacaan tu.. elektrik ,sains , musik.semua pun main peranan istilah tu yg berakna sebnar nya..

contoh nya "kation ku tertarik pada cas yang bertentangan ..Entah ,ini kah yag dikatakan rindu"

simple je kan..ehehhe..kira macm tu la

nur azian said...

owh yeke..
erm banyak baca,tu aje kuncinya..
nanti lah saya cuba..
mesti seronok kan kalau
mampu buat entry dgn gaya penulisan sendiri dan org suka baca..
lagi2 kalau apa yg kita share tu,adalah sesuatu yg bermakna :)
nice contoh :)

Wan_hazel said...

nur azian

seronok sgt2.. sebab rasa puas tu ada n lebih2 lagi kalau ad ayg suka baca n ada selit2 manfaat dalm entri tu...

yep banykn bahan bacaan je.. kalau baca translate al quran lagi best..

nur azian said...

betul2..harap2 suatu hari nanti penulisan sy juga akan disukai oleh org lain..cuba dan terus mencuba :)
tafsir ALQURAN? betul2..mmg betul sgt2..tiada buku yg lebih baik selain AL QURAN dan tafsirnya..semua kisah ada dalam tu..sama-sama kita manfaatkannya :)

nice to know u wan hazel..
err ape nama penuh?

Wan_hazel said...

nur azian

Insya ALLAH..
Bitaufiq wannajah = Semoga mencapai kejayaan..Kalau ada usaha mesti dapt punya.. pernah dgr org kata "man jadda wajada" hehehe..

yep wan sndri pun byk guna sastera dari Al quran.. Tiada pkataan yang terlebih indah dari AL Quran,.Setiap bahsa dalam AL quran semua berlapis2..

jadi usaha k.

nama..rasanya tak perlu kot..ehehe..biarlah rahsia..ehhe

nur azian said...
This comment has been removed by the author.
siti zulaikha said...

assalamualaikum.. hyep2.. anyeong.. eyh2 baru dpt terjah blog wan n thu sape wan sbenar2 berdasarkn ape yg dbace aje la.. hehe.. ieka pun stay at srwk je ni.. from 2011.. skrg stdy at uitm smarahan.. abg wan still stdy eyh?? kt mane?? if ade kesempatan leyh jmpe gak.. wee~~ take care.. (=

Wan_hazel said...

siti zulaikha

waalaikumsalam..yep still study lagi..kat icats.. hehehe.. kat utitm tu ke..waaa...tak jauh lah dari tmpat wan..ehehe

siti zulaikha said...

yupz2.. hehe.. if ade kesempatan leyh la jmpe.. na mntk autograf.. haha... ^^_

Wan_hazel said...

hahaha...autograf lak..aaha...u5k ape ye??ahahha

kalau jumpa wan kat desa ilmu tu l.cepat2 lah tgur ye..ehehe

Baby Idaman said...

Salam Wan Hazel...
Errm..nak request leh x??
Leh x wan dptkan software sketch up?? Maaf yer..n terima kasih..

Wan_hazel said...

ok..nanti wan wat k...

Wan_hazel said...

fb :

wanhazel

https://www.facebook.com/wan.hazel

Pm k kalau add

Murni said...

La diam swk duhal. dekat skali jk.
haha.

Wan_hazel said...

aok..umah tak sini??dekat ka??

Zamer said...

Salam...Memang blog yg menarik,terbaik laa Wan...Ku pun berasal dari Kuching Sarawak....teruskan berkongsi ilmu yg berguna pada pembaca setia yg ada.. :)

rahsiaamira said...

assalammualaikum best nya blog nie..best sngt-II teruskan berceloteh di blog anda~

★ NuNa ★ said...

assalamualaikum .. blog abang wan memang best :)) setia hari saya baca . HAHAHAH ~ thanks

Fya Pelangi said...

oic, da 25 da ? :O

Farah Farhana said...

kota samarahan?? area kmk!

Gadis Omey Domo said...

abg wan minat bidang photography , sama lha kita , tapi saya takk mcm abg wan , tak pandai lagiii , nanty abg wan buleyh tolong ajarkan ye :)

Zarith Shafeena said...

Assalamualaikum..baru jumpa blog ni tadi..wahh,menarik blog abang wan..cantik-cantik semua..post nya pun menarik..macam tuan nya jugakk..hihihihihi...

Nurhana said...

As salam. Salam perkenalan. Blog yang menarik untuk dibaca dan menimba ilmu. Sik sangka nembiak semenanjung ada juak yang dah menetap lamak kat Kota Samarahan ya. ^_^ Harap kmk boleh kongsi sama ilmu yang ktk ada. Maklumlah kmk pun masih baru gik dengan dunia blog tok. Insya'allah mun bertembung bolehlah kita bertegur sapa. Kmk pun kerja kat area Kota Samarahan ya.

Ennor Plenetzurah said...

Asslamualaikum... Chakk!! akak dtg bertandang nuuun jauh dari gunung kinabalu... heheheh oke... salam perkenalan dari akak.