HTML convert Tool _ Convert HTML kod untuk Buat tutorial korang..Pasang kod HTML dalam entri

. .





Salam Korang..

Kali nie Wan nak sediakan Tool untuk korang convert or tukar kod HTML korang..So korang leh post dalam entri korang..
Bagi sesapa yang nak wat Blog Tutorial or Tutorial tapi tak leh nak post Kod HTML dalam entri..Skang tak yah risau lagi..Wan sediakan Tool nie...
jum ekot step nie..
-Korang paste kod HTML korang kat ruangan blah kiri tu..
-Untick keep spaces dan blockquote.
-Lepas tu klik lah Convert.
-Lepas tu korang copy lah kod yang dah di convert blah kanan tu kat posting entri korang..


So selesai..tu je.

.



    .



    6 comments:

    Ila Laa ~ said...

    waaaa,thanks a lot ye abg wan. :D

    Pretty2 Shy said...

    Bagi blog yang tak leh right click & highlight text tapi nak buat tuto, camner ? Gunakan tool nie ke ??

    Wan_hazel said...

    kalau tak boleh so tak boleh lah wat tuto yg nie untuk convert kod

    Aina Mansor said...

    haha . nanti nak try laa bila nak buat tuto , hari tuh dah try nak buat tp hampeh tak jadi . hilang mood teros nk buat tuto haha :p

    IzzatyB said...

    Sy kena buat table html for my resume. This is my first assignment. Now buntu gila. Can you please help me?

    Wan_hazel said...

    camne tu ye??table camne??