Friday, December 26, 2008

terpandu,dipandu or pemandu pelancong

Dari Sarawak ku intai,
KUbawa ke Semenanjung...

Puteri Santubong,
Puteri Sejinjang..
Menjaga gunung Negeri Sarawak,,
Manis xda dapat dilawan,
Anak dak Dewa turun Kayangan,,


tok nya datang bertandak,,

Rasa pahit ditelan,
Diludah rasa sayang...


kmk mulakankan dgn selamat datang ke Kampung Budaya

tok kmk bcrita..

so aku nak crte kat korang,,hari nie aku wat ape..
jam 10AM,aku dah ready dah nak on9..nak cek aku pnye web,blog nie gak n sgale2nye lah yg berkaitan dgn on9 nie,,hehehe,,,"adek"...mama aku panggil name aku,,borak pnye borak,,rupe2 nye aku kene bawe kluarge jiran aku g berjalan2..mule nye aku xmaw..pastu aku dgr..minyak free,mamam tanggung..aku just perlu drive je..wah..tanpe segan silu nye aku,,ok.set..blum sarapan g aku time 2..lapar nye aku..biaselah aku,,aku slalu sarapan xpn pukul 12 camtu..hahaha..sarapan ke 2..pakej kot mamam tghari trus..xpe2,,,terdesak sgt dah korang nak g..aku gagahi kaki aku melangkah untuk famlly yang nak kluar jalan2 2,so 5 buah krte yang digunakan,jam 10.30Am..kte orang mulekan perjalanan,,dalam perjalanan 2 xyah lah nak crite erk,,duduk tekan minyak je..hehhehe..(kmk orang pake jalan pasar,ngambik jauh gik dari samarahan tok tek,,nak round.hahaha)



k,,tok kmk dah datang..kte org dah datang.selamat datang ke Kampung Budaya.bagi org luar dari sarawak RM60.00 n kanak2 RM40.00 utk masuk,tapi kte orang tdi dapat RM25.00 je bagi setiap orang,,hehehehe..xtaw lah kenape.yang jdi pemandu pelancong empat orang sarawak..lupe plak aku nak crite erk,,yang pergi nie sebenarnye kluarga mertue jiran aku,,anak die..aku panggil die Abg Halim,n nak bersanding hari ahad nie,,



lepas tu kite org diberi cop..dgn cop tu lah kite org boleh masuk,,stikerlah..yang macam nie..aku lekat kat topi aku 2,,hehehe



seblum kite orang menjelajah smue tmpat 2...kite org g mamam lu,,aaa,aku order mee Hong Kong..n air nescafe,,ngantok aku,,pastu aku order air milo ais plak,,hehehe,,xterhabis plak aku mamam mee 2..banyak sgt..



JOm kite mulekan penjelajahan,,sowie erk muke pelancong2 aku tu xde..hehehe...sowie korang..aku pn xde snap pic korang..tulah korang xnak ekot aku,,jalan lah korang sendiri..jahat nye aku,



jambatan buluh...nak menyusahkan diri je aku pakai jalan 2...kat sebelah nye sebenarnye ade jalan papan biase,,saje je aku nak menyusahkan diri aku nie..



aha...nie rumah Bidayuh..salah satu dari beberape buah rumah..eh..mane rumah,,tu papan tande je kan n aku yang terpacak kat situ,,hehehe..blakang aku 2 lah rumah nye.



yang nie plak aku snap dari tingkat teratas rumah Melanau..tinggi bertingkat2 rumah 2..payah gak nak naik,,



yang nie kat rumah Melayu,,alek2 muke aku je...mane yang len,,hahaha...xyah lah muke korang erk,,,kat dalam nie ade persembahan gak,2 orang nenek menyayi..xdelah...kre bergendanglah,,ape2 je lah..



yang nie aku rase dah nak balik rumah dah,,tiade tempat yang lebih slese dari bilik tidur..tol tak korang???hehhee.jgn risau pasnie tamat lah perjalanan kite,,







tepat jam 4.00PM..lame gak kite orang kat sane.persembhan pun bermule..smue tarian dari Sarawak dipersembahakan,,yang nie bbrape persembahan yang aku snap..xbez sangatlah kualiti pic aku kali nie,,xtawlah pasal,,,



tamat je persembahan,kite orang dijemput menari gak atas pentas 2..ape lagi aku,,aku try lah gak,,banyak gak yang menari,,korang carilah mane aku kata dalam pic atas nie erk,,kite orang nak balik dah,,hehehe

sebelum balik 2,kte orang g WaterFront...lepak skejap kat situ,,sambil hilang kan penat,,tp xgak penat aku hilang,,hehehehe...jam7.30PM kite orang kemabli ke kampung semula..Syukurlah pelancong yang aku bwe 2 selamat n xmerungut,,hehehehe..xtawlah blakang2 aku,hope xlah erk,,wat pealncong2 2....enjoy lah diSarawak nie..
lupe palak aku,,aku baru prasaan,,masalah kat Sarwak nie kekurangan papan tande jalan,,,hehehehe,,adios

video

so,,,aku tinggal kan korang dgn tarian melayu nie,,n slmat menonton,,kualiti video xbrape sgt nak bez,,harap maaf..bg ssape yg lme tak blik sarawak 2..bgus sgtlah menonton,,hehehhee,,,oh ya,kak Srisufi this 1 4 u..







hazel mohon undur diri..sayonara..i will never 4get u,,hehehehe,



Thursday, December 25, 2008

Jom brame2 ngn kamek carik ambai n koyong...

Projek yg aku janjikan 2.eh janji ke??xlh.hm,projek yg aku ckap ari 2.jom kita layan.

Alahai,korang dh tengok gambar dh.xyahlh aku crte g.sape sruh tngok gambar trus.hehehe.xde lh...ok2, hazel bikin crita erk,

Welcome 2 my world,
Welcome 2 my game,
Hazel bcrta pake ktk ngn kmk k..
Kmk syg ktk bh,ktk syg kmk?hehehe

Jom,dh sdia lm?kmk mulakan cerita...jam 4.30am,kmk bngun dr katil tmpat guwin yg slesa glak2.tmpat kmk slalu brangn n mimpi...bngun awal ya eh,kmk remind tme kat hp mek kul 5.00am.p oleh krna hti tok.nang xsaba nk g ke tmpat ya.yalah terawal glak mta mek celang.hehehe.nang dh set lam otak li.bgn awal.pas bgn ya trus mandik,..kira cm nyambt krizmez wak mek tek.hehehe.ngabas stoking nk digantung mek kat sukut rumah mek,kosong jak.,pasya tang note jak ada kat sia.tuk yg ttulis dlm note ya "form slim santa,stoking ktk bau glak.sorry kmk xthan nyium bau,so xda hdiah lh,tuiiiiieeey"kempang ati snta ya..yg kmk heran pande klaka sarawak indah santa ya.dh lh preno po tulisan..nk len xtauk kmk ditulisnya.stakat ya jak kmk pat ngeja.hehehe.(slim santa ya pake guro jak.crita ya hanya rekaan smata2...)

Dh bngun mek tek nak.trus mek mdik tek nk..aok lh ya.xda mek ngulang gk bh..dh2 boh nk klahi,smbung gk.hm,nk kmk org pke capan pg gk,mamam mee goreng jak..pas mamam alu skit pwut mek.sia2 jak mam.hehehe.tepat jam 5.30am,kmk orang berangkat dr rumah.papa,kakak,2 org adk mek n kmk.ya jak pg,mama mek tpksa g tlg org mamam doa slmat..yalah xpat ngekot.so,brangkatlh kmk org tek dr umah.nait feri lok sblm ke kpg papa mek ya.kpg sbndi.ingat xkpg papa mek ya?tme rya aji tek ada mek crita nk.hehehe.kmk org g umah nenek mek lok.ambik brg2 yg dgunakan.lak mek pdah apa brg ya.stia jak bca entry tok.xpa mun byk ke merepek bnda bkn2.hehehe.



K,tok bok kita mulakan pjalnan ke tmpat ya.laut kata org kpg.nk ngambai tok,crik koyong wak.."topi ktk org ada mbak x?pake bju pjg tgn k.."pkara 1st yg uncle mek pdah,pasya,htung nya kmk org adk bradik."1,2,3,4 xkmk cyak ktk org ada oleh lak...".eh,orang tua tok.klak ktk nangga nk oleh kmk.6puluh ratus 2 juta guni oleh mek.lam ati jak ya.u all guess,ada xkmk oleh??hm,nie bleh pdh lok...truskan pmbcaan k.

Time tok,uncle mek anta ke tmpat yg dtju ya.pake hilux nya.kmk numpang di blakang.asa superman bena nait blakang ya tek.hehehe.kmk mdah ajak..aha,lupak kmk nk mdah.muka kmk dtampa leh daun pisang tme bdri kat blakang ya.kat sia manyak pokok pisang kri knan tme msuk ya.xpasan bh.ya lh alu tesuak pp tuk,muntang2 jak alu knak tanpa pp kmk...xlah kmk nk sngja nk nyuh daun pisang ya nampa pp mek.ya nang superman bena li.kebal ta org pn.hehehe.




kira dah nak sampei lah tok



yang tengah2 ya uncle kmk..hehhee...gmbar kenang2 kenangan..nya nganta jak,,xekot ke laut pn,,,pasya nya blit gik,,papai uncle..



Kmk org tpksa bjalan kaki tme msuk kdlm n jmpa tmpat yg kdak dlm pic atas ya.kira dlm 10minit cmya bjalan kaki.pergh,lega asa ati mek dh sampei..kira dh sampei.kira ngambik kat tebin ya jak..upa2 nya.nun ketengah2 nun san ngambik bnatang nama ambai tek.hahaha.bjalan gk lh kmk tok.p xpa,semangat msh kental.jiwa remaja bh.hehehe.





Aha,tok lh bnda yg dipake,kapur nak lam plastik ya dcmpur ngn gamber,eh gamber indah,,,garam.,n kayu pake cucuk2 pasir ya.eh,ada pantang juak ngmbik ambai tok eh..xbleh pake slipa n kasut.bpayung pn xbleh.tetak2 pn xbleh juak.p kmk xduli lh.mok juak tetak2.nie raya.dh bnda lcu jak jdi..kasut n slpa jak kmk org ekot.xpake lh.dtggal kan pun pokok bako.o tdah slipa...ya..ada xnangga kdak bilak lidi ya..ya pke nyucuk lubang ambai ya.hujung nya ngkah kapor,,cucuk2,alu telus lh ambai ya.








papa mek tok,,baju DIGI,,hehehehe

sebelum memulakan pencarian,kmk org sempat snap gambar juak,,kira g ke pantei jak upa,,ahaha..kmk lah ya..nak pake bju belang2 pth itam ya..hehehee.



Cmnie ktk org nk crik,??ngan bnda nk sluas tok.xda bza tang sma jak upa,,,asal ada lubang cucuk jak lh.hehehe.



daknya org mengambai,,,tauk sebenarnya di snap pic ya,,p buat2 xtauk,,asa bena jak becarik ya,,hehhee



Aha,tok nama nya ambai,nya kuar ya.pande xpapa mek ambik.eh,mek pande juak lh.10 igek jak mek oleh.bleh lh o.dr xda.hehehe.






Tuk koyong nama nya...


Wah,penat x?penat nk.hm,mun cmya kita blit lh owh.ju,mek mbak ktk blit,bjalan gk lh ke dibah nun kta blit.adoh eh.nang pnat kaki mek eh,dh xbslipa.plek jak asa tapak kaki.hahaha.





Hasil yg kmk org dpt.byk x??xbyk ka?ey,mun cmya.tggu jak lh org yg ambik ambai ya wak,bli ngn dak nya org jak lh.lak pdh ngn mama,mek org dpt ya.manyak.hehehe.rahsia2.






Setakat ya jak lh.perjalnan kita.kmk tggalkn ktk ngn gambr kmk org yg kepenatan tok.jom blit..eh.lupak indh jak.dlm pjalanan blt ya.slipa mek sblh kri arwah dh.ptus.o tedah kmk.hehehe.k,lh.papai.peace.

Mun dbrik kesempatan agk.kmk akn pg agk ngambai ya..wpun pnat nya pnat glak2.p sernk eh..mun ada msa kmk mbk ktk org gk k.mok g gk x?tepuk dada tnya slra.


Stakat ya jaklh,pngalman yg dpt kmk kongsikn kat ktk.





Hazel tersenyum dlm kepenatan.



Wednesday, December 24, 2008

Aku dan aku..sembarangan jak..

Sayang ngn cnta,
Byk glak bza nya,
Nya merlu kta utk mmahaminya,
Tok kmk mdah Pndpat org lain2...


Tenang jak aku rasa mlm tok,
So,slmak tok.aku xtnanglh.???eh,xnya alu upa ya.biasa jak..saja jak aku nk mdah munyi ya...ku ngintro entry aku ngn rangkap lgu kat atas ya tek,..tauk xlgu ya??d'kamiz 3_cmnie ndak ka ahernya...ya tjuk nya.


Aih,Ada masa juak aku nk ngrepak xtentu pasal lam blog aku tok.yalah tok,nk ngrepak lh tok...dlm blog aku mcm2 bhsa pakey aku,xlh mcm2 glak.kemimit ajak.its okey 4 u??xksah lh owh.jnji fhm jak o...so ape aku nk crte nie...???aku tngah layan lgu nie...feel gak,xtntu plak aku,aku nk tls entry pasal ape erk...???hm.

5minit kmudian(nang ada indah jak)

Yay yay,aku pn xsbar nk mmsuki ruangan luangan empayar 2009.entah,aku pn xtaw,ape yg aku ttnggu sngat utk tahun 2009.may b tggu bln Ramadhan kot.alah,sbnarnye aku tggu bln Syawal.Raye Aidilfitri.hehehe.cam budak2 plak..
G lme lh.



langkah kaki trus ke dpan,
tatkala sribu titik knangan menongkah arus waktu,
berpaut pada bngkai hari dan masa,
Tanpa sdkit pn bganjak,
Kau tetap dstu,

Namun apa dayaku,
Aku melayang brsama waktu,
Mengiringi masa mbuka lambaran baru,
Mciptakn sjuta potrait nurkilan khdupanku,

Kau,
Kenanganku,
Yg xmungkin kan ku kecapi lg,
Yg hanya skadar utk kutatap,
Bsma snyuman yg xmungkin kutangisi mhupun kusesalkan lg...


Wow...bermadah plak aku mlm nie..utk korang erk.ape yg korang rase.??xbtol ke ape yg aku ckap...bg aku,btol kot.2 ape yg aku rase,biar korang smue thu ape yg aku rase.luahan hati yg tbaik aku,bmadah puisi,slain mengedit pic...eh,dgn edit pic pn dpt luahkan prsaan...?dpat,aku ckap btol.xtpu pn.hehehe.


Malas na aku nk tdur mlm tuk eh.,mta ku lom kelat gk.nie rya aku tuk.tang boring jak asa.mala jak nk tdo.hahaha.nang ada juak.tdo boring.ya nang bkn org gk li.cmnie nk nunggah org cmya.kelawar li.xpn pn kloang.hahaha.kmk mdah ajak.mun xdpdah,nie lh ktk org nk tauk nk...nyalh ya eh.sembarang jak aku tuk.ada aku ditekok oleh ktk org pake klido lak,snduk ya eh.kejut2 cerik ado benjoi tas palak aku.hahaha,bsulik indah palak.mun bsulik sgek jd badak,mun bsulik 2 alu jd kerbo.eh,..ndak nemu utai aku..(entam jak)

Tang nantik2 jak aku santa close da door tuk.hehehe.santa2.nie tauk kau ado mlmpas kajang umah mek orang.pat juak ku mintak prezen ngn kau.xpun aku molah lubang pake ko msuk umah aku.sengan2 ko muat bh.hehehe.o tedah santa alu knak kau selak kau..pake plentey jak bh.sma drik.ngan angis...knek tok msh pake rusak ka ngnta prezen..apa??x,..dh pake jet.wah,maju dh santa.nang kejap lh ngnta ya.sney lh nk nyangkut lonceng?xdo munyi kling2 lh.hahaha.eh,po damo yo kh.yo po org biol.ngrepak sorg2.

Eh,udahlh.mun ditundik mkin jd nyo.aku nk jd goku mlm tuk.nyelmat dunio.nie dak urg ptih nun.smuo nymbut krizmez.mok xmok.tpkso wak aku..nk jd power rangers,jam pake aku btuka yo.msuk aik mbak aku nyelam ari yo..nyelmat pusuk lmas.hahaha.nak ngarap cicak man..xtrabey nya lak.mala mto nangga lango jak yo.hahaha.xpat pake polah team..kmk mdah jak.arap aku jaklh owh.hehehe



Pewit...santa dh slim.hehehe.


Hazel ceriakan harimu...peace.
(salah dan silap or tlnjur kata harap dimaafkan) we come with peace...
Its a hero time.



rabu...tebu..

Hari ini hari rabu,
Byk org mkan tebu,,,
Trngat aku ngn lgu 2 plak,
Lgu ke 2.hehehe,
Pntun kot...mane2 je lh erk...*kmk mdah ajak*



Aku bru je pas edit aku pnye blog nie,so dh ade link utk korang follow aku pnye blog,n tggalkn komen kat entry aku...hehehe.
sape yg tnye ngn aku dlu erk..aha,kak kek lapis kot...yay ya,kak kek lapislh 2.sbnarnya skin utk blog aku nie xde link untk komen n follow aku pnye blog.dgn kebijaksnaan aku nie.Anugerah yg Tuhan kasi kat aku nie.dlm mse 30minit,aku dpt wat n siapkn...hehehe.syukurlh erk.

Ari nie dh 24disember kn.besok smbutan krizmez plak.25disember.so,korang sambut x?..aku...aku xsmbut kot.bab besok aku ade projek skit....nk taw ke,ape aku pnye projek 2.tngok lh esok erk...kte tggu.tp aku xpasti gak.kalau hujan,may b xjdi kot.doekan lh hri xhujan erk.aku xpernah wat projek 2.projek.???aku pakai projek je lh.bru powerfull skit bnyi nye.hehehe.kte tggulh esok erk...tmrrow im wait 4 u.make sme project ya...hehehe...

Wat korang,xkre lh ape agme kte erk.kte kan hdup plbgai agme,bblang kaum di Malaysia.
So,apy krismez day...jgn lupe gantung stoking,xpn kasut korang.hahahaha.santa,santa...ble g kau nk diet.hehehe






Hazel indah bersama perkongsian..


Ops..lupak indah kmk eh.wat pak ngah n mak ngah.cmat kmbli ke tnah air,stlh mengerjakn Haji...makceh wak kat ktk pak ngah,mak ngah.da juak brg yg ktk bli utk kmk dr snun.hehehe...haji adrin ardinary wan hazel,..tggu jak lh,hahahaha.

Noktah.



Ape yg tbaik dlm hdup ku,,
Aku mpunyai adk bradik,wpun kdg2 aku tlnjur kte,mrah kat adk berdk aku,.,tp ape yg aku mrah 2.smue nye tpu je,*ya bulak jak bh*xbmksud pn..hehehe.tp abg jrg mrah kan adk2...hehehe...kak adk jrg mrah kn???huhuhu.
*Kmk happy ktk gmbra,
Jgn tak nangs syg....*




Mase kat dlm pic atas 2.kte org blik kpg,kat sri aman...jauh nye pjalnan.naik bkit trun bkit,..tme 2 kte org brangkat jam 4 pagi.sjuk nye.hehehe.aku yg drve krte.120km/j...msh slow g 2.aku try follow HILUX 4x4 kat dpn aku,130km/j 2 pn msh 25saat bze jrak kte org,bygkn dlm pde 2.msh ade gak.yg zap zup zap zup potong kte org.adoyai,kat stu memang kwsn plumbaan kot.pergh,jalan kat stu memang jalan utk blmbe kot.spe yg taw jalan 2.,ape yg korang rase.bez kan.tp satu je lh.xde lmpu jalan...hehehe

Seronok nye blik kpg,..kalau kakak aku drve,aku xkasi,tkut plak aku,.hehehe,kang xpasal2,tme naik bukit bngunan.(name bkt kat stu)xpasal2 krte undur.hehehe...tggi gak bkit 2 erk.tol xadeq neny..??hehehe...dlm pjalnan blk 2,kte org smpat gak bhenti dkat 1 tmpat 2.cntek nye pmandangn kat stu..hehehe..


Stop2,aku nk crte pasal adk brdk aku je,bkn nk crte pasal blk kpg pn.hehehe.tp aku xtaw pn nk crte pasal ape.hahaha.xyah je erk,mlas plak aku...lapar2...nk g mamam.

Ckuplh stkat crte blik kpg tdi erk.
nah aku tggalkn korang dgn pic aku xg xsbrape nie...snyum itik..hahaha





Noktah untuk hazel...give some smile 4 me...



Tuesday, December 23, 2008

Kenak kedak ya..

Mengape bgtu,
Mengape bkn bgni,

*Kenak kdak ya,
Knak xkdak tok,
N last skali...aaa
Nya pyia jak...*


Tersentak aku,laz skali msti biarkan mcm 2 je ke.,?pasal aku nk tlis entry yg mcm nie...suke sgt aku nk imbas kmbli,suke sgt aku nk kongsikan kat korang.prihal wajah2 kehdupn dlm biodata pnglman ku..yg pnuh dgn metafora,psonafikasi,anafora,hiperbola,bahkan parabola masuk skali.hentamlh.aku bkn dr alran sastera.hehehe.

Thun 2006 empunya ksah.aku diarahkn utk membuat 1 tugasan...kre mencbar gak.aku dan 4 org g..xyah lh aku nk kasi taw name erk..1st 2,bkn men bsmangat g kte org wat tgasan 2.biase lh kn,bru mule,cmtu lah kan...mkin lme,mkin mcbar,so,smue dr kalangan kte org teruji...laz2 slah seorg dr member dlm kmplan aku 2,dh mule wat hal...malas...adoh aku nie,xbrpe ske nk mrah..aku biarkan je.ok2 kalau 2 kau maw.aku ekot je.kau ktue ke?kau sape.?so,kte org kne ekot cre kau ke.ok,kte org yg slesaikn.kau duduk goyang kaki...alah nanti kte sme2 dpt name kan..

Ops.tlbh plak aku.emosi sgt aku.hehehe.tp kalau korang dtmpat aku wktu 2,hm,Tuhan je yg taw..2 lh pnglman kn...aku xske kalau dpt member yg mcm nie.dh lh xde smangat,ske mengarah plak 2.kalau die wat keje gak.aku xksah.nie x,..anggap dri bos lak...hope kau dh tukarlh perangai kau 2 erk...





Hazelemograsif time...(crilah dlm kamus kalau ade)

10 ari g nk tahun baru...



aku happy...happy 4 what???



aku dapat hadiah...yey yey 3 plak 2...bnyak nye,,,hehehe..xdelah..yang nie untuk hari keluarga nanti..ahli dewan suarah kota samarahan kat tempat aku,,so nie lah ,,kte org dmestikan wat hadiah ..aku pn xtaw utk ape hadiah 2...kot2...hadiah aku 2..aku dapat balik plak,,hahaha,,lucu plak erk,,

xsabar nye aku,,,may b sabtu nie kte org nak g bercuti,,,bez nye,,semua ahli dewan suarah plak 2..aha..ape erk kaitan aku dgn dewan suarah,,,kalau korang nak taw..aku ade gak bekerje ngn dewan suarah nie,,,sebab 2 lah,,fmlly aku dijemput bersme..hehehe,,,xsie2 kan..

gembire nye aku,,,




yang nie paling aku gembire sesngat,,,tengok x pic 2..yang tu lah kakak kesayangan aku,,,kte org sme umur..tp die lbh snang membahasekan dri die sbgai kakak,,,tua dri aku gak,,cume blan je lah,,lame aku xdgr khabar dr die..baru ari nie aku trme msg die..waaaa...seronok nye..pic yang kat atas tu,,MMS yang die sent kat aku,,,skang nie tgh bmsg ngn die lah nie...sambil 2 taip2 lah entry utk blog aku nie..aku nak share ke"happy"an aku nie kat korang,,hehehe..




k lah erk,,,aku nak mengundur dri plak,,,selamat menggembirakannkan diri ketahap yang termaksima yang boleh k,,iklhas dari hazel...





hazel so happy,,



Bicara aur dgn tebing...*panteiy ngan aik laut bertusey....*


Gambar hiasan...aku bedal je nk letak gambar kat snie...

Monday is koming,
Koming is coming,
coming is kambing,
kambing is coming soon...hehehe,
Entamlah labu...

Eh,btul ke hri nie hri isnin,,cam ari minggu je...bowink btul ari nie...*nang bowink aku tok eh,nang bukan2 bowink aku tok eh,xtauk pa nk dpolah eh...kmk mdah ajak,mala ter "eh2"*hahaha.

Ape nye aku nie,,,adoyai,aku xbrpe nk shat 2,3,4,5 menjak nie..nk kte dmam 2,xgak,dmam wndu,wndu ngn spe?*wndu ngan ktk nk??kali wak o.hehehe...apa tek.?ktk wndu kmk ka?...hehehe,makceh2..*

What da xxxx...sambil aku mengetak ngetok kn keyboard aku nie,sambil 2 mte aku tngok tv sony,channel 2.bcra aur dgn tebing..geram btol aku tngok..si Tina 2.bkn die xtaw pn yg boy 2.Razwan,ala2 name aku plak.hehehe..yg Razwan 2 dh nikah,dh de bini plak 2.mengade2 plak si Tina nie nk ngorat laki org.p aku xksah sgt,taw xknpe,sbab istri Razwan nie,menyakitkan hti sesangat.padan muke kalau laki die tpkat kat Tina 2.hahaha...bgus2 plakon 2.dpt bwe wtak 2.die orang dpt wat aku skit ati kat die org.hehehe.

Crte nie wat aku ksian gak.die nie pndai istri kpde si Razwan,adk die plak xpandai,,xde de plajaran pn.ade ke ptut die suruh adk die jd org gaji.die suruh adk die menyamar jd org indon plak.ksian aku tngok,pastu die dere plak adk die.bdose nye kakak yg cmtu.hehehe...nk taw lbh lanjut tngok lh sndri erk.


Lapar dh aku,nk mamam g.cmat ari isnin erk.mane yg bkerje 2.semangat2.hehehe




Hazel xshat eh...



Monday, December 22, 2008

Refresh and loading...

Refresh...refresh...


Loading...(meow2 pnjam loading ktk ah.hehehe)


Petang tok tek aku nangga cta ikan besar.eh,nak ikan besar ya eh..(tauklh urang ikan besa,gago jak aku tok,p bkn ikan joz ah.ikan jerung ya.shark2 to urang putih,bkn yo ah.).bez wak cto yo eh...


yang aku heran.pasal ah.kalau stiap kali crte yang cmtu.crte yang binatang besar2 2.msti hujung crte nye,hnye tggal 2 org je yg hdup.xcye,korang refresh lh otak korang g.crte anconda,komodo,shark...aha,tol x??kebnyakan smue plakon mati dlm crte 2...pasal ah.,,?"Lu pikirlah sendiri???"(nabil2)hehehe.
Aku pn heran.kre kejam sngt or gnas kot,ble wat crte yang berakhir dgn kmatian n tggal bbrape org je kan.alah,xpelh.biarkan lh.bkn aku penerbit nye.yang penting aku enjoy.tol x?hehehe


Nie 1 g,crte mlm tdi,tv3.ape tjuknye aku pn xtaw...tmbul keinsafan tngok crte 2.ape xnye,pak su die bleh insaf hnye dgn bdk yg msh kcil.aiman...aku pendekn je crte nie erk...aiman nie,anak yatim piatu je.papa n mama die dh meninggal so tnggallh die kat rumah pak su die.kat stu pak su die xpernah pn nk smbhyang,pak su die ske bfoye2 je..hnggelh 1 hari 2 pak su die insaf,aku xbrpe pasti pasal pak su die insaf.aku xtaw gak...nanti aku wat crte bohong plak.baik aku xyah ckap.hehehe.end of the story...aku fikirkn crte 2 diakhri dgn kegembraan.happy ending gitu.tp u all guess what...aiman plak mati.kne langgar krte.cmtu lh akhr crte 2...aku xpuas hati ngan crte 2.alah,sape yg de tngok 2..ape yg korang rase???xbez kan pengakhir yg mcm 2.???

2 je lh.dh tmat..



-Tam_mat-



Aha,wat neny,slmat kmbali dr kuching,seronok shoping brg sekolah...???or krizmezz...


Hazel menghitung hari untuk tahun baru...2009 waiting 4 u..11 hari gk.sabar menunggu.



Sunday, December 21, 2008

Pembunuhan dan kebakaran dihadapan rumahku

Xseindah khabar...
Ari nie aku tdur je memanjang..hujan punye pasal..seronok tdur.g pun aku pning kepale ari nie.pening sesangat...
Bangun je aku dr tdur,jam 4 cmtu kot.xpasti gak aku,..dr dlm blik aku.aku tpandang kat luar rumah aku,asap bekepul2 je...hujan kat luar masih gak trun.renyai2 je..
Pastu aku trus g cuci muke,n then g lah kat luar.,
Adoyai,,rupe nye papa aku yang wat kebarakan...2 tengok 2 ¥




Siap bwe parang plak 2...




Panas2...





Prasan xkorang yang binatang kat dlm gambar 2 dah xde kple g.,?
^yo lah taduk to urang...ndak tauk gk,,.??nang bukan2 ktk org ya..^

Kejam2,papa aku memang kejam pn..papa aku lah yg samuraikan kple bnatang 2..^o tedah,cian ku nangga^.dah ajal lah 2.korang taw x?bntang nie,wpun dh xde kple g,masih hdup 2.liat gak nyawe bnatang nie...hehehe.




Aha
rumah aku plak.

Pemandangan dr knan.aku panjat pagar tme snap pic nie.hehehe

Pling kri krte kakak aku,tngah2 papa aku n yang knan 2.krte aku lh.kami warga proton...bli lah krte buatan Malaysia.hahaha

Pemandangan dr kri..


Yang nie lah rumah aku,kalau korang nk taw,,biase2 je.hehehe..xbesar sgt n xkcil sngat."HOME SWEAT HOME,RUMAH KU SYURGA KU".
Sempat gak aku snap pic rumah aku nie..,kalau xkrne jet aku,kawan aku yg pnjam,aku dh snap gmbr dr atas kasi korang tengok.hehehe.xdelah.aku mane de jet.saje je..huhuhu.k lah korang..aku nk bace blog korang g erk.




Hazel not a cinderella...penutup waktu mula.



1001 episode of my life

Skang aku kembali g dgn hri sbtu aku yang membosankan...tdur bangun mamam on9.pkre yg sme je aku lakukan...bosan nye aku...korang taw x?skang hphone aku dah xbnyawe g dah,bukan xde btri but,dringan utk 1 sms pn aku xdgr g dah....argh,,,pedulikan smue 2.aku bleh kre dh,may b dlm shari ade 2 msg je msuk.2 pun kalau aku yang sent so die orang reply...ade gak yg x,die orang bz kot..xpe...

Yep,dulu hphone aku sntiasa brsma aku...tp 2 dlu kan,wat pe nak crte g...tp aku nk crte gak...may b lepas aku crte nie,,aku xfkir pkre 2 g...i hope so...dlu dgn hphone 2 lah aku bhubung dgn die...kongsi smue bnde...korang taw lah kan...hphone dh jd kperluan asas dlm hdup aku...korang taw x??...dlu dlm hphone aku pnuh dgn pic aku dan die...b4 aku tdur.aku ratap lh wajah die...mabuk kepayang kate kan,angau.. korang pn cmtu gak kan...alah aku taw lah...ssape yg mcm aku 2...pravo pravo..!!!what a stupid thing!!!

Tme bcnte bkan men g ah,sayang sane sayang sni...bkan aku nk perlekehkan org yg bcnte nie.aku akan doakan korang smue bhgie bsme org yang tsyang hngge hujung nyawe...amin wat korang...tp nie pasal aku,bkn kau yang mrase,kau yg wat aku camnie,nape,,aku je yg stie kat kau,tp kau???bkan aku nak blas dndam kat kau..aku cume bpesan je...hope pasnie kau bhgie lh dgn pasangan kau erk.aku doekan gak..amin..

Aok nang bena pkra ya dh lmak bah.,dlok aku da juak polah janji ngan drik aku tok.aku xmok bcnta gk..p phal knek tok,tme tok aku langgar jnji aku ya..aku tauk,apa jak yg blaku ya.msti ada hkmah nya.ujian pa gk nak dbrik ngn aku tok kh...sakit aku,aku jak tauk.tak orang pande madah jak..apa jak nk didoa mun xbrusha,pa jak nk dtawakal mun xbdoa...pa2 pn hope ktk org bhgia...4 me,it okey....aku slesa mcm tok,sntsa bharap,,ya jak yg aku mampu.still waiting 4 u...silent plez...plez...juz hold on my fate on ur fate,...that all...dah tutup mlut,boh bising2..diam jak ah...





Hazel melangkah meninggalkan bicara untukmu...i know u read this...SILENT...
Get well soon dear...