Wadah Madrasah Pengalaman: Penyangak Traffic Blog..Sama sama kita banteras..Jum kenalpasti siapa Lanun disebalik AutoBlogwalking


Tuesday, January 18, 2011

Penyangak Traffic Blog..Sama sama kita banteras..Jum kenalpasti siapa Lanun disebalik AutoBlogwalking

.




Salam Korang..

Hari nie Wan copy entri dari Pendekar..Sebenarnye AutoBlogwalking nie dah lame dah tersebar kat dunia Blog nie...Wan dah pernah gak Wat entri pasal nie..Auto Blogwalking nie cuma bagi keuntungan untuk sebelah pihak je...Sape tak marah kan..Law kita ditipu..

Auto Blogwalking jana pendapatan HARAM...

Eh..betul ke???mungkin ke??korang ase Haram tak??law dapat duit tanpa usaha yang betul..Pendapat Wan je..Tapi Wan mula mula tertipu dengan Blogwalking dari pengguna Auto Blogwalking nie..Law menipu tak ke berdosa??Law menipu nak dapat rezeki tu kan ke HARAM??Fikir fikir renung renung



Sebenarnye Wan dah wat gak entri Auto blogwalking nie...Tak malu ke si pengguna auto Blogwalking nie bila Wan dah keji keji busuk busuk kan nama dia orang tapi masih gak nak datang Blog Wan..alahai..tu lah korang..Tak de keprihatinan lansung..aku tak reply chat korang kat Cbox tapi name korang berlambak gak kat Cbox aku..Skang dah de Software auto Blogwalking version yang baru kan..ye ke??nape lah kau kasi taw aku sedang kan aku nie anti bebeno ngan Auto Blogwalking nie..



Gambar kat atas tu ade tak blogger yang guna Auto Blogwalking nie..korang yang ade bace Post nie je yang taw kan..Law yang tak bace tu ..And tak pernah tengok Blog Wan nie..tu yang Guna Auto Blogwalking lah tu..


Banyak Blogger dah sedar tentang nie..Dan ade gak Blogger yang tak taw pun gejala nie berlaku dah jadi macam Virus lak Auto Blogwalking nie..Ok..Law ade Faedah nye Auto Blogwalking nie kasi taw Wan k..Nak tingkat Traffic secara Haram??Or tak pernah ambek taw perasaan orang..Wan rasa keburukkan yang paling Banyak..entah sama de Pengunjung ke Blog pengguna Auto Blogwalking nie adalah orang yang benar benar taw auto Blogwalking nie ataupun Blogger yang tertipu???



Mula mula Wan pun hairan gak...Mase tu tak taw lagi Auto Blogwalking nie..Wan layan je lah ..Wan tanye punye tanye soalan kat Blogger pengguna Auto Blogwalking nie tapi persoalan Wan lansung tak berjawab..Dan dari tu lah Wan taw Pengguna Auto Blogwalking nie tidak mesra rakyat..Hanya pentingkan kuantiti dari kualiti..Traffic banyak dari cara penipuan..Bagi Wan Auto Blogwalking nie adalah cara penipuan..Nape lak Wan cakap macam tu???suka hati Wan lah kan Hak Wan nak fikir ape...Kite semua ade kebebasan nak bersuara...


S
ape yang makan cili dia lah yang terasa pedas nye..Eh pengguna Auto Blogwalking ade ke nak g ke page kite orang yang manual Blogwalking nie??...So tak de lah kan...



----------------


Kegilaan penipuan penggunaan taktik kotor berblogwalking rupa-rupanya menjadi permainan harian sang blogger-blogger ini. Sungguh tak ku sangka. Mereka fikir perbuatan mereka tidak mungkin akan dapat dihidu tetapi mereka tak sedar bahawa sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah juga~!




Anda nampak tak screen-shoot di atas? Masih belum mahu bertindak lagi untuk menukar CBOX anda kepada Shoutmix?? Masih belum mahu lagi melakukan "Website Lock" terhadap ShoutMix anda? Okay, pendekar akan berikan ini kepada anda~! Supaya anda tahu bahawa mereka-mereka di atas ini adalah penipu di dalam dunia blog~! Mereka meninggalkan jejak di shoutbox anda tapi mereka langsung tak melawat blog anda sebenarnya~!


Trafik~!! Ya~!! Trafik nya di mana bang?? kata dalam kotak CBOX aku ni korang singgah... tapi mana traffic source blog korang?? Korang ingat aku buta ka?? Korang ingat aku ni terlampau bodoh ke nak percaya dengan korang ni??


Satu lagi yang memang tindakan bebal lagi tolol korang ni. CBOX ni aku sorokkan la derrr... Macam mana korang boleh masuk kat dalam pulak?? Pastu pretend yang korang mai blog aku ni?? Memang kurang ajar la korang ni kan?? Memang nak kena hentam la kan kan kan??


Alo bro Sembang Kosong~!! Aku cukup tak sangka kau pun join diorang gak yea~! Dah la koleksi lawak-lawak kat blog kau tu Copy Paste~!! Kau menipu lagi dengan trafik kosong ke blog aku ni ye~! Dah berapa lama kau buat kerja kotor ni bro~???? Aku sangat panas hati ni~!!! SAKIIIIITTTTTT~!!!!! PANAAAAAASSSSSSSS~!!!!!!!!!!!!!!


Patutlah blog kau lebih banyak follower kan?? Trafik pun selalu tinggi kan?? rupa-rupanya diorang tertipu dengan permainan tipu daya kau ni.... memang melampau lah bro~! Kau memperbodohkan orang lain tu memang sangat melampau~! Kau cuma datang kat shoutbox je tapi tak datang kat blog. So, mana trafiknya kat situ??


Kalian nak tahu link2 dia? siapa kah si jahanam semua ni?? Ni ha pendekar senaraikan semua sekali~! Supaya anda tahu siapakah mereka-mereka ini. Supaya mereka tahu apa padahnya menipu kita~! Biar mereka rasa akibatnya menipu kita~!!


  1. Newbie - http://www.wowberita.com
  2. Kasim Ahmad - http://bulanpurnama89.blogspot.com/ (BulanPurnama | MariLompat)
  3. Innovator - http://rosyur.blogspot.com/
  4. Joe - http://www.joharihamzah.com/blog
  5. Fashion Girl - http://www.samredgroup.co.cc/
  6. SK - http://www.sembangkosong.com <---- kalian kenal dia ini ~!!!
  7. Popolita - http://popolita.blogspot.com/ ( rasa macam nak bagi pelempang je... )
  8. Cilupbah - http://cilupbah.blogspot.com/ (kalian pasti kenal dia~!)
  9. Anggur - http://akujobless.blogspot.com/
  10. Melati Putih - http://d-ina-pengantin.blogspot.com/
  11. Cahaya Cinta - ask-me-photographer.blogspot.com/
  12. Suhaisweet - http://suhaisweet.blogspot.com/
  13. GetMovie124 - http://getmovie124.blogspot.com/
  14. Umar Yang Cute - http://salam1malay.blogspot.com/ <---- Kalian PASTI KENAL~!
  15. Blur a.k.a Jiwa Kacau - http://www.jiwakacau.com/ <---- kalian kenal dia~!!!
  16. Syamsid - http://flymoo.blogspot.com/
  17. Joe a.k.a Faizol-1 - http://questwinintravel.blogspot.com/

Biar apa pun alasan mereka. Yang salah tetap salah. Sama ada mereka mahu meminta maaf ataupun teruskan dengan ego mereka~! Silakan kalau kamu mahu~! Akan aku hentam kamu sehabis mungkin~!! Dasar blogger PENIPU~!!!

Ini hanya sebahagian sahaja daripada sekian banyak lagi blogger2 yang berkeliaran di kalangan anda.. percayalah.. anda akan temuinya di mana mana.

Tak usah di tanya bagaimana nak detect mereka. Tapi buatlah apa yang telah pendekar suruh anda sekalian buat di sini ---> LINK

dan kalau kamu nak tahu apa yang mereka buat dan bagaimana mereka buat, pergi kat SINI
dan jangan abaikan 2 entry pendekar sebelum ini~!!



SEBARKAN KEBENARAN INI KEPADA ORANG RAMAI~! JANGAN DISIMPAN~! MEREKA INI PATUT DI AJAR~!

---------------------------
(100% dicopy dari Blog Pendekar)

.




99 comments:

saljihitam said...

wuaaaa tatau pulak pasal ni... ye saye noob Y.Y


time kaseh wan sebab bagitau..

-eni- said...

tak ikhlas blogging. camtu la jadinye... hurmmm...

MAKCEK bukan NENEK said...

mmg tao ada auto bw nih tapi x sangka mereka nih yg guna .

*sampai hati .igtkan mereka nih singgah betul2 kt blog picisan makcek tuh .tsskkk

unieMARKS :) said...

huu , thanks for sharing , tak sangka eden

caliph shuriken said...

gilaa laa.. #6 smpai #16 tu mmg krap singgah, dh byk mggu.. tp bru arini my nick kna salahguna, huh...

Nana Liyana said...

wan , cmane nk tau klau dorg mnipu ek ?

Adeq Saniza said...

ketidakfahaman sebenarnye .
cmne lk dorg bley autoblogwalkingf ???
hurm ....

-[miracle]- said...

haa, eika da bace dah entry pendekar tuh. woahaa.
tatao plak ade bnd neh. =="
baru sedar. huu~

tahlerr said...

x pernah dgr pun sal nih..btw dh tkar cbox ke shoutmix..thankz 4 da info yup...

EkaWeird said...

ika x tau lak mcm mne auto-BW ni punye mesej.. jahat nye mereka tipu kn..

caliph shuriken said...

almost semua dlm list tu krap sggah my blog tiap2 hari, huh...

wida said...

tak paham lagi pasal auto blogwalking ni..kena cari info lagi,hehe.

qellissa said...

oo patutlah selalu nampak depa ni kat cbox ai..walupon dah lama ai x bwalk..cenggitu rupanya...huhuhuhu...

masmurni said...

sob..sob...tak patut la diaorg buat cmtu...kami beria bw kat tempat diaorg tanpa jemu... ini ke yg kami dpt???

siti faridah harun (nama penuh tu) said...

betul2,, kadang ida singgah je mane yg tinggal jejak tp x mesra alam pun,, haha

Puteri Zaza said...

ish mcm2 la kan dieorg ni...zaza lbih suka bw dr guna auto ni..bleh tgk sendiri blog tu camna

Rafina Mimi Zairul Murni said...

akak pun kena tipu..huhu..terutama sekali SK,SUHAISWEET,UMAR,JOE memang kerap shout kat shoutmix akak..hahaha hari ni 4 ekor blogger tu senyap je..x jumpa pun nik mereka kat mana2 shoutmix blogger lain hari ni..itulah padahnya kalau tembelang dah pecah..kan dah malu besar..lepas ni jangan harap ada blogger lain yg percaya kat diaorang lagi dah walaupun diaorang dah insaf dan x guna lagi auto bw tu..diaorang juga yg rugi.. :)

.::nany dingding::. said...

huhu..xbaek gitu

Tuan-Belog said...

nice entry wan...xpsl2 aku tmasuk...hehe...

Wan_hazel said...

saljihitam

welkam..ehehe

Wan_hazel said...

-eni-

tulah..geram lak ..

Wan_hazel said...

MAKCEK bukan NENEK

kan dah tertipu...benci kan kat dia org..

Wan_hazel said...

unieMARKS :)

welkam..lepas nie hati2

Wan_hazel said...

caliph shuriken

tu lah bro..cam geram je kan...

Wan_hazel said...

Nana Liyana

ade je link da org kat bawah entri tu..law nak taw..tgk kat blog pndekar k..

Wan_hazel said...

Adeq Saniza

dia org ade software dia..

Ibrahim Ismail said...

owh patut lah.. tipah tertipu lagi!,, haha..

Wan_hazel said...

-[miracle]-

tu lah eika..bende dah lame berlaku..

Wan_hazel said...

tahlerr

welkam..

Wan_hazel said...

EkaWeird

memang jahat pun...geram sgt

Wan_hazel said...

caliph shuriken

semua blog kita kene bro..

Wan_hazel said...

wida

ok boleh2...

Wan_hazel said...

qellissa

a ah tu lah kan..menipu sgt lah dia org tu..dlm shari blamabk je nama

Wan_hazel said...

masmurni

rasa cam tertipu je kan kak..So jum kita banteras lanun nie...

Wan_hazel said...

siti faridah harun (nama penuh tu)

hahha...peace

||♥CuyA♥|| said...

HAHAHA...CUYA BARU TAU BNDA NI SUME2..MACEH3

Wan_hazel said...

Puteri Zaza

a ah kak zaza..wan pun suka camtu..leh bace entri..law kite tak komen entri pun tak pe..g pun blog nie byk info..

Wan_hazel said...

Rafina Mimi Zairul Murni

padan muka dia org..dh insaf pun..wan tetap tak nak jenguk dia org..menyampah..

Wan_hazel said...

.::nany dingding::.

betul2..dosa kan

Wan_hazel said...

Tuan-Belog

hehehe..tengs bro..

Wan_hazel said...

Ibrahim Ismail

hehehe..tipah tertipu kan

Wan_hazel said...

Cuya

tu lah...Benci kan...

Salina@IbuAqil said...

Wan, auto BW ni camner ye wan.. Akak x berapa faham le dik..

lilY said...

dah agak dah...
selalu dtg ckpo bace entry lah ape lah..
cehh...menipu, xaman hidup..
memang ada diantara yg wan keluarkan list tu selalu masuk shoutmix lily...
kuang asam...

yayalya said...

br taw isu nie...huhu patutlah yg xkenal asek aja muncul dlm cbox...

papabear said...

sejak dapat tahu pasal ni hari tu bola terbaca entry dua bloggers pasal ni, saya dah mintak developer ishoutbox untuk add website locking. So dalam masa beberapa jam, owner ishoutbox telah add that option. Sejak dari tu, shoutbox tetiba lengang.. sepi... dah tau la siapa yg visitor2 busuk tu sekarang kakakakaka...

Wan_hazel said...

Salina@IbuAqil

bende sna nye..diaorg tak dtg blog kita..tpi guna satu tempat je untuk post shout tu..so tak de traffix pun dtg ke blog..dia org juz dpt untung dia org je..cara nie cara penipuan

Wan_hazel said...

lilY

a ah..betul..kadang2 tu semua blog pun dia kata bez entri...gila ape...tak aman lah dia org..panas makan duit haram

Wan_hazel said...

yayalya

tu lah...bukan skali tapi berkali2 je kan

Wan_hazel said...

papabear

a ah papabear..nk gak ase nye tuka tempat shout nie..nak guna yg cam papbear tu..

Cik Yana said...

Erk!
Yana tak pernah tahu pun pasal ni.
Camane nak tau dia autoblogwalking ke tak ek?
Memang kat cbox je eh jadi?
shoutmix tak eh?
Thanx a lot for the info :)

Mimiey Azraa said...

Abg wan , yang SK SK tu selalu dtng . before ni tak tahulah kata dia tu guna auto blogwalking . HAHA , sadis gile bila tahu kene tipu -.-

papabear said...

shoutbox yg saya guna ni boleh simpan sebanyak mana yg you suka. so far the owner tak de impose any limit. saya yg limitkan up to 100 shouts boleh view kat shotbox. the rest saya boleh tengok kat admin/moderator page. biasanya, shout yg saya dah balas or returned the visit, saya delete. tu sebab nampak tak banyak shouts kat situ. tapi memang boleh simpan sebanyak yang you suka or display sebanyak yg u suka. banyak flexibility dia bagi.

nurul ain said...

ish3..tak tahu langsung pasal benda nie.wan,mcm mne law kite nak tahu yang orang tuh pakai Auto Blogwalking ek ? ajrkn bole ?

sukahaha said...

wan eh.. link2 tu macam mana wan tahu diorang guna software tu ek? ada bukti ke? tak boleh main tuduh2 tau wan. ada cara nak detect ke? hehe.. tak penah tau lak cara nak detect orang yang guna cara kotor tu.. matdin pun tak suke jugak orang macam ni..

jemput sini yer
blog Matdin

sukahaha said...

wan.. tapi ada antara blog yg wan senaraikan tu da lama x muncul kt blog matdin lpas lock dan masih ada yang muncul.. rasanya bukan semua guna software tu kot sebab ada antara blog yg wan list tu masih tinggalkan komen siap boleh tulis nama matdin lagi tu.. rasanya bukan spam dan matdin percaya memang dia masuk blog matdin guna cara betul hehe..

lieyanamuslim said...

auto blogwalking? adess. br tau psl ni wan. tq ea.

Cahaya Kehidupan said...

wan,cam ne kita nak tahu dorang guna software,ada je antara orang diatas selalu ada dalam SB sis?

Wan_hazel said...

Cik Yana

boleh tanye kat pendekar k...

Wan_hazel said...

Mimiey Azraa

ahahha...menyesal lak kan lawat blog dia..ahahha

Wan_hazel said...

papabear

tengs papabear..wan nak tuka guna yg tu..ehehhe..tggu wan free,,

Wan_hazel said...

nurul ain

wat shout baru..shout lame hidden kan..simpan kat tempat len..law kat shout lame tu ade org yg komen..walaupun ain sembunyikan shout tu kat tempat yg org tak taw..so leh lah taw sape yg guna uto nie..

Wan_hazel said...

sukahaha

matdin leh tgk kat blog pdekar..cara dia buktikan tu..

Wan_hazel said...

lieyanamuslim

welkam..

Wan_hazel said...

Cahaya Kehidupan

sis leh tgk kat blog pendekar,,,

Siti Safiyyah said...

wahh kecoh gak la pasal ni kan? kat blog saya pun ade cerita gak pasal ni..

http://lurvemyblog.blogspot.com/2011/01/hati-hati-dengan-penipuan-dalam.html

tapi tk dinafikan ade gak yg baru tau yg autobw tu salah..macam tuan-belog tu kan, tak sure la ble mase dia gune autobw tu sbb dia slalu gak komen kat blog saya..so ble name dia tersenarai skali, sedikit sebanyak dah rase lain dah dgn dia..huhu

so salah sape ni??entahla kan..tbe2 mood nk blogging dh merudum ble ade kes2 camni.. :(

IMGOOD said...

btul2 :) hapuskn autoblogwalking!!!!

Wan_hazel said...

Siti Safiyyah

tul tu...tapi kite yg guna ,manual BW nie teruskan je kan..ejejje

Wan_hazel said...

IMGOOD

betul tu..eheheh..

saraeisyabalqis said...

mane aci..hobi sy bace entry yg best2..cis..xbek tau org yg ol2 lawat blog..heyp!pukoi kang!

MuTiaRA said...

errr...camne nak tau ek dorg gne autoblogwalking??

Wan_hazel said...

MuTiaRA

dia org asyik je dtg blog kita..ptanyaan kita pun tak tjawab..

anamizu said...

ha padan muke AUTO sangat..ambik kau orang sume tuh!
thumbs up lah bro pendekar & wan!!!
kalo ade info baru,share2 lagi tau ^^

recent post : |maksud tersirat pelekat P|

Wan_hazel said...

anamizu

welkam..hehehe..skang baru dia org padan muka kan

~ AYUMI ~ said...

owh... yeke?
kak ayumi dah banyak kali gi blog dorang.. CEKODOK tul!!

[ apexogamy ] said...

hidup gear manual! huhu..:P

Wan_hazel said...

~ AYUMI ~

rugi je kan...cekodok sungguh,,ahhaha

Wan_hazel said...

[ apexogamy ]

hahaha..betul betul

Mr. TN_SkY said...

Wah..wan betul3 marah..ehehe:-) neway nice wan..anada yang layak digelar otai blogger pun xbuat cmtuh..still lagi BW by own kan? haish..salute u wan..ahaha...mereka2 nie..hanya pntingkan duit ja..haish..

Newbies Susahkan Blogger Senior?

Wan_hazel said...

Mr. TN_SkY

a ah betul tu..Wan nie sakit tgn je BW..dia org nie..aiyo..malas nye...nak traffic je lebih..usaha tak de..

safra said...

huhu...

imaza93 said...

macam mana nak block website tuh ? da register dah kat getclicky.com? then ape ? huhu , IDK laa....blurr..

Wan_hazel said...

imaza93


tak yah layan je k..wat cam biase je..

Genta said...

aduh..chan pun kena tipu dengan dorang. mentang-mentang lah kita newbies. huhu.

tak sangka..semua dalam list tu pernah tipu pura-pura datang blog chan. :(

neway, thanx ya reveal those parody bloody moron! :<

roxybelleiyramethyst said...

sdey...ceh...ingt en ye la dowg dtg singgah blog kte...hampagas tol...

Wan_hazel said...

Genta
roxybelleiyramethyst

hehehe...baru taw kan..hehehhe..biarlah tak berkat rezeki dia org tu

minatcorelle said...

thaks...sudi menjengah blog yana.. baru je nk aktifkn blog.. sblom nie mls nk layan.. tup..tup dpt info kt blog wan yg bguna...maciih..

Wan_hazel said...

minatcorelle

welkam..semua nya utk dkongsi..ehehhe

♥Miss Farah♥ said...

sembang kosong dan bulan purnama tu memang selalu singgah..hahaha..rupanya buat keja ni ye

Wan_hazel said...

♥Miss Farah♥

a ah betul tu..so skang dah taw kan

AmYcOzZo said...

Wow menarik wan..tadi SA baru jer baca pasal nie kt blog yg sa bw.. die pon sme gak meluahkn prsaan mcm wan.. pape pon sabar jelah ea.. org menipu xkan ke mana :)

Wan_hazel said...

AmYcOzZo

betul tu..skang nie serangan dia org new blogger lak..blogger yg tak taw pape..

Miss D'ya said...

oo..baru tahu.tapi kan macam mane kita nak detect and kenal orang tuh auto blogwalking? best la entri ni//ehehe

Wan_hazel said...

Miss D'ya

yang tu law org tu slalu sgt singgah n kita jejak kat blog dia pun dia wat cam tak taw je...

Maii Yusre said...

Waaaaa..tatau pulak ada orang buat camni..jahat betul!

Wan_hazel said...

Maii Yusre

memag jahat ye,,,

Onitsuka_hana said...

xtau plak pasal nie n hana xpham lg nie. kena baca balik.

Wan_hazel said...

nanti faham lah tu..ehehhe...baca perlahan2 taw

Proud Mommy said...

salam..

huhu..baru tau..
ada juga spesis manusia mcm ni ye..

thanks wan..sdi share :)