Wadah Madrasah Pengalaman: kisah photographer dengan canon 50D yang canggih


Thursday, March 18, 2010

kisah photographer dengan canon 50D yang canggih

Hari nie hari khamis banyak orang makan kismis...baik untuk otak.hehehe.


Hari nie aku terjaga agak lewat dari hari biasa. Jam menunjukkan tepat 7.30 pagi alamatnye lambatlah aku ke kuliah. Aku pelajar harian dari rumah aku ke kolej (I.C.A.T.S) 36minit 45saat perjalanan, taklah jauh sangat, disebabkan kesesakan jalan raya lah aku ambik masa yang lama... Aku drive aku bukan mat rempit.




Selalu nya kalau dah lambat bangun aku terbang je. Coz aku nie dapat terbang, macam superman. Law korang nak taw, satu hari tu aku jumpe pakaian superman . . .so aku try pakai, automatik aku boleh terbang. Tu kisah lame. Skang aku jarang nak terbang sebab cuace tak mengizinkan. Tiap hari je nak ujan kat sarawak nie. . . G pun aku malu nak pakai spender merah kat luar.huhuhu.



A ah lah,aku belum crite g nape aku lewat bangun ari nie...malam tadi aku mimpi aku beli canon 50D, pakej sekali dengan tripod,lens 180meter giler panjang,bateri grib, memory card 650gb,gler besar...

Dalam mimpi aku nie,banyak yang aku tak sangke sangke, DSLR aku nie boleh snap photo orang terapung apung...hm,camner nak terangkan erk. Camnie, bile aku snap photo kengkawan aku yang berdiri atas lantai, DSLR nie boleh watkan kengkawan aku terbang. Omaigod,memang canggih.




Aku pun mule nye tak caye, suara latar dalam mimpi aku nie cakap,"DSLR melihat perwatakan"ala ala antonasi dan suara doremon. Aku try lah kat diri aku sendiri. Aku set time snap 10saat. Aku berlari cepat kat depan DSLR aku yang aku dah pasang tripod. Dalam jarak 12 kaki,lepas tu aku eksen eksen lah cool... Flash bunyi flash berbunyi tande nye photo aku dah kene snap. Aku lantas berlari mendapatkan DSLR aku nak tengok ape perwatakan aku. Camner DSLR nie nak tunjukkan perwatakan seseorang tu. Aku view lah photo aku. Aku memang dah tak sabar dah waktu tu.




Sungguh aku tak sangka. Omaigod omaigod. Rupe rupenye aku nie berpewatakan seperti pari pari pakej bersayap plak tu. Owh... Tengs my DSLR. Sungguh canggih diri mu.




Lepas tu aku try lah kat kita orang familly, aku pun heran nape aku je yang berwarna dalam photo tu. Aku kehairanan, suare doraemon pun dah tak de dah waktu tu. Aku buat buat epy je lah waima famlly aku black and white je.

Aku seronok sangat dengan DSLR aku. Tapi hakikat nye aku mimpi je. . . Tak sangke plak DSLR aku secanggih tu. . .

Orang kate mimpi tu mainan tidur, tapi bagi aku,mimpi tu tempat aku bermain. Hehehe.

Papai. Jumpe lagi di next entry.







6 comments:

Fia Abas said...

haha..canggih btul mimpinya..

btw, nice picture..nice editing too..fia rasa kalo hazel buat freelance knpom byk demand =)

maybe 1 day u'll be a successful photographer =P

*snap gambar fia lm mimpi plak ngeh3

Wan_hazel said...

hahaha,,,tengs i love photography,,,
nanti law mimpi lagi pakai canon 50d wan nie...wan snap plak photo fia...hehehe..


tengs 4 ur pray...amin..

Kal Jis said...

dahsyat na juak mimpi ktk ya.. nang dah ada dslr kah wan?? apa model??

Wan_hazel said...

abg kaljis...mek lom da gik eh...mek tengok ariya mok beli p lom ckup wit gik..mek mok beli canon 50D ya...mok bei mok beli...

nur'aifaarbintirazali said...

nice edit laa..

:)

Wan_hazel said...

tengs nur...biase2 je