Wadah Madrasah Pengalaman: Donwload Adobe Illustrator CS5 Portable...Tutorial


Saturday, February 5, 2011

Donwload Adobe Illustrator CS5 Portable...Tutorial

.


Salam Korang...

Kali nie Wan akan sediakan Software Adobe Illustrator CS5 Portable lak untuk korang..So sesape nak blajar wat Dolly comel or design design nie..Leh lah Download Adobe Illustrator nie..

Ok mesti korang akan tanye..Ape beza Adobe Photoshop dan Adobe Illustrator nie..Sebenarnya memang banyak beza nya..Walaupun Tool seakan akan sama tapi teknik penggunaan Tool berlainan..Adobe Illustrator nie memang dah diprogramkan khas untuk mereka Design..So lebih senang law design guna Adobe Illustrator nie..Sebaliknya lak Adobe Photoshop..Adobe Photoshop lak kegunaannya untuk Manipulation Photo dan mengubah suai gambar yang sedia ada..

So Tak nak cakap banyak lagi..Jum Wan kongsi Adobe Illustrator nie untuk korang..Korang donwload dan terus leh guna k..Sebelum korang Download..Wan akan kongsikan sikit Tutorial camne nak download and nak open file sampailah ke open Adobe Illustrator nie.senang je..Hope korang baca betul betul dan banyakkan bersabar k..

Mula mula korang klik icon Download bawah nie..





Dan lepas tu.korang akan ke page 4shared.Korang klik Button kat anak panah macam kat dalam gambar bawah nie.


Law korang dah klik korang kene tunggu beberapa saat untuk Donwload k..


Lepas tu klik lah donwload lagi.macam kat anak panah bawah nie..


So korang bersabarlah menunggu..Proses mendownload.



Ok dah selesai korang Download..Korang leh lah Extract File Portable tu..Leh tengok kat Youtube cara extract File..


Dah selesai korang extract korang akan dapat folder macam kat gambar atas tu..Nampak kan..



Lepas tu korang open lah folder tu..So akan dapat macam kat atas tu..Korang nampak tak yang kat anak panah tu..Korang klik kat situ..Double klik k..So file akan terbuka..Kemungkinan Korang tak nampak icon Ai tu..So korang double klik je name file yang sama macam kat anak panah dalam gambar kat atas tu k.



Law korang dah klik..Korang akan nampak pop up macam kat dalam gambar kat atas tu..Tengah open lah tu..ehhee


Dan selesai..Korang dah ade Adobe Illustrator CS5 portable..Ops ops..Belum selesai lagi...Korang leh tengok video yang disediakan kat dalam folder tu gak k..So korang leh reg filter..korang leh tengok video tu kat anak panah macam dalam gambar bawah nie..


Ok..Tu je..

So selamat mendownload dan mencuba menggunakan Ai.Nie Software yang Wan cari cari gak...Software dari sumber lain..

Papai.


Kemungkinan pautan untuk memuat turun applikasi ini di 4shared tergendala atau telah disekat.. Sebagai langkah kedua disini ada pautan untuk applikasidi pautan yang lain.  download link dibawah
(Adobe Illustrator CS6 Portable)
(maaf atas ralat yang terjadi)

Download:


.



106 comments:

Muhammad Faris bin Yahya said...

huhuh asyik file jenis .rar jew... tak ade ker file jenis .zip atau .exe.... .rar xpandai nk exrak lahh

Wan_hazel said...

Muhammad Faris bin Yahya

same je care extract tu..leh je tu..cowie..wan tak de file jenis len..huhuhu

S.3.V.3.N said...

paling latest kh towk wan?

نورول فاتيحه said...

thanks ! dh lame cari . hehe ^^,

Shaza Najwa said...

pew function bnde ny?

Wan_hazel said...

S.3.V.3.N

aok..cs5 plg latest

Wan_hazel said...

نورول فاتيحه

welkam..leh lah design2 pasnie kan

Wan_hazel said...

Shaza Najwa

utk wat desig..wan ade tulis kat entri

♥ adlin roshaida ♥ said...

alin rar ke exe ke zip ke sume alin tak reti extract . huhh~~

Wan_hazel said...

♥ adlin roshaida ♥

try tgk kat utube k..hehehe

Mohd Hafizan Nurdin said...

wan.. if tere guna AI Combine Dengan PS.. design / artwork boleh gempak lagi.

Wan_hazel said...

Mohd Hafizan Nurdin

a ah tulah..wan pun nak blaja lagi guna Ai nie..

zhoul has said...

wah...bagus software ni

nfahk said...

knak mala jak fail ms download.. huhu.. cdeh3... T___T

Mr. TN_SkY said...

pandai tol wan explore2 mende2 graphic nie haha

KENALI CIRI PENGIKUT DAJJAL, ADAKAH KITA?

nUmara... said...

olooo.. cute2 sume yg wan buat... nk, tp da xleh nk isi dah perut lappy nih.. h0h0...

Ekinn Zhareef said...

apa nya keluar nok register ya kah?

Wan_hazel said...

zhoul has

tengs,..

Wan_hazel said...

nfahk

kenka jadi camya indah???try jak..

Wan_hazel said...

Mr. TN_SkY

hahhaa...asal nak mesti lah boleh..ehehhe

Wan_hazel said...

nUmara...

hahaha..leh je law nak isi tu..ehehe

Wan_hazel said...

Ekinn Zhareef

ktk baca entri mek sampey habis ah..ehehhe...

ainaa.syafiqah27 said...

nape dkt effect 2 x leh tekan filter forge??

Wan_hazel said...

ainaa.syafiqah27

dah masuk kan pasword ke???

Adyanna.Cimon said...

kenapa error wan ?

Wan_hazel said...

Adyanna.Cimon

erk error camne??

mynameismy said...

wan.. xleh download pun...T_T

Wan_hazel said...

erk..nape tak leh???

I D A said...

wan , cmne nehh?. ida tak faham laa . serius !. and lagi satu , lepas download and dah extract bagai tu , software nehh dah install ke dlm pc ?. ida dh download bnde nehh tp tak bila ida delete kan , dia mcm delete document biasa j . cmne ehh ?. tolong tolong !

Wan_hazel said...

I D A

a ah..macma tu lah..lepas donlod terus leh guna..tak perlu install pun..delete pun macam delete folder je

Jierah said...

wan, kmk ign donlod natang tok. p x dpt. hukhuk :(

Wan_hazel said...

kenak nya xapat eh???

farah noorlin said...

thanks.....lama mencari.....

Wan_hazel said...

farah noorlin

welkam..

Zamiraz said...

npe x leh ye nk bkak.. dye melalui adobe.. pstu bile bkak dye kate file damage??? npe???

Wan_hazel said...

Zamfile damage??bukak melalui adobe camne tu??nie adobe ilustrator...icon dia warna oren

er fan said...

thanx bro!

Wan_hazel said...

welkam..peace

shahirah yuslaini said...

salam,wan knpe xde erk icon adobe tu.. yg ade cume filter forge register

Wan_hazel said...

ape lagi icon yg ade..try klik je k..

shahirah yuslaini said...

y filter forge register ade dua kan?
yg video dgn note pad tu (License name & License key)
y tu jela ade

Nurul Faiz Bikers said...

dh dload tp takleh wat next step. sudah give up.

Wan_hazel said...

shahirah yuslaini

tak habis download tu kot..

Wan_hazel said...

Nurul Faiz Bikers

pelik..org lain leh je download taw..

SEindAH HEArty ERiANi said...

Assalam...Alhamdulillah dapat akhirnya wan...akk try dulu la godek2 pe yg ptt...lau jadi n akk rase cntik akk bg kat wan tgk...nt lau free k...thanks wan...sungguh berdedikasi =) ~

Wan_hazel said...

SEindAH HEArty ERiANi

hehehe..tengs kak..ok kak..boleh je..peace

Timah Naailah said...

lepas dah tengokk vid tu,,,,,bwt apa plakkk..?????
blurrrr~~~
makasihh..!!!!

Wan_hazel said...

ekot ape yg di suh wat..

Syahirah Suhaimi said...

ada tak link utk download SAI paint yg full version punya .

Wan_hazel said...

tak de lak wan....maaf taw,,nanti wan try cari k

liyanazahirah said...

thanks wan..da lame cari benda nie :)

Wan_hazel said...

welkam..peace..ehehhe

WanIshLah said...

abg wan.. saya dah habis download.. pastu nak bukak file, antivirus saya detect trojan la.. cmne ni..

aziha ismail said...

abg wan skaly lagi da boley....hoooray..thanz222

Wan_hazel said...

WanIshLah

erk..ade trojan ke folder wan tu..alamak..

Wan_hazel said...

aziha ismail

welkam..ehehe..peace

WanIshLah said...

tak tau la abg wan.. lpas abis extract sume tu tu sye tekan la bende alah oren tu.. pastu antivirus sye tulis 'virus trojan or unidentified object detect'..

Nurul Fatin said...

KENA BAYAR KE?

Wan_hazel said...

free tak perlu bayar

Wan_hazel said...

WanIshLah

wan guna ok je...tak de trojan lak...erm..try cs3 k

pikaa lerr said...

sik tauk nak extract. hee

Wan_hazel said...

tgk kat utube k..ada nya

nur aina said...

x leh pon wan..??
camne ni ???

Wan_hazel said...

tak leh pae tu?/download ke/

nur aina said...

ade part yg hilang !!!
dah down load 3 kali dah tapi tak bleh gak

Wan_hazel said...

mesti ade maslah ngn line internet tu

IntanNadhirahIdayu said...

ala dia tulis x dpt support lpas dah hbes dowload tu la :(

Wan_hazel said...

guna windows ape??

Wajah Kekasih Hati said...

hai abg wan.. suka tgk abg wan punya blog.. sweet sgt.. abg wan xkedekut ilmu nk share dgn kita org.. xramai org mcm abg wan.. teruskan usaha sebegini ya abg wan..

نور حنا said...

Assalamu'alaikum wbt. jmpe blog kamu ni mase tgh cari2 tut utk customize blockquote. rupenye ade yg portable pnye utk software2 ni, bru hari ni tau hee..
جزاكم الله خيرا كثيرا utk link download ni.
bole la akk cube try test pasni. c:

Wan_hazel said...

selamt mencuba kak...semua nya untuk dikongsi kita bersama..

Aina Shafi said...

Assalamualaikum. Wan tak boleh bukak la bila dah download kenapa ek ?

Wan_hazel said...

kena extract dulu k

sara E a.k.a ct said...

wan..ct da download..tp mase nak extract je..dy kuor "close,breakoperation,"..nak wat cmne erk?=="

Wan_hazel said...

pelik nie...try extract kat lappy lain dulu

sara E a.k.a ct said...

okai..

Syarifah Nur Safiqah said...

Alhamdulillah dah pun install , tapi reg filter tu untuk apa ?

Syarifah Nur Safiqah SH said...

Assalam , saya dah download dan boleh guna dah then shut down lappy pastu on balik nak guna dah error:5 . Dia suruh reinstall or uninstall . macam mana tu ? Nak kena download balik ke ? Tolongg :(
Reply dekat blog saya :
http://beforethedawnends.blogspot.com

Wan_hazel said...

mungkin cs5 nie tak ngam kat lappy awak..try klik kana n run..boleh tak??

Wan_hazel said...

utnk filter je...tool effect rasanya

an|MIE|is said...

em , thanks abg wan , ade adobe after efect tak ? dah lame mencari software tuh ,

Wan_hazel said...

takde lak...ehhehe..

♥ Anis said...

thx abg wan ! smua software aabg wan share nk download .. huhu..tak dela

nana elyana said...

wan bole wat tutorial care gune adobe niee . pening laa . heee . mklumlahh bru na blajar mendesign .. harap bole ea

Wan_hazel said...

ade je tuto kat bhgian tutorial tu taw..cek bhgian graphic design..

lola said...

Salam,

saya dah download this software..tapi ade certain tools yg usage die limit..boleh tak awk bg saya license key die..sbb dekat sy punye pc x blh nak retrieve la..

thanks..

Wan_hazel said...

yep..memang ada tool yg tak ok..n nie protable sebab tu lah ada limit maaf taw

Baby Idaman said...

Software yg nie dah dpt download dan guna.. just x buat "filter forge register" jer lg.. Wan, yg tu "filter forge register" utk apa yer??? Anyway, thankz yer.. Syukran.. :)

Wan_hazel said...

tak de pape..ikut je maca dalam tuto tu k..

rehan said...

tenkiu atas tutorial ni... berhempas pulas dok cuba sana sini dari pukul 8malam... last2 setel jugak 12.15 malam... pehhh...tenkiu2

rehan said...

tenkiu... :) suka sangat berjaya akhirnya...

Hanyalah Sementara said...

Salam Wan_hazel..
Nak tanya sikit..mcmana nk dptkan software free?? sbb saya sgt memerlukan software intel (r) fortran.. :(

Wan_hazel said...

tak taw lak wan,... try awak cari macm nie. intel (r) fortran portable

Izzahtul Afiqah said...

Abg Wan, adobe illustrator nie same ke function ngan 3D max?

Wan_hazel said...

tak sama

whoda said...

wan, dah download. dah extract here. tapi npe file Ai x boleh bukak? yg lain ok je. video ngn pssword tuh. tolg sye.. :(

whoda said...

abg wan, dah download, dah extract here. tapi file Ai tu x boleh buka.. yg lgi 2 file elok je boleh bukak. tolg sye.. :(

Wan_hazel said...

tak taw lak...wan pun tak taw kenapa tak leh..try klik kanan n run k

Afie Qaisarah said...

camne erk wan, dah banyak kali download and extrack tp xleyh bkk jugak icon AI tu.. sdeyh betull... camner erk.. saye gune window 8.. boleh x bgtw mcmmnae.. di blog sy www.afieqaisarah.com

tlg yaaa...

Wan_hazel said...

try klik kanan n run k

Anonymous said...

salam. sy dah extract tp file Ai dlm folder tu xleh bukak pun. sy guna win 8. cmne ni? :(

Wan_hazel said...

kalau dah extract ..pasti akan kluar.kalau tak de icon cari yg ana namaadobe ikurtrator..lepas tu klik kanan dan run

Anonymous said...

wan, sy dah try klik kanan and run tp still xboleh jugak.. kenapa ye?

Cik Itah@RRP said...

salam. tak bole download la..huhuhu dia kata Pautan fail yang anda minta tidak sah..:(

Anonymous said...

Assalamualaikum..sama la.xleh download..4shared kata... Pautan fail yang anda minta tidak sah..mcmana erk?ada link lain x?trima ksh.

Khalilah said...

assalamualaikum...kenapa tak boleh nak download dah....saya nak guna