Wadah Madrasah Pengalaman: i'm never letting you GO


Tuesday, November 27, 2012

i'm never letting you GO

.







Assalamualaikum...

Wahai sidia yang sedang membaca entri ini. Tahukah kamu betapa perasaan cinta ciptaan Allah ini begitu rahsia sekali? Ternyata setiap hari ini adalah perkenalan buat kita . Setiap hari ada saja perkara baru yang kupelajari tentang dirimu.nanti kita bercinta selepas Nikah ye.. hehehe.. :)


https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/486254_374248169332224_2057712113_n.jpg 


Mempunyai kekasih calon isteri tidak semestinya sama dengan bercouple. Ibarat orang yang sudah bertunang, maka tunang itu adalah calon isterinya dan juga kekasihnya. Selagi mereka tidak berdua duaan dan melanggar batas batas syarak, maka hukumnya harus. Bercouple yang berkepit ke sana ke kemari berdua duaan itu yang haram. 


Ini saja yang mampu kulakukan setakat ini, walaupun tidak sempurna. Kerana kita ketahui juga, hasil kerja Allah tidak pernah sia-sia.


Bila aku cukup bersedia untuk menjadi Imam untuk diri nya dan cukup persediaan semua dunia dan akhirat.... akan ku lamar dia dengan cara yang terhormat ... Insya ALLAH..:)

 Beringatlah kawen tu bukan try n error  , Kita mencari pasangan menuju ke syurga bukan mencari cinta dunia semata mata.. Ini realiti yang aku sendiri alami.Yang aku sendiri sedari. Hensem dan cantik tu bukanlah ukuran keimanan seseorang .. Perkahwinan ialah masjid yang kita bina.. jadi mana letak tiangnya?? Tiangnya terletak pada solat.. runtuh solat , maka runtuhlah masjid .. Bercinta kerana agama , hilang agama ,hilanglah cinta..


 SEMOGA ALLAH REDHA


.




18 comments:

✿Gucciey Lavender✿ said...

assalamualaikum .. saya suka entri ni . setuju sgt !

FairuzAqilah said...

InsyaAllah, amin... :')

Nieyxzha Hassan said...

Cepat2 kawin ^^

miz ruha said...

bercinta sampai syurga...
insyaAllah, wan.. ^_^

Niesa said...

awww!sweet..In Sha Allah diredhai.. Amin!

chiLleD...!! said...

wah..trsentuh bca entry ni...algkah indahnya kalo bakal imam sy pon mcm ni..hehe

Eyqa Rawr said...

selalu nak tanya, wan guna font apa untuk tulisan doodle? macam bold tuh

Wan_hazel said...

font udamojial..ehehhehe

Iffah said...

setuju dengan entri nie, anyway, doodle tu comel sangat ! >_<

krole said...

ehem2..bunyi cam nak kahwin jew ni wan~

Nurul Faiz Bikers said...

sweetnya doodle wan hazel..

cik hanee said...

sye ske blog nih ;)

Niswatus Solikah Samik said...

alololo.... sweet nya.... semoga Allah kukuh kan jodoh dan kekalkan cinta sampai syurga! :)

Mr. Apih said...

amboi,ksian awek tuh kena ikat

saifudin said...

Terimakasih informasi nya gan, sangat bermanfaat :)
nice post :)
ditunggu kunjungan baliknya yaah ,

wisata bakti alam said...


kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

Cik Tie@Akak said...

salam Wan..akak nak mintak tlg ngan Wan sket..
baru2 ni akak ada ubah template blog,pastu sekarang ni akak x dapat nak buat catatan baru,laman tu langsung x leh bukak,dah puas akak cuba...masih lagi x dapat2...

harap wan dapat tolong akak...tq

voiletcinteku said...

^_^