Wadah Madrasah Pengalaman: Tutorial extract file.. Download Winzip.


Wednesday, December 5, 2012

Tutorial extract file.. Download Winzip.

.

http://www.topsofts.com/pop/file-compression/img/winzip1.gif

Assalamualaikum..

Kali nie Wan nak buat Tutorial macam mana nak Extract file.. Ramai sangat tanya kat ruangan komen kat keseluruhan bahagian entri download.. Sebenarnya mudah je.. Korang perlu download winzip nie dulu k.. Lepas tu install.. dan lepas tu korang leh lah extract File korang.. senang tak.. bagi yang perlu download 3 part file tu..korang extract part 1 je.. nanti dia akan auto gabungkan ketiga tiga file tu menjadi satu..ehehhe..senang je kan..





Kalau korang dah install tu..Korang leh lah extract dah..cara nya macam nie.. Korang klik kanan pada file yang korang nak extract tu..dan pilih Extract here..macam dalam gambar kat atas tu. Bila dah korang akan dapat lah proses yang macam kat bawah nie...dan selesai..





Selesai..Selamat mencuba dan mendownload.. Klik download bawah nie k..


Download







.



6 comments:

محمد رازيق said...

nice sharing tuan blog. tutorial yang bagus

fizza_faidhi said...

salam..sy da download..tq 4 sharing! :)

Nurul Aini bt. Ismail said...

salam.. download dah.. tapi kene register lha. :(

Wan_hazel said...

erk..pelik.. kene reg ke?? kalau tak reg leh jugak tak guna tu??

Akeyla Azmi said...

TQ SO MUCH ABG WAN....
BTW ABG WAN, WINDOWS 8 SUSAHLAHH TT_TT

Akeyla Azmi said...

Abg wan!!!!! Share lah lagi everything mcm ni huhuhu
btw nak download game dkt mane eh? TT_TT


heheheheheheh :3