Wadah Madrasah Pengalaman: Sponsor hilang Pemenang bagaimana


Monday, November 25, 2013

Sponsor hilang Pemenang bagaimana

.



Assalamualaikum ...

Entri kali ini mengenai sponsor yang hilang
Dan bagaimana dengan pemenang
Kejadian seperti ini sering berlaku dikalangan blogger
Bukan sahaja pada blogger newbie malah blogger yang otai pun terkena
Dan semestinya pernah terkena pada saya sendiri
Seperti kontes saya yang lama dahulu
yang menawarkan 

HADIAH BAGI PEMENANG

Pertama RM300
Kedua RM200
Ketiga RM150
Empat dan Lima RM80

Dan sponsor untuk kontes berkenaan tidaklah menghilangkan diri
Tetapi cuba lari dari memberi hadiah
Hampir berpuluh kali saya menghantar PM ke facebook beliau
Namun PM hanya sekadar PM tak berbalas
PM pertama dibalas dengan masalah yang lain
PM kedua dibalas dengan masalah yang lain
Tunggu nanti dan nanti
Apakah yang cuba dibuktikan oleh mereka meraka ini
Bukan nak mengaibkan cuma mengapa tak bertanggungjawab

Bagaimana pula dengan pemenang ?


Pemenang saya telah emailkan dan telah selesai mendapat hadiah
Maaf jika saya tak mengembar gemburkan pemenang
Ini kerana saya mengeluarkan wang saya sendiri untuk memberi hadiah kepada pemenang
Maaf jika kontes dari saya memeningkan beberapa pihak

Mohon beribu ribu kemaafan mungkin khilaf saya
Janganlah pula buruk sangka terhadap saya
Tiada niat untuk mempermainkan peserta

Bagi sponsor yang sering menipu blogger 
Silala berhenti dari membuat perkara seperti ini
Tidaklah perlu saya list-kan nama nama mereka yang menipu
Mungkin nanti diruangan komen akan ada blogger yang list-kan .. hehehe

Apalah diharap follower yang ramai
Jika menipu saban hari
Apalah diharap blog didatangi ramai
Jika hati tak seiklhas rupa 


SAYA BENCI SPONSOR PENIPU 




.





8 comments:

Iqbal Abdullah said...

nampaknya nak jadi sponsor kena ada agreement bertulis di persetujui kedua2 pihak gak ni.....

Danini Soffi said...

ohhhh...ada jugak kes camtu..
btw, nice blog.

Ira Nur said...

benci jugak sponsor penipu !! grrr

Fatin Diana said...

ohh. patut lah takde update. sabar ye :)

Yumida Huda said...

ga nak nei tok? nak main tekak2 pengetip kuku ya ka?

dah la ganjaran hadiah ya byk..nang sampei ati juak. hopenya sedar n insaf.

Nor Nadia Syakila Jamal said...

baru Nadia terfikir2 begitu..
Baru nak buat GA so kena hati2..
Dalam masa yang sama juga jadi sponsor GA untuk dua GA berlangsung bulan ni.. kalau perasan ada nama blog nadia tu , nadia lah orang nya..

mampu sponsor topup je..

:)

nuyui a.k.a miss YUI said...

itula..kdg2 takut terima spsor dan skg yui alami sndiri. walau xbesar mana tp itula.

kt keluarkan dari kt sbg ganti.

moga tak jd lg.

najiah shaharain said...

sabar je la kan...