Wadah Madrasah Pengalaman: tukarkan size video YOUTUBE untuk entri blog


Monday, June 14, 2010

tukarkan size video YOUTUBE untuk entri blog
















Salam korang





Ok korang..kali nie Wan nak Wat tutorial camne nak kecilkan size video UTUBE..Dah alang alang Cik Putput tanye , so tak salahkan law Wan nak kongsikan ilmu nie untuk semua..Wan pun kekadang time blogwalking Wan ade terjumpe video UTUBE korang terlalu besar sampai mengganggu entri and side blog korang..betul tak?? ok nie Wan sediakan tutorial k..senang je








Macam biasalah kan korang cari lagu or video kegemaran korang kat UTUBE..so dah cari korang klik EMBED kan,,untuk ambek kod video tu .. macam gambar kat atas tu kan...betulkan..?


Ok, lepas tu..korang paste plak kat blog NEW ENTRI korang kan.. and jadilah macam kod yang kat bawah nie...


Korang nampak tak kod yang Wan tandakan dengan merah tu,, yang tu lah size video UTUBE korang..so korang kene ubah size tu..kepada with=350 and height=300.korang bleh tuka lah ekot keselesaan korang..ehhehe..pastikan kod yang Wan tandakan merah tu..yang tulah yang korang tukar k..





<object width="480" height="385"
><param name="movie" value=
"http://www.youtube.com/v/agChAJB9FYc&hl
=en_GB&fs=1&rel=0&color1=0xcc2550&color2
=0xe87a9f"></param><param name
="allowFullScreen" value="true"></param&gt
;<param name="allowscriptaccess" value=
"always"></param><embed src=
"http://www.youtube.com/v/agChAJB9FYc&hl
=en_GB&fs=1&rel=0&color1=0xcc2550&color2
=0xe87a9f" type="application/x-shockwave-flash"
allowscriptaccess="always" allowfullscreen=
"true" width="480" height="385"></embed
></object>









tu je


papai







.




10 comments:

Cik Putput said...

thanx sangat2..menjadi ajaran awk nih..yeay! sy berjaya dengan cemerlang dlm mengecikkan bedio..

p/s: nah 'cekelat' as hadiah :)

Wan_hazel said...

hahahaa...tengs cekelet tu..hehee

Cik Putput said...

hahahaha..bagus2..next time mau kasi muruku plak :p

Wan_hazel said...

muruku wan tak nak..wan nak kari adabi..ahhaha..

Cik Putput said...

okess~ nnt sy pos serbuk paket kari adabi dengan mamak alagapas sekali
:D

Wan_hazel said...

ahhaha,,

nanti wan tggu depan warung k..hehehe

haNNa dOnaT said...

ok...dapat..thankx sangat2...

Wan_hazel said...

haNNa dOnaT

welkam....

maisyah said...

wah..berjaya thanx a lot..lot..lot.. hehehe..

Wan_hazel said...

maisyah

welkam..taniah2..ehhehe