Wadah Madrasah Pengalaman: Download Adobe Photoshop CS5/CS6 portable 2010


Wednesday, December 15, 2010

Download Adobe Photoshop CS5/CS6 portable 2010

.




S
alam Korang...



K
ali nie Wan nak kongsi kat korang...Adobe Photoshop CS5 lak..Apa beza Adobe Photoshop CS5 dengan yang sebelum nie...Perbezaan dari segi tool memang banyak..So CS5 nie memang bez...Tak rugi law korang try guna kan..




Adobe Photoshop CS5 nie adalah Adobe Photoshop White rabbit k..Mula mula korang open nanti..Korang akan dapat tengok pop up yang macam kat atas tu ..


Tengok...amacam??ok tak dalam Adobe Photoshop CS5 nie..Wah wah..dah macam review Adobe Photoshop CS5 lak..Ok jum masa untuk korang download Adobe Photoshop Cs5 nie lak..Korang klik je icon download bawah tu k..




Ok..Lepas korang download tu kan..Korang extract file tu..And korang open folder yang korang dah extract tu..Lepas tu korang cari Icon yang macam kat anak panah macam dalam gambar bawah nie..



Dan lepas tu double klik ..Dan Korang dah boleh guna dah..Tk perlu nak install ..Kan ke nie Adobe Photoshop CS5 Portable..ehhehe..


K lah korang,..

Selamat mendownload .

papai


Kemungkinan pautan untuk memuat turun applikasi ini di 4shared tergendala atau telah disekat.. Sebagai langkah kedua disini ada pautan untuk applikasidi pautan yang lain.  download link dibawah
(maaf atas ralat yang terjadi)

Download (old CS5.1)
 
 
 
Download (CS6): DF - UL
 

.




509 comments:

«Oldest   ‹Older   201 – 400 of 509   Newer›   Newest»
Wan_hazel said...

nape lak jadi camtu??ade winrar tak dalam laptop??

zue said...

thanx wan :)

diradebot said...

abg saya dh extract , dan saya pun dh jmpe yg abg suruh double klik tu . tapi bila sy dh double klik , xde apa2 yg kluar pun . sy cuba right klik dan open pun xde respond . knp ??

Ika ィカ said...

kenapa mase after extract tu die tulis 'Diagnostic messages'???

Wan_hazel said...

Ika ィカ

erk ape tu eh..dah extract lom??law dah try open adobe leh tak??

Wan_hazel said...

zue

welkam

Wan_hazel said...

diradebot

ok try klik kanan n run k..

ira~bieber said...

x dpt bkk lahh... dah extract sume da.. nak run pown tak buleyy

Wan_hazel said...

ira~bieber

pelik..camne tak leh bukak lak????

Atie iskandar said...

thnx wan.. ley download pasni.. =)

Wan_hazel said...

welkam..leh je..ehehhe

kimbum oPpa (: said...

wow bahagia yg amat sgt . thanks sesgt ye ! (:

Wan_hazel said...

ok..selamat mnggodek adobe..ehehhe

cheq sue dieyha said...

wan...
nak wt cmne ek lpas download 2 kuar file rar.pas2 x de extract here owg klik kanan wt compressed folder.pas2 kuar fail winzip,owg agree je apa yg kuar tp still x leh bukak.dia kuar windows cannot open this file,nape ek?owg guna windows xp.

Wan_hazel said...

tgk kat utube taw camne nak extract file..atupun download winrar

Hannah said...

Thanks a lot :)

Wan_hazel said...

welkam

kimbum oPpa (: said...

knpe klu nak tulis tuh , dye punye tulisan kecik (kecik yg amat),da cube tuka font dye . tpi kecik lgi . emm ??

Nurul Hanisah said...

macam mane nak extract?

Wan_hazel said...

leh tgk kat utube k..

Wan_hazel said...

kimbum oPpa (:
mesti size file tu besar sgt

Cik Minie said...

thanx wan & mira ! ^_^

Wan_hazel said...

welkam..ehhehe

iDa said...

dah downlod gak...mkch wan....n dh bce coment mira sbb mula2 ida xdapat bkk....sbb guna window 7..skunk dh leh dh...terimas.......

Wan_hazel said...

iDa

welkam..dan terima kasih kat mira gak..ehehhe

Zac Rega said...

Zac da download and double click kat icon yang macam wan tunjukkan .. but kat laptop zac ni dia bukak and tertutup .. tak smpi 1 minit window dia terbuka ... mcm mana and apa problem ek ?

Wan_hazel said...

zac..jgn panik2...klik kanan and run k..

EYFAalias said...

KNP XLEH BUKAK PN? :(

Wan_hazel said...

dah extract blom???

fatin nabilah said...

npe tak jmpe pown extract here kt right click :(

Wan_hazel said...

tengok utube k..law tak de tu..tgk camne nak extract file..

fatin nabilah said...

utube nksearch ap?

Wan_hazel said...

cari how to extract file//

jangjangkhun said...

wan!!! thankss gilerrrr lahhh!!! mencari benda alah nie!!! trimas!!!

Wan_hazel said...

welkam giler lah jugak..eehhehe...selamat mnggodek adobe ye

Yasmin Nabilah Zakaria said...

asl aku punye takle nak bukak ea app tu ?

Wan_hazel said...

klik kanan n run k

Are-T'Qah said...

full version ke ni??

Wan_hazel said...

yg nie jenis portable..tak de trial...boleh pakai sampai bila2

mArIa CuTeFiGhTeR said...

waaaaa,tq2..slame ni gna cs3 jer.....da berabad cari cs5....huhuhu

Anonymous said...

nape x leh bukak

Wan_hazel said...

mArIa CuTeFiGhTeR

ehhehe...ok..peace kacang peace..welkam

Wan_hazel said...

anon..

tak leh open??klik kanan n run k...dah extract ;lom??

PUTERI SALJU said...

hye2... assalamualaikum tuan blog...

this is special entry for u... puteri suke blog kamu sebab banyak tutorial yang berguna yang dah lame puteri carik... :)

take a look ok... credit for your blog... :)

http://fatinsyafiq110.blogspot.com/2011/07/assalamualaikum.html

Wan_hazel said...

puteri..

tengs taw..ehehhe..wan jenguk k...terima kasih lagi...

nur azlyn said...

kenapa tak boleh bukak eh? dh extract file sume, dh tekan right click untuk open pun tak boleh. ni yg nak nangis ni T____T

Wan_hazel said...

nur

eh..pelik betul....nape yg lain boleh je...right klik n run k..try

MeowRawr101 said...

Abang Wan,Nina Download da ps cs5 ni ikut step, Then Selesai Nina Bukak La, Pastu Die Crash. Nape Eh ? restart lappy un, bkk blik crash, crash crash crash. nape eh ? >.<

Nadya O'Conner said...

thanks for sharing..nad dah download..tengah nak cuba edit pic sendiri..:)

ツ miss nadya punyer blog ツ

Wan_hazel said...

MeowRawr101

tak ngam dengan lappy kot

Wan_hazel said...

Nadya O'Conne

hehehe...gud....selamat menggodek adobe....dan welkam jugak

puteяi ʓαняα said...

wan...nk amik tuto ni? kte kedit wan ok?

Wan_hazel said...

ok..boleh je..ehehhe

Qiezs with Sweetnes Lolipop said...

saye dah download and extract file tuh sume...tapi bile saye nak open photoshop tuh tak der keluar apaper...

Wan_hazel said...

try klik kanan n run k

er fan said...

thanx wan!
nak belar edit plak!

Wan_hazel said...

hehehe..boleh je..blaja edit lagi kan..

mangochic said...

nape xleh download dah..sedeyy

Wan_hazel said...

erk..kanape tak leh??

shahirah yuslaini said...

anyway,i pun bile da extract ade prob nak bukak..nothing happen..sbb i gune w7 agaknye..then i try right click, troubleshoot compatibility then diagnosis..pastu die akan bg recommended setting xp pack2 then start the program..pastu save setting..

dah try la buat y mcm tu..ttp x boleh ='= sedihhhh

Najwa said...

thanks abg wan !
daa jadik ! ^^

Wan_hazel said...

shahirah yuslaini

download winrar k..or tgk kat utube camne nak extract

Wan_hazel said...

Najwa

welkam...

Nur Aisyah Imran said...

Tak Jadii Pownn...

Nur Aisyah Imran said...

Abg Wan Tak Boley Buka pownn..
Punye laa lama tunggu tapi tak menjadi :(

Wan_hazel said...

extract file k

Nur Aisyah Imran said...

dh extract tak bole jugakk

Wan_hazel said...

klik kanan n run..leh tak??

yana yaya said...

yana pny tdE xtrct p0wn

Wan_hazel said...

yana..tgk kat utube k..camne nak extract tu...

Adibah said...

Abg wan..Oke2, jep nk donload tu.Tpi kn actually mmg biasa ke nk donload2 sofware nih kna tnggu lama? 2 jam mcm tu bru dpt... Ye ker.? Sya rsa mcm nk hempakk jerh lappy nih, sbb x thn lama menunggu utk donload. -.-

Balas yerk..:)

Wan_hazel said...

Adibah

a ah lama tggu..bab file besar...try download adobe cs3 portable k

yana yaya said...

acL xLh nk xtract ? yana dah cuba p xLh p0wn .. nwy yana pky wind0ws 7

Wan_hazel said...

yana yaya

try tgk kat utube k..camne nak extract..or download winrar

Atifah Zulkifle said...

abg wan , nk tnye kalau guna Windows 7 tak boleh guna ek ?

Wan_hazel said...

Atifah Zulkifle

boleh je...wan leh je guna.wan pun w7

Munirah Wahida said...

kenape bile buke kat folder tu tak jumpe pon name photoshop ?

Wan_hazel said...

Munirah Wahida

tak de dah extarct??

Dubby Chubby said...

thankyou sgt2 ! dah jadi :)

Wan_hazel said...

welkam

:)Deeza's^^ said...

download nie pcuma ke ? brpa gik nie ?

Wan_hazel said...

a ah percuma...brapa gik??ape tu

asmirul mikoto ueki-san said...

yo...thnx bro...hahaha...dah lame nak CS5 nih,tak dapat2...thnk you very much ler...full version lak tu...pergh...thnx!!!

Wan_hazel said...

sama2...welkam..ehehehe..peace bro

Miss Thia said...

Thanks :) For sharing aite ^^

Wan_hazel said...

aite..sama2//

Amira Zakbar said...
This comment has been removed by the author.
Wan_hazel said...

sama2..

ayie_kecik said...

bro wan npew syew bkak x ley ? da double klik . tp x kuar pown . :(

Wan_hazel said...

da extract???kalau dah klik kanan n run k

ayie_kecik said...

oke . da bley bkak . tenkiu bro :)

Wan_hazel said...

ok..ehehhe..peace

nellyn lover purple said...

cam na mo extract ?? x dpt lr. udah download.

Wan_hazel said...

tgk kat utube k...

ola i'm oggy said...

wan hazel kalau gune lp acer(aspire one) kan saye gune lp tu tpi tk boleh download.kalau nk kasi tahu . kasi tahu dekat blog saye kay ini link blog saye http://www-about-oggy.blogspot.com/

Wan_hazel said...

tak leh downlod pelik nye

Ibnu Hatta said...

download buleyh dah..siap extract lgi..tpi knpa xleh guna..click smbol pthoshop tue xkuar pape p0on..knpa2 neyh??aduhhh...

Rina said...

share link nih juge , keyh :)

nyllnarean _ huheyyy ___ shelamat datunkk said...

salam abg .. um saya nill nak tnya cna leh dapat background kosong mcm sys lyssa faizureen n template cmtuu . nmpk kemas .. cna na dpt ? edit ke??

ainy said...

thanks wan...

Maya said...

kena ada winrar ke kalau nk buka? :/

Wan_hazel said...

ainy

welkam..

Wan_hazel said...

maya

a ah..kene ade winrar utk extract

Wan_hazel said...

Rina

ok rina..

Wan_hazel said...

nyllnarean _ huheyyy ___ shelamat datunkk

edit kod...wan pun tak pasti

Wan_hazel said...

Ibnu Hatta

owh..try klik kanan n run k

NOR SYAHIRAH said...

camne nak extract yee ? tak pandai lha :(

NOR SYAHIRAH said...

cAmne na extract ekk ?

Wan_hazel said...

tgk kat utube k..

Mrs . Vampires said...

Wan , saya dah download photoshop CS5 ni , tapi kenn , tak boleh nak open file lahh ? Nak extract pun tak boleh ? Acane ni ? :/

Wan_hazel said...

download winrar ke..or tgk kat utube camne nak extract file

wahida jelani said...

berat tak ?

Wan_hazel said...

tak berat...portable je nie..

. A T I K A H . said...

woot-2 , klu guna window 7 tak boleh kaa .

Wan_hazel said...

boleh je..wan pun guna w7

. A T I K A H . said...

okey , dah boleh .. thanks :D

Wan_hazel said...

welkam..ehehhe..peace

whitehat said...

kalau copy file yg dah di install dalam program files memang akan timbul masalah missing files atau error. sebabnya bukan semua files yg kita nampak berada dalam program files

Wan_hazel said...

whitehat

tapi yg nie dah di jadikan portable kalau copy bulat2 size takkan sekecil nie..so masalah missing file tu kan ade yg ade cuma ade seedikit tool yg berbeza..so masalah missing file tak kan berlaku..

MiSh F said...

Wan..camne nk extract file???boleh tolong sye x??

Wan_hazel said...

leh tgk kat utube taw..

AkmaLaili ▲ said...

lansung tak bolehh . tk jadi ape punn .

sabrina said...

time download , ade keluar page ,, linkk diaa . untuk ape niy wan ? nak buad cam mane ? :D

Wan_hazel said...

untuk edit gambar,..

Ryka said...

Dah tekan double klik , tapi kenapa tak pop-out apa-apa pun ? :/

Wan_hazel said...

extract dulu taw,,,,tgk kat utube camne nak extract file

Ryka said...

err, okey. dah boleh dah :)

Wan_hazel said...

ok..ehehhee

aidil_omar17 said...

dh extract file dye..tp x leh nk bukak..nk buat cm new..

aidil_omar17 said...

kluad winrar cm new

Wan_hazel said...

kluar winrar??dah extract belom??macma belom je kalau kluar winrar tu

NurAqhiraMerican said...

Asalam owner ,
sy blum download lgi , but nk tnya dlu la .

Kalau pkai netbook(mcm mini laptop tuhh) , boleh download gak ke ? tak berat ? Sy excited nak pakai photoshop tp pasal netbook nih , tk confident skit .

Wan_hazel said...

yg tu wan tak pasti lah..yg wan pasti yg ie jenis portable tak perlu install dlm laptop or note book..try lah k

hasnun rohim said...

err, sy punya xleh bkk la. xda pun PS tu??

Wan_hazel said...

dah extract blom??

CikAnyss' :O said...

tengah cyba download ,, kelmarin dwnload tapi tercancel ,, geam toyy ,

Wan_hazel said...

hehehe..ok...slmt mendownload

wany said...

macam mana nak extract ? sy da click kanan tp tak ada un tulis extract? cm ne? pening ny.. hrmm,,

Wan_hazel said...

kene download winrar..lau tak pun tgk kat utube how to extract file..

Emy Sharmimi Nadia said...

erk......wan...ta boleh lah....ade cara lain tak??? tak blh download....

Wan_hazel said...

eh nape tak leh download

crazy love story said...

salam abg wan . download nie mmg kne tunggu lme ke ???? :'(

Wan_hazel said...

a ah kene tunggu lama...

Ayaa said...

Tyvm wan . Trying godek2 bnde ni, wlau x pena gne pom sblom neh :)

Anonymous said...

Assalamualaikum .saya dah download .dah extract here .dan boleh guna .tapi bila nak save gambar click 'save as' , pop up tak kluar pon :(

Wan_hazel said...

save as tak leh ke???try lagi taw

aziha ismail said...

abg wan!!!!!
da bulih la download cs5 niy...gembira nyeeee...huhuhhuhu

Wan_hazel said...

hehehe...peace...

aziha ismail said...

abg wan nape xboley save erk???
sbb biase guna cs2,cs3 n cs4 save mcm biase je..lau yang niy xboley save,save guna save as pom format die xderk yg "PNG" la..hadoo pening nye..

Wan_hazel said...

yg nie wan tak pasti lak nape..pelik je

naimstarz_99 said...

abg wan kalau pakai window 7 bleh x

Wan_hazel said...

wan guna w7..boleh je

pinky said...

wan , ak bolehlah .. tak pandai .. :( dah cuba banyak kali .. tak jadi .. dah extract tp tak jumpa folder .. T____T

Wan_hazel said...

tak jumpa folder???pelik..kene taw kat mana extract bnde tu

Aqila Farah said...

da install 2 kali da . tapi tak jumpa photoshoptu kat mana :(

Wan_hazel said...

erk..portable mane perlu install

AinLoveBeastForever ! said...

saye x dpt nk download laa....

Wan_hazel said...

kenpae???

EkmlZ said...

yes. terima kasih ;)

EkmlZ said...

yes. terima kasih. dah dapat ;)

NABILA said...

wan tak boleh pon -.- saya bukannya reti sangat. tak jumpa extract file walau dah tekan kanan.

Wan_hazel said...

nabila...corrupt ke??msti line tak ok tu

hzx said...

wan,awat sy tgok cs5 xde edit 3D??staw sy ade kan? :D stakat ni sy gune cs3,cs4,cs4 ext n cs5..

Wan_hazel said...

a ah betul tu..nie dah portable so byk funtion yg dibuang tggal yg penting je..

nurul syamimi said...

tak mnjadi pon :(

Wan_hazel said...

kenpa tak jadi??extract dulu k

emma said...

hebat hebat ! thnks abg wan :)

Shaz said...

tak dapat ponnn.. camna nak wat eh?
Bila click RUN.. dia mintak password plak ler.. takde pun kuar folder macam kat dlm post ini. Help.. help.. tq

Wniy said...

Abg wan..ta dpt pun..
mcm mne nie..nak sgt download photoshop

Wan_hazel said...

extract dulu...extract dulu..tgk kat utube k..ambik jugak masa baca komen kengakwan..

ika said...

wan thanxz, da menjadi laa .

Miss Cinta Pinky World said...

thanks wan :)

wani said...

wan! xleh nak save as. dah tekaan tapi xde pape pun. sedihh laaaaa :'(

Wan_hazel said...

pelik nie ..kalau save je boleh tak??

Amer Asyraf said...

Abg wan.. saya nak wat link nie jugak Boleh... JUst nak kongsi ngan kawan... pas tu saya wat pautan terus ke 4 share 2... boleh x..

Wan_hazel said...

amer

lagi baik jika terus di link kan ke blog wan k..peace...

Hawa Ahmady said...

thanks..huhu

Hawa Ahmady said...

berjaya..!! thanks..!! muahhh...!!!

puteri.dyne94 said...

hye dude wan..
thx 4 ur sharing..
dah download da..
sng j ea..hehe =)

MOwmoy said...

wan, pahal lepas kmk extract nya nak, nya xdapat bukak .. pahal jd cmya ow???

Wan_hazel said...

try klik kanan n run k

thisisaina said...

boleh bukak tapi sekejap je then dia cakap tak responding . kenape ?

Wan_hazel said...

ada maslaah msa download tu..c=file corrupt

nur izarafeza said...

tak boleh punnn -.-

Farah Ain Mohd Firdaus said...

kenape dah double click dia tak de kuar photoshop pon.

Wan_hazel said...

klik kanan n run

lyz awesome said...

thnx abg wan...finally,sy jumpa jugak..:)sy mnat gler nak edit gambar ni..:)..hehe

msdw said...

salam...saya da extract file tp still tk bleh bukak sbb dia kate aif_core.dll is missing..ape mende tu ek??btw tnks..

Wan_hazel said...

mesti ada amsal masa download tu...line tak ok..so ade corrupt

Bunga Humairah said...

Hey, thanks. penat cari benda ni. lega dah jumpa. hee..

baru join sini. saya ambik banner wan tampal kat blog saya ;) btw, blog nih comel sgt. tak macam blog lelaki. suka suka suka ;D

ecadwinkyasha said...

susah nak guna cs5 ne dkt w7,try berkali2...sabar byk kli.hahahaha...apa2pun thanks wan...

nurul syafika <> said...

nak muat turun ke download

Wan_hazel said...

muat turun tu kan maksudnya download..

atira syuhadah said...

Wan , macam mana nak extract ? Tak tahu . Harap dapat bantu :)

Wan_hazel said...

tgk kat utube taw cara nak extract

! Intan Hidayah ! said...

npe ble sy tkn dy tlis this archive is corrupted..???

Wan_hazel said...

ini mesti ada amlsah line masa download tu

shafiqa lyana said...

tak boleh bukak pon

Wan_hazel said...

tu maslah masa awak download..line tak ok..and file tak habis download.

sueanna said...

xdpt buka la wan..dah clik double ag..hurmm..:'(

«Oldest ‹Older   201 – 400 of 509   Newer› Newest»