Wadah Madrasah Pengalaman: Download Adobe Photoshop CS5/CS6 portable 2010


Wednesday, December 15, 2010

Download Adobe Photoshop CS5/CS6 portable 2010

.




S
alam Korang...



K
ali nie Wan nak kongsi kat korang...Adobe Photoshop CS5 lak..Apa beza Adobe Photoshop CS5 dengan yang sebelum nie...Perbezaan dari segi tool memang banyak..So CS5 nie memang bez...Tak rugi law korang try guna kan..




Adobe Photoshop CS5 nie adalah Adobe Photoshop White rabbit k..Mula mula korang open nanti..Korang akan dapat tengok pop up yang macam kat atas tu ..


Tengok...amacam??ok tak dalam Adobe Photoshop CS5 nie..Wah wah..dah macam review Adobe Photoshop CS5 lak..Ok jum masa untuk korang download Adobe Photoshop Cs5 nie lak..Korang klik je icon download bawah tu k..




Ok..Lepas korang download tu kan..Korang extract file tu..And korang open folder yang korang dah extract tu..Lepas tu korang cari Icon yang macam kat anak panah macam dalam gambar bawah nie..



Dan lepas tu double klik ..Dan Korang dah boleh guna dah..Tk perlu nak install ..Kan ke nie Adobe Photoshop CS5 Portable..ehhehe..


K lah korang,..

Selamat mendownload .

papai


Kemungkinan pautan untuk memuat turun applikasi ini di 4shared tergendala atau telah disekat.. Sebagai langkah kedua disini ada pautan untuk applikasidi pautan yang lain.  download link dibawah
(maaf atas ralat yang terjadi)

Download (old CS5.1)
 
 
 
Download (CS6): DF - UL
 

.




509 comments:

«Oldest   ‹Older   401 – 509 of 509
Wan_hazel said...

ada maslah line tu..masa download file tak penuh

Wan_hazel said...

download winrar taw utk extract

naim said...

saya nk tanya ckit... knp bila sya extracet file tu (guna winrar) dia keluar benda ni winrar : diagnostic messages lepas tu dia rusuh kita pilih(tekan) close,break operation,copy to clip bord...

knp jadi macam nih???? tlg saya plz
(saya guna windows 7ultimate)

Wan_hazel said...

aik...pelik...

Asilah Syiela said...

wan , macam mana pulak nih ? dah tekan button hijau tuh tak ada pun keluar yang di download .. dah excited gila nihhh .. hehehe

Wan_hazel said...

dah masuk page yg kene tunggu beberapa saat tu tak?

SYAFIQA said...

abg wan and mira thanks
iqaguna w7 and alhamdullilah jadi

Natasha Ila said...

abg wan,dah ikut smua step tuh..tp npe mse sy double klik kat icon tu dia x klar2?

Wan_hazel said...

try klik kanan n run k..kalau dah extract

Natasha Ila said...

abg wan,lpas sy extract files tu,dia kuar diagnostic messages,dia tulis, "cannot open file C:\users\desktop\adobe photoshop cs5_portable_2012(wan hazel).rar' as archive"

macam mn tu? memang tak boleh ke?

Wan_hazel said...

betul ke extract tu???

Natasha Ila said...

tak boleh bukak lah.. dah extract pon, tp lpas double click kat icon photoshop tuh,dia tak kuar2 pon.. mcm mn tu ekk?

Wan_hazel said...

ok kalau macma tu try klik kanan n run..

Natasha Ila said...

yihiii!! dapat dah. thanks taw ! :DD

hyz said...

tQ hincek waN

Nabeela Huda said...

wan,kenape photoshop bella bila nak buat text tak keluar pape ehh ?

Wan_hazel said...

size file lebih besar dari text kot

Anonymous said...

wan, dlm cs5 yg ni takde 3d tool ekk ?

Wan_hazel said...

yep tak de..

Dania Bella said...

Thanksss :) Menjadi :D

Ila Tasha said...

saya dah download,tp kat pc baru .. tp bila dah right click nak extract tuh,dia tak ada keluar pon yg extract file.. yg tu mcm mn ek?

Wan_hazel said...

install winrar dulu k

Ila Tasha said...

nak istall dkt mn?

Wan_hazel said...

tak perlu install

anis amira jafri said...

hye wan .. salam .. nak tanye ni .. b4 this sy de download adobe photoshop cs6 tu .. mmg oke .. tp lembab gilew kot dye nye pergerakan ... knpe ek .. myirap jew

Wan_hazel said...

wan pun tak pasti..Ram tak cukup kot

Izzah Al Faroqiah said...

salam , saya dah download. extrac file. then ada la button PS warna biru tu kt Program Files. dah klik. tp kuar cmni plk.

http://i1094.photobucket.com/albums/i452/PuteriQuran/prob.jpg

Wan_hazel said...

file awak corrupt tu..masa download line tak ok..

shera said...

x boleh pon Wan . saya klik button hijau tu then kluar ni "you should sign up or log in to download this file" . pelik jer ..

Wan_hazel said...

kalau belum isgn in tak leh download..ehehe

Ekin said...

awat dh tekan muatturun dia x keluar ? dia tulis SGIN UP OR LOGIN ? MACAM MANA NI TOLONG !

Ekin said...

Kalau gune winrar macam mana pulak ?

Ekin said...

x leh bukak pulak ! hadesss lama tunggu nih

Wan_hazel said...

download winrar dulu taw...lepas tu ectract

Secret Garden said...

tak boleh bkk lah.. kalau bukak dia tutup balik! sedih! :(

Wan_hazel said...

klik kanan n run k

NURUL AINA said...

guna premium ke? adesss, ni yang malas ni -.-

Wan Namikaze said...

Thanks Wan and Mira!

Munira Hanis said...

Abg,nk tnye,nape mase nak save file kat PS tu dlm format PNG@JPEG ke..tak leh nk save....kene save dlm PSD lak???

supri's said...

thanks wan,,,is work,,,,,,,thanks very much,,,,,,!!!!!!!!!!

supri's said...

thanks wan,is working,,,,thanks very much,,!!!!!!!!!!!

shazmeen kamarudin said...

Wan,kenapa bila dah klik icon download tu,Pautan fail yang anda minta tidak sah.

shazmeen kamarudin said...

Wan,kenapa dah klik icon download tu,Pautan fail yang anda minta tidak sah.?

Wan_hazel said...

aik..peli btul..wan try tadi boleh je...try lagi k

una pedora said...

dah download , tp bila klik tak kuar ape2 pun .. nape eh ?

Wan_hazel said...

bila klik tak kua??camne tu??try klik kanan n run

hanis halim said...

x bleh ker gune window 7

Anonymous said...

salam bro..tq bery much..sngt2 membantu..

pak wan said...

kenapa panjang sangat komen ni
kalau nak download x yah tanya pon x pe
bukannya nak kena mintak izin pon
wan pon x suruh mintak
jadi x yah mintak lah

Ridhwan said...

Hi. Saya nak tanya yang pasal download (cs6):DF-UL tu camner ?

Wan_hazel said...

klik je yg mana satu nak..kalau nak gubna DF so klik DF

Dayang Farwizah said...

knp tak boleh ni?? tolong bagi link yang betul boleh tak.??

Wan_hazel said...

harap ambik masa untuk baca sampai habis entri tu k... ada je lin download awah skali tu..

peace...

Minah Chocolate said...

a.wan, nape tak boleh bukak? dah download & extract dah pon :'(

Wan_hazel said...

try klik knan n run k

Eyqa Rawr said...

semua photoshop yang saya dowload tak boleh. nak lukis doodlw lah.

:( Extract pulak macam mana?

Wan_hazel said...

tgk katy utube camne nak extract

Anonymous said...

tenx.. x smpi setengah jam dh settle..

Na Tashaa :) said...

abg wan,saya dah download semua..pastu dah extract dah pun..cuma kenapa takleh nak save ? pleaseeee bantu. :((

Wan_hazel said...

export or save as tak dapat ke??

MERAN QAMAR said...

yes tq wan saya pun dah boleh........... lama mencari cs5 niii
selama ni guna cs3 jeee
sudi lah ke blog saya ye wan...

zaralaura said...

salam. saya dah download tapi xleh guna la. saya dah double click tp still xleh nak open. saya guna window 7

Wan_hazel said...

awak kene cari camne nak extract file k

♪ ♬【BaekDaeJae】♬ ♪ said...

kenapa saya download dekat 4shared dia tak boleh extract?

Wan_hazel said...

rasanya awak salah download

fizza_faidhi said...

thanx 4 sharing! ;)

Haziqah Rashidi said...

Thanks wan , menjadi . HAHA dah lama nak benda ni . hari ni baru dapat !

freedomist said...

Assalammualaikum,terima kasih kerana upload link nie...

Tapi,ade masalah sket la..,sye dh 'double-click' dah ikon photoshop tu,tp x jd ape2 pon.

Wan_hazel said...

try klik kanan n run k..kalu nak senang leh try nie..

http://wanhazel.blogspot.com/2012/12/ebook-photoshop-percuma-adobe-master.html

amalinahmad said...

dah extract file and double klik.still tak boleh guna.why?

Wan_hazel said...

try klik kanan n run k

Anonymous said...

hi wan...lin nak tnye sbb pelik sgt..sblum ni ad download adobe photoshop dgn abg wan..gne link kat ats ni..ok..tetiba after format laptop..folder yg dh lepas kita extract tu...n dlm dia ad icon Ps kan? tekan2 x de pape kluar..nape ek? kena download balik ke?huhu=.='

-lyne-

Wan_hazel said...

try klik kanan n run k... try..

Farisha said...

cantek bro :) saya nasihatkan guna mediafire memandangkan file tu kurang dari 200mb. anyway,tq for sharing.nice blog ^_^

Sef Giga said...

Thank you Wan :D For sharing2 hehe

David rex said...

nice :D

Azfa said...

TQ...
wan,Azfa nak minx kebenaran download yee.. :)

someone said...

Bro..
Thanks sangat2x.. dah berjaya bukak.. Mula2x jd prob mcm orang2x yang sebelum ni. double click takde pe2x yang berlaku. me pakai vista. So, lepas dah extract, kena klik dkt logo PS tu, and klik run as administrator. thanks wan.. membantu sgt2x menda ni. Lepas ni dah bleh start buat kerja

izlin1430 said...

Saya dh download n extract tp x boleh nk run... Click kt icon tu pun tp still x run jugak...

Wan_hazel said...

klik knan n run k

Anonymous said...

tq..dah berjaya extract, tapi takde pun keluar file crack. yang ada cuma file application je

Wan_hazel said...

portable mana ada crack bro.....

ROJAK SOMTAM said...

terima kasih!!! memang mencari2 benda alah ni... senang nak edit2.. hehehe..

anas said...

macamana nk dptkan mini bridge @ camera raw untk cs5 ye??

anas said...

macanmana nk dptkan mini bridge @ camera raw utk cs5 ye??boleh tolong tak?

Wan_hazel said...

dalam cs5 auto rasanya ada bridge tu....mudah lagi download cs6 k..

Wan_hazel said...

paling baik awak download lgthroom so leh open raw file n leh edit cantek lagi..

http://wanhazel.blogspot.com/2012/02/download-adobe-photoshop-lightroom-v40.html

Cinta Si Syila said...

thanks so much!! Moga murah rezeki :)

violet said...

Salam wan... x dpt nk download ler sumer link yg wan bagi tu...x tahu nape...yg first tu mmg masalah ngan 4shared. yg kt bwh tu cm kena bayor jer..huhu...

Anonymous said...

free ke tak nie?

Wan_hazel said...

free

Aku Anis said...

Terima kasih byk2 tau abang wan =)

fathin Khairiyah said...

assalamualaikum ... abg wan, saya x dapat bukak lah file tu ... saya cari ikon photoshop tu tp x jumpa ... nak download baru ke ?

Wan_hazel said...

awak dah extract??

deno said...

deno guna PS ni... thanks :)

Nur Eliyda said...

salam wan.. kenapa semua link yang wan bagi tu dia kata tiada file eh? tlg ye

NurShabrina said...

yay ! makseh abg wan !

NURUL HAIDA said...

cunndaa pun guna cara mira... baru dapat..tengsssss mira n wan

Farah Evans said...

Salam abang. Kita dah try download. Dah extract. Bila tekan icon photoshop tu, dia tak keluar apa-apa. Macam mana ek?

Wan_hazel said...

right klik n run k

Jom Kahwin said...

TQVM.... So far so good. Setakat ni excelent. X ada problem

Jom Kahwin said...

TQVM... Setakat ni no problem..... So far so good. TQ Wan

nur zafirah said...

thanks

Alia Syahira said...

Assalamualaikum , dah download tapi kenapa dia jadi bentuk file macam document tu , nak buat macamana ni ? T-T

Wan_hazel said...

kena extract dulu k

faraheartbeat said...

salam wan. ada tak link yg boleh guna utk cs5 ni. dah xboleh download :(

faraheartbeat said...

salam, wan. ada tak link yg boleh guna utk download cs5. link ni dah xboleh download :(

umie said...

wan..kenak kmk xpat nak download?

Nur Farhana said...

Akak, knp takley nk download? Takde link untuk photoshop 2015 yg bru ea ?

«Oldest ‹Older   401 – 509 of 509   Newer› Newest»