Wadah Madrasah Pengalaman: tak perlu Buffered earning pun law nak income besar dari NUFNANG


Thursday, December 23, 2010

tak perlu Buffered earning pun law nak income besar dari NUFNANG



.




Salam korang....


Hari nie Wan nak kongsi sikit pasal NUFFNANG nie..Nie untuk new Blogger lah..Yang dah otai otai tu tak yah bace k..Mesti korang dah taw nye..




M
esti ramai New Blogger nak sangat BE kan..Buffered earning nie..Memang tak dinafikan BE nie kasi income yang besar kat Blogger tapi ade gak tak..Nape erk???mesti korang tanye ...Sebab nye tak semua BE akan aktif macam yang kite sangka..BE nie memilih gak taw...Tak aktif sangat pun..Dan mesti korang rasa law blogger tu dapat BE banyak sampai berbelas belas tu bleh dapat income besar..Tak jugak sebenarnya..Macam yang Wan kasi taw tadi..Tak semua BE yang diperolehi tu aktif..So jangan kejar sangat BE...Bleh kejar BE tak jadi masalah..




Untuk new Blogger..Campaign paling penting k..Banyak iklan kat Blog korang..so banyaklah income korang..Makin banyak iklan yang sama yang korang dapat makin besarlah income untuk satu iklan tu...Law dalam seminggu korang leh dapat income RM7.oo - Rm1o.oo so law dah 3minggu bleh dapat RM20.++ macam tu kan..And income nie lebih besar dari BE..




Owh ye..traffic korang mesti lah tinggi kan...Dalam masa satu minggu tu...Gambar kat atas tu traffic yang Wan dapat dalam satu minggu...Tak banyak ciput je..Korang leh kalau korang berusaha..Rezeki tak datang free je..Mesti ade care nye kan..


So selamat mencuba..


Law ade tersalah info harap blogger blogger otai leh betulkan..


papai

.



61 comments:

Mohamad Amzar said...

haha , agak susah jgk ! nak dpt campaign bnyk kene up traffic eh ?

putERi-kAtEk said...

wan kasi saya semangat la ......hehee.... bru aja putus asa sebab org lain dh byk dpt BE tpi sy belum dpt..hukhukhuk.......thnks

i am S!L4H.. said...

ehee...tme ksih wan kongsi psl ni..likeee...hee

Che Sakinah said...

waa.. thanks wan.. sangat membantu ni.. traffic susah gak nk naik wan.. hehehe.. x tahu care.. saye dah la blog jogging lambat.. betenggek dulu bace kt blog 2 orang... hahhaa... lame pulak tu... hehehe.. care lain ade? saje tanye kalau2 ade tips special boleh share.. :D

Wan_hazel said...

Mohamad Amzar

a ah..macam tu lah..law blog tak aktif...pengiklan pun tak nak letak iklan..ehehhe

Wan_hazel said...

putERi-kAtEk

ehehhe..campaign tu pun dah cuku..nanti adelah BE k..

Wan_hazel said...

i am S!L4H..

welkam..ehehhe...peace

Wan_hazel said...

Che Sakinah

ahahha..nanti wan entri tips special utk naikan traffic k..tggu

Ayuni said...

thanks for the info. tp, kan kempen2 semua tu, memg automatik akan ade sndri ke, atau kite kne wt smthing utk jlnkan kempen tu? tak bape faham la. sori la yerr. mseh baru ade nuffnag ni.

Wan_hazel said...

Ayuni

a ah..kempen tu sendri akan kua..tak perlu risau k

Ayuni said...

oww. ok. thanks bro wan.

Wan_hazel said...

Ayuni

welkam...

King Of Single said...

err nape nuff saye xgerak2 ek...?

emm adeh xpaham sungguh..haha padahal da dekat setahun letak kat blog.hahhaa...lantak laa..xkesah pon janji happy blogging ;)

faraheartbeat said...

mcm mne kte nk tau ble ye ltak iklan uh ?

anamizu said...

betol la tu wan..hihi

Zetchi Henry said...

wah sengalnya zaki ni
100% tak fhm fsal nuffnang ni
huhu
tempat letak iklan kat blog limit ler
mcm mana ni
eh
wan bley terangkan kat zetchi ta?
plss3x

Zul's Stuff said...

kesimpulanya..kena mamtain traffic la bru dpt ncome tggi kn..

Wan_hazel said...

King Of Single

hahhaa..nak kene tgk traffic gak taw...law traffic skit je iklkan tak de n tak de lah income...tp tak pe,,,asalkan kite blogging je..hehhee

Wan_hazel said...

faraheartbeat

tak de lah kite nak kene letak..nuff yg ato kan tu...nanti ade iklan kua k..

Wan_hazel said...

anamizu

hehehe,,,betul2...

Wan_hazel said...

Zetchi Henry

terangkan asal ape erk???limit??maksudnye camne???

Wan_hazel said...

Zul's Stuff

a ah tol tu..ehhehe

nazirulhazwan~ said...

tinggi trafic lu bro.nice2:)

Wan_hazel said...

nazirulhazwan~

traffic ciut je tu bro..boleh skadar yg mampu kan..

Adii NakHeran said...

aku xtawu langsung bab be la ape la,, bagi aku blog suka suki jeq,, :))

wan aku tah tagged hang untuk contest "youre tagged" refer blog k

Wan_hazel said...

Adii NakHeran

ok tengs..nanti wan tgk kontes tu k..

honeyvsbee said...

uhuksss mancuba dan terus mencuba..

Wan_hazel said...

honeyvsbee

hehehe..usaha dan terus usaha..ehehhe..

Miss Yaty said...

wah! hebat2...memang blog wan hebat :)

Wan_hazel said...

Miss Yaty

hehehe..tengs..blog wan biase2 je

♀ syera teli ♀ said...

wah , time kaseh .
sgt membantu ,
tp BE siket je bru . HAHA ,

Wan_hazel said...

♀ syera teli ♀

hehehe.tak pe asal dah de BE..cukup dah tu..

ieMa ackLes said...

thxs kongsi info ni...
:)

Wan_hazel said...

ieMa ackLes

welkam...peace

shahjiehan said...

jom tgk maher zain esok http://shahjiehan.blogspot.com/2010/12/sapa-nak-jumpa-maher-zain.html

Sindarella said...

tinggalkan komen dibelog Otai :P
hehe ~ ^^

*pasni bila sekola Dah bukak siapp arh pintuupintuu jamban sekola kan ku hiasi dgn url beloggku..ngee~
lw cikgu denda tuntutt ganti rugi dgn Wan ! HAHA ! :p

Wan_hazel said...

shahjiehan
ok..tengs

Wan_hazel said...

Sindarella

hahaha...tak pasal pasal surat layang sampai rumah wan...hehehhe

Liling said...

adakah ini bermakna pengunjung kena klik iklan?uhuhuhu

Wan_hazel said...

Liling

tak perlu klik k..law pngunjung betul2 bminat ngn iklan..bru klik..

-[miracle]- said...

still ta faham cmne nak earn moneyy. :(

Wan_hazel said...

-[miracle]-

tak perlu wat pape sena nye..juz tingkatkn traffic je..

nsbk99 said...

nak tanya ni .
ble kte da dpat earning kan
ble dye nk antar dkat kte ?
and macam mne nak tambah iklan dlm blog kte ?

Wan_hazel said...

nsbk99

ok..bende nie kite sendiri yg akan cashout..selepas nilai income rm50.00 dan keatas..iklan lak..bukan kite yg letak or nak..yg nie kerja pihak NUFF dan pengiklan...so kite kene naikan traffic je..

bonbonboncet said...

hey.sangat xpaham macamane nuffnang bole bg kite income.dorg siarkan iklan kat blog kite,then camane bole dapat income?sori.baru slagi.xfaham.
:( do view my blog.hhuhu

Wan_hazel said...

bonbonboncet

income tu law ade iklan je...camtu lah..makne nye nuff nie mnyewa blog kite..

bonbonboncet said...

then mcamane nak dapat income?pengunjung kene klik iklan ea?

Wan_hazel said...

bonbonboncet

tak perlu klik..kan wan dah kate..asal ade iklan..adelah income..ehehhe..

bonbonboncet said...

hope wan xbosan menjawab.hehe.biasenye bape lame baru income masuk bg new blogger?

Wan_hazel said...

bonbonboncet

ok new blogger n blogger lame..dua2 same je..bgntung dgn blog tu n owner..law owner suka blogwalking n tingkatkn traffic or jumlah pngunjung ke blog..so income akan dtg cepat..income akan diupdate skali dlm sminggu,,,

bonbonboncet said...

ouh.ok.lebih paham.huhu.do view my blog. www.bonbonboncet.blogspot.com. xD

Wan_hazel said...

welkam bonbon...ehehhe..peace

Payung Sutera said...

salam...bgus eh tuto ktk tok. clear jak...snang pham... kmk bruk mok aktif brblog...tnjuka ajar mek mun ada mek x pham k. mek follow ktk..

Wan_hazel said...

Payung Sutera

ok boleh jak..mun da pa2 yg ktk asa mok tanyak tanyak jak k..n sama2

oreocheesecakes said...

tq yer.... 4 da information....

Wan_hazel said...

welkam..

Niez Mellow said...

buffered earnign ni ape ek?

Wan_hazel said...

BE tu ialah iklan tetap...hehehe

asmirul mikoto ueki-san said...

bro...nk tnye sikit...asal ads nuffnang aq ta ley nk letak kt ats header??puas aq try kt page element...ttp ta bule gak

Wan_hazel said...

bro.guna add gadget atas header k..cari tuto

asmirul mikoto ueki-san said...

thnx...