Wadah Madrasah Pengalaman: Special tips tingkatkan traffic Blog


Friday, December 24, 2010

Special tips tingkatkan traffic Blog

.




Salam Korang...

Hari nie nak kongsi Tips istimewa tingkatkan traffic ke blog korang..Law sape nak taw..Bace sampai habis..Law sesape yang tak nak..Out je k..Wan taw Traffic Blog Wan ciput je..Tapi nak gak Wat Entri tips nie kan..Sekadar berkongsi untuk New Blogger je..

Contoh

Ok korang..cara yang pertama nak tingkatkan traffic ke blog korang ialah dengan menganjurkan kontes...Kontes tu wat lah kontes yang gempak gempak..and hadiah pun gempak gempak..So banyaklah orang nak join ..Wat je kontes yang simple simple...hadiah ciput pun tak pe...Janji cara nak join tu senang..Tak yah lah korang nak wat kontes dengan syarat yang entah pape..Sampaikan Blogger 2 3 4 5 6 kali berfikir nak join ke tak..So tepuk dada tanya selera..Eceh..ehehe

Contoh

Yang kedua lak..Law korang nie ada duit lebih skit..Korang wat lah design baju untuk Blog korang...Wat lah cantik cantik and gempak gempak..And korang kasi lah kat mane mane blogger bertuah..So bile dia orang gune banyaklah mata memandang and dari situ lah korang dapat tarikan ke blog korang..Link Blog korang tu wat lah besar besar erk..ehehhe.Boleh gak dijadikan hadiah untuk kontes..



Ok yang nie lak..memang banyak yang dah taw..memang berhasil pun..Blogwalking banyak banyak..Jenguk je mane mane Blog yang korang nak..Tapi korang Blogwalking or tinggalkan jejak tu..Korang tinggallah jejak tu betul betul...jangan lah just letak ":)" ...Korang mesti taw..Blogger nie kebayakkan memilih..So kene fikir law nak tinggalkan jejak tu..Puji puji lah skit blog dia orang tak salah kan..Tapi janganlah plak puji melebih lebih tengok tengok blog blogger tu simple je tak de pape..So blogger akan fikir korang nie menyindir lak..kan tak baik camtu.



Y
ang nie lak..Berkali kali gak Wan dah kasi taw..Cara nie memang mujarab sangat..ehehhe..Korang tinggalkan komen kat entri blogger blogger OTAI..yang macam Wan nie..eleh..Pasan lak Wan..ehehhe..Ok nape cara nie berkesan ..Bab law korang tinggalkan komen kat ruangan Entri dia orang so jejak korang tak kan hilang..Stay je kat situ..berbanding jejak yang korang tinggalkan kat SHOUTBOX..Tol tak???



Tips yang nie lak..Nie Boleh gak diamalkan..Law korang nak..Korang SKODENG peluang yang ade..hahahah..Ehe..Korang mesti ingat taw..Blog nie dah jadi perkerjaan kedua korang..So tak salah kan law korang letak dalam resume or borang kerja korang.."PART TIME BLOGGER"...Tak salah bab Blog adalah salah satu medium mencari pendapatan...So tak salah pun..Dan korang leh gak photostate link Blog korang banyak banyak and tampal kat dinding...kat bus stop..kat jamban..semua tempat lah..ahahha...Mesti banyak traffic masuk kan..


Ok lah korang...Wan rasa setakat nie je lah tips yang Wan mampu beri kat korang..Len len cara korang leh ping Blog kat Facebook or mana medium lain..Macam Forum or tempat yang banyak nak ping..cari carilah k..

Pesanan Wan lak...Berblog lah dengan cara kita..Bukan berblog bab nak aib kan orang..Wan tengok banyak sangat Blogger skang nie suka sangat nak kutuk sesama sendiri..Kan lebih kita menutup kejahatan saudara saudara kita..Kita kan anak ADAM..perkara tu lebih baik dari meng aibkan orang..


Papai

selamat berblogging

.
..



156 comments:

Anis Adila Aris said...

nak tinggalkan jejak seperti di nasihat :)

honeyvsbee said...

oh...saya paham lah wan..heee tinggal pesanan nih ..tinggg lesapkan diri..

Wan_hazel said...

Anis Adila Aris

hehhee..gud2..

Wan_hazel said...

honeyvsbee

ahhaha..bagus2

Love hurt aeNnn said...

suke suke . tips yang amat berguna buat saya. ;))

Wan_hazel said...

Love hurt aeNnn

gud2..bagus2

Nieza Micha said...

huhu... betul tu.. lau blogwalking tu kene la tinggalkan komen sekali kat entri... bace2 la entry org tu kan... kalau rase boleh komen la... huhu...

saya KILA said...

betul . betul . betul ! ^^
tinggalkan komen . kira bagi support la jugakk . hehe =)
suka tips nie .

NUR AIN AZMAN said...

Assalamualaikum

Good info

Keep it up wan

:)

.:|kamaryeah|:. said...

tengs incik wan hazel~
da berubah wajah lagi kan....
kagum sgt~

Wan_hazel said...

Nieza Micha

hehhee..betul tu,,,,macam tu lah

Wan_hazel said...

saya KILA

tul tu...kite sesame blogger mesti support blogger2 kan

Wan_hazel said...

NUR AIN AZMAN

salam...tengs,,,,

Wan_hazel said...

.:|kamaryeah|:.

hehhee...ubah skit2..tengs taw...

♥ Nana ♥ Erna Morgan ♥ said...

aww aww nice info wan :)

Laili said...

salam Wan.

ni kunjungan pertama saya ke sini. Blog yang cantik & penuh dgn ilmu yg dikongsi bersama blogger. Cuma ada perkataan yg kena baca 2x untuk entry ni. Law = kalau, kan? Ingatkan undang2..heheh! Masa belajar dulu saya jurusan undang2 jadi perkataan Law tu mmg dah biasa :)

Wan_hazel said...

♥ Nana ♥ Erna Morgan ♥
tengs..

Wan_hazel said...

Laili

a ah law=kalau...hehehe..ptutlah jurusan kite lain2..wan lak elektrik kuasa..hehehe...tengs jenguk blog wan...semua ilmu tu untuk dikongsi kan,,,

Qaseh dalia adelia said...

tq wan...banyaknye trafiq..dalia punye 6rat je kui2

riza said...

encik wan...i tinggalkan jejak di sini...hehehe...ur blog look purple... :)

♥Ismi Huda♥ said...

tips yg aher skali ya lucu la wan.. haha.. tp logik jgk owh.. kehkeh..

wahhh letak dlm resume.. ng idea yg bernas.. hehe.. macehhh.. :)

Wan_hazel said...

Qaseh dalia adelia

byk lah tu...dalia nie kan antara blogger femes...

Wan_hazel said...

riza

hehhee..tengs...tggallah byk2 jejak k..hehehe

Wan_hazel said...

♥Ismi Huda♥

hehehe..mena bah..boleh kita polah kedak ya..hehehe

~eZmALiZa~ said...

tips yg baik la wan! hahaha.. :D comel je kdg2 tgk wan ni taw.. :P

Wan_hazel said...

~eZmALiZa~


hahhaa..kdg2 je kan..hehehe...tengs,.tips nie wan kongsikan je.

nAs; The best in ME said...

Time kacih en wan...

Susah2 jer bagi tips hehe...

Tapi tips tue meman leh pakai...

Anyway, cantik blOg en wan ^_^...

iniialahaku said...

sib bek la aku ni jnis suka bca entry org..keh2..org je xsuka nk bca n3 aku..hahaha..

Wan_hazel said...

nAs; The best in ME

tengs..tips nie memang leh pakai nye..hehehe

Wan_hazel said...

iniialahaku

hahahha,,,betul2 n bagus2....amalkan je k..

mamawana said...

Assalamualaikum

Oh gitu ek...nasihat yg bagus banget. Mama pun suka suka jln2 shout shout then komen sana sini biar ikhlas... blog yg banyak ilmu dan menafaat itulah selalu mama singgah...selalu perati jadi silent reader dulu...Assalam...

Zero said...

menarik =)

Wan_hazel said...

mamawana

hehhee..tengs mama...peace

Wan_hazel said...

Zero

tengs

blog-tips-kurus said...

saye sgt suke pesanan wan bawah sekali tu..
kepada para 'bloggers', ingat tu. Allah bayar cash je..

Wan_hazel said...

blog-tips-kurus

hehehe..tul tu..tengs gak taw

JZ Business World said...

thank you share info ni n jz komen utk tinggalkan jejak ye :)

Amanie Ashraff said...

huhu sy suke part fotostate link byk2. bole tampal kt traffic lite skali :)

Pink Pearl Lady said...

tq for your info,bagus untuk new blogger nie,macih...

Wan_hazel said...

JZ Business World

gud gud..nanti ade lah yg klik kat name JZ tu..hehhee

Wan_hazel said...

Amanie Ashraff

hahaha..dah macam nak wat sewa sewa dah..ahahha

Wan_hazel said...

Pink Pearl Lady

welkam..ehehhe..

Afaf Ouhh!!!!! said...

thanks for the tutor,,
visitla my blog;
http://kuafafs.blogspot.com

honeyvsbee said...

wan akk ambik banner wan tau...hihi

Wan_hazel said...

Afaf Ouhh!!!!!

welkam..ok2..nanti wan visit k

Wan_hazel said...

honeyvsbee

ok kak..tengs taw...

Sae said...

meh jalan blog saye....hehe

http://www.sipenyapuburuk.blogspot.com/

Wan_hazel said...

Sae

ok..tengs

missamy said...

nice tips la wan :)

Ayu Hashim said...

Salam .. nak ikutlah idea adik Wan nie.. tinggalkan komen.. mcm nie.. hehee.. ok ke??

pN.rOs said...

selalu jer jenguk2 wan... tpi wan tak jenguk kita balik pon... sedey... tp memang belog i tu cap ayam jer... huhu

..:akyn:.. said...

suke tips kat sini... ley di buat panduan...

Wan_hazel said...

pN.rOs

waaa...jgn cakap camtu..ok2..wan jenguk k..

Wan_hazel said...

..:akyn:..

hehehe...tengs

King Of Single said...

bhahhaa pagi2 bute ni ekyn duk gelak2 sbb header blogwalking bawak bola..haha mentang2 tgah hangat bola skang..header ke ape ek tu..smart la!! siyes uh..well, dlu pernah nak wat contest..adiah date sehari dari pagi smpai petang..tp pikir2..hahaha member bantah.kahkah..mmg keje giler!

Wan_hazel said...

King Of Single

hehehe..ekyn dulu tu memang header blog wan..ehhehe..hahaha..ekyn wat lah kontes gempak2 taw...

cik grrr said...

huhuhu, tq wan, tqiup!..
bwat contest ek!.hmmm...hehe...
Insya Allah i'll try tips u wan, kalau x jdi siap hang...
(kidding je)
thxz...

Wan_hazel said...

cik grrr

ahhaha...nanti wan kontes bez2 taw...hadiah gempak n syarat pun simple..bru syok wan nak join..ehehhe

yunZ said...

ala..xde spe nk ajr yun lor..bwu j0in ni..ajarkn ?

Wan_hazel said...

yunz

nak ajarkan ape yunz??

sukahaha said...

pesanan wan kat bawah tu paling matdin suke hehe.. tak baik aibkan orang sebab matdin tengok ramai blogger menceritakan keburukan orang sebab mahukan trafik yang tinggi, cerita panaslah katakan..

jemput sini yer
blog Matdin
blog Serbaguna

Wan_hazel said...

sukahaha

tu lah matdin...blogger nak traffic gempak kan..camtu lah..

si pendek dan moody said...

wah lain dari yg lain la blog wan niy ,
sampai chatbox pun saya tak jumpa T____T

Wan_hazel said...

si pendek dan moody

hehehe...ade je chatbox kat tepi kanan tu...

Adeq Saniza said...

nk tglkan jejak jugak !!!
mai singgah belog saya yek !
((:

cantek laa belog kamu .
sgt kreatif .
dan sgt teror mgunakan photoshop .

*saya masih amatur !
tlg bg tunjuk ajar yek .
):

Wan_hazel said...

Adeq Saniza

tengs taw...wan nye blog biase2 je..ok2..law ade sebarang pertanyaan ..sila tanye k..

Gayahspears said...

bw cam bawak bola ya wan??huhu

Wan_hazel said...

Gayahspears

hahaha..kene tangkas tu..ehehhe....

L O V A :) said...

tips mujarab nihh :)

Wan_hazel said...

L O V A :)

ehehhe..betul2...

jiwemude said...

nice n funky blog..thanx 4 the tips..teruskan berkongsi untuk anak bangse oke;)

Wan_hazel said...

jiwemude

tengs...peace

Farah said...

wah menarik ni..nanti nak try wat

Wan_hazel said...

farah

boleh je..ehehhe

Diana Zainal said...

good tips.thanks for sharing ;)

Wan_hazel said...

Diana Zainal

welkam..peace

Zul said...

lepas ni nak try la...good tips bro..

Wan_hazel said...

zul..

tengs zull

nursyaza said...

ouhh.. sekarang baru saya pham apa itu blogwalking.. hehe.. thanxz yup..

Wan_hazel said...

nursyaza

welkam..ehehhe

mohd ridwan said...

akan wat nasihat yang dibuat!!roger & out
p/s:blog ko bleh tahan gak erk!!

Wan_hazel said...

tengs bro..biase2 je

Farhanah Mokthar said...

tinggalkan jejak kat sini.
harap2 dapat naikkan traffic.
huhu :)

Wan_hazel said...

tengs..ehehhe..

Momokz said...

Bagus tips ni. Register di direktori juga membantu naikkan traffik blog kita. Pastu, buatlah tajuk yang FAKE sket... mesti orang-orang muda akan tersinggahlah!

Wan_hazel said...

Momokz

hehehe...betol tu..ehehe..tapi mnipu tak elok..ehhehe

Cik Jierah said...

nak try lah. haha.

Wan_hazel said...

boleh je..ehehhe

ordinary girl said...

suke suke entri nie...

Wan_hazel said...

tengs taw...leh lah try

myhardday said...

macam best je tip nie..nak trylah :D

Wan_hazel said...

boleh je try..ehehhe

yana said...

waaahhh...gud idea wan kongsi..like2...hehe

Wan_hazel said...

tengs yana...teknik nie bkesang sgt taw

hidayah said...

makin lama blogwalking kat blog wan ni...makin banyak benda yang boleh tahu.i still newbies la..ajar2kanla ye..

Wan_hazel said...

hehehe..boleh tanya sendri kat wan gak...PM je FB wan k...heheh

daeyoung said...

amik iktibar dri nasihat wan...huhuhu...
maseh2.....budax nibop nk try wat...jd ke tak...harap2 jd la ye..

Wan_hazel said...

daeyoung

ehhehe..mesti jadi nye..ahahha

aen ashiqin said...

ok, phm da ckit2 hehe

Wan_hazel said...

aen ashiqin

ok..gd2.ehehhe

safwah said...

thanks...tips yg bgus... :)

Wan_hazel said...

welkam..peace

Alia Syaza :) said...

ok, saya tinggalkan jejak disini xD hihi, actually da lama follow baru sekarang rasa nak komen hiihii :D

Wan_hazel said...

Alia Syaza :)


ehhehe...tengs komen..so slama nie silent reader la??

Bui Idzra Ryn said...

sangat bgs info ini..hehe
akak komen tinggalkan jejak k..
btw..wan org sarawak ker..?

Wan_hazel said...

Bui Idzra Ryn

tengs kak..a ah wan org sawak/.nape kak??

Bui Idzra Ryn said...

sebab kmk pun org sarawak..hehe..kmk area kuching,ktk..?

Wan_hazel said...

owh...sama lah kita...mek area unimas sia eh...hehehe

Bui Idzra Ryn said...

oic..kmk area matang sia..hehe

Wan_hazel said...

owh..jauh juak ya..ehehhe...mun tak da FB join tok ah..dah join lom??

http://www.facebook.com/home.php?sk=group_49375435090&ap=1

h i d a y a h said...

hihi :)
terima kasih wan

Wan_hazel said...

welkam..hehehe

diana illyana said...

suka gila bace blog ni ! bestt !

Wan_hazel said...

tengs taw..blog wan biasa2 je

Arm'z said...

tuan rumah da bagi line...tinggalkan jejak tapak kaki kat sini sekejap yer wan... nak sedap lagi.. follow my blog http://armzstory.blogspot.com

Wan_hazel said...

hehehe..tak pe..tggal banyak2 pun tak pe

Jon max said...

Nice share bro :) " I like it " jon max - indonesia

Wan_hazel said...

tengs jon

Echa said...

waaaa... bagus.. bagus.. info yg besss..

Wan_hazel said...

terima kasih taw...

Pomen said...

mmg cedit dirik nyo...kelak aku berguru dengan dirik nambah entry banyak gk

Wan_hazel said...

hehehe..boleh2..no probelm ta org kampung..hehehe

Si MaTa BulAT said...

eh2 tak terfikir pulak yg last tu. nk kena try ni :)

Wan_hazel said...

si mata bulat


boleh je ..cepat2 lah try..hehehe

sizuka said...

okeh.nak buat baju smua mmg x mampu lar kan. so tgglkan jejak je lar yg mampu, hik2.. ;)

Wan_hazel said...

sizuka

a ah..betul tu..tinggalkn jejak je lah kan..ehehhe

Asma Dinie said...

Ini alamat blog saye,http://pengetahuandankeindahanislam.blogspot.com

cantik dan kemas blog Wan Hazel ^^,

Wan_hazel said...

Asma Dinie


tengs taw..ehehhe..peace

||ina dinzly|| said...

salam...nice blog...bnyk ilumu sy dpt dari blog wan..do visit my blog n u'll see yours there =)...tengs ya...blog sya da cantik hasil tunjuk ajar wan~

Wan_hazel said...

tengs jugak kat awak....

Sarah Mohamad said...

banyak tuto. banyak benda bguna dlm blog ni yg best :) nak tinggal jejak jugak laa.

Wan_hazel said...

hhehehe..boleh je..tggal lah jejak k..

farez shah said...

urm,,
first skali thanks for useful tips
i am one of the new blogger
so, this is really useful to me to increase my traffic right??

Wan_hazel said...

yep...ehhehe...welkom to blogger

SaschaSantokki said...

wah hazel, wah :) eh noo.. hai wan.. hehe. nice nice. cantik vlog. hello kitty ^^

Wan_hazel said...

hehehe..tengs..blog biasa2 je..

nurmujahidah said...

jelez sangat tengok folower blog orang lain beribu-riban and yang online berjuta-jutaan,, so,, muja akan aplikasi yang wan dah bagi ni,, tq wan for the tips,, really appreciate them. :D

Wan_hazel said...

welkam..hope leh praktikn dan dapat traffic yg byk k

~C-K-K~ said...

terbaik la.. nice tips.. paling best tu yang tampal kat dinding.. wanhazel pernah try ker.. kalau menjadi nak cube cara ni jugak.. haha

Wan_hazel said...

menjadi..kalau kene dgn cara nya..eheheh

karengurlz said...

wow..nice tutorial..boleh ikut ni..hehe

SyahirahAnuar said...

lalala~ thanks for the tuto abang wan :)

Greeikiwi said...

mak oii banyak nya komen.info2 cmni nampak simple..tapi sebenarnya berguna sgt..nice one.

Wan_hazel said...

tengs....peace

hasmiza said...

tq wan..sy yg menurut nasihat..hikhik.. :)

Adlyn Asyfa said...

oh mcm ni rupanya. terima kasih wan share tips yg berguna :)

ahmad fairos said...

info yang berguna,green.Papa.com: Info ChurpChurp dan Says.my ada kat blogku... http://greenpapacom.blogspot.com/2012/01/info-churpchurp-dan-saysmy-ada-kat.html?spref=tw

datang la blog saya:))

Cik Athirah said...

thnks wan. hehehe berguna jgk info wan . boleh follow ni ^__^

Riz Kim said...

nk tggglkn jejak d sni...

Mama AmsyarMarsya said...

wan...bnyak tol ilmu yang wan bgi,smpai akak jdi mereng jap dok layan blog akak ni,da penin2 lalat ari2 dok gadap.wlupun xder trafik mlambak cam adik p nk wat cne,slow2 je la kne mrangkak,huhu...mklumla akak 'org tue bru nk blaja' he...akak pun nk tinggalkan jejak gak la kt page wan ni,wink wink...

Wan_hazel said...

ehhehe..wink2...hanya sekdar perkongsian kak

Ini Syurga Cinta said...

nak tinggal tapak kaki kat cni la ehheh...as always...awesome la

Ini Syurga Cinta said...

nak tinggal tapak kaki kat cni la...as always you're awesome

Cinta Boolat said...

tq wan...you're awesome...segala2nya diterangkan dgn jelas so org baru blogger sng faham..sgt2 beruntung dpt bc blog u..so sy memilih anda utk my love2..tq wan

niji said...

tips yang berguna kpd blogger mcm saya ^-^ ... terima kasih ya Encik Wan ^-^

Ieyra Ghani said...

Ehehehe..bagus tips tips nie, jejak kat sini lah kalau centu :3