Wadah Madrasah Pengalaman: Koleksi Header dari Wan Hazel..


Thursday, January 27, 2011

Koleksi Header dari Wan Hazel..

.




Salam korang...

Kali nie Wan nak tunjukkan hasil Header RM15 yang orang dah banyak tempah kat Wan.Banyak yang tanya and nak tengok contoh contoh header yang Wan dah wat...Wan taw lah memang tak seberapa..Tak brape comel sangat design header yang Wan dah wat..Skang nie dah ramai yang ambik tempahan Header nie..ade yang Rm10 dan RM15 keatas..Korang leh pilih lah Sape yang korang suka..Wan tak paksa pun orang tempah kat Wan..So kali nie Wan nak tunjukkan Header yang dah pernah Wan wat..Ape ??? RM15 mahal...tak pe..Wan pentingkan kualiti bukan kuantiti k..


Sebelum Wan tunjukkan Header header yang Wan dah wat..Wan nak kasi ape yang Wan perlukan dari korang yang nak tempah header nie..


1) Gambar..tu pun law korang nak letak gambar dalam header...Gambar mestilah jelas kan..Law nak header yang cantek...Ukuran besar dan pixel tinggi..So bila Wan crop gambar tak cacat dan bila Wan resize gambar tak pecah..

2)Tagline korang...Tagline maksudnya tajuk untuk Blog korang..

3)Jenis tulisan lak..Jenis tulisan nie bergantung pada Tagline korang..Law korang nye Tagline pendek So semestinya Fonts 3D amat sesuai..Law panjang lak..Wan guna kan corak lain lain..

4)URL blog...Yang nie penting..Koz Wan perlu tengok Blog page korang..Wan perlu taw latar belakang Blog korang gak..And Wan pun perlu taw samada korang guna CLASSIC TEMPLATE or TEMPLATE DESIGN..

5)Warna tulisan..Korang boleh pilih warna yang korang nak..

6)Design comel comel nie korang leh pilih nak letak kartun or tak...Korang kasi taw je kat Wan..

7)Korang boleh pilih nak header jenis Transparents or tak..Biase nya ramai yang pilih header Transparents..

8)Wan ekot permintaan dari Owner blog...Wan tak buat 100% idea Wan..Mula mula Wan wat..Lepas tu akan timbul banyak idea dari owner suh tuka tuka..Owner Blog cerewet ke??hehehe..Tapi semua nak yang terbaikkan..


Ok dah...Jum kita tengok Header yang Wan wat termasuk lain lain header selain dari yang ditempah....Law korang ade terserempak ngan Header kat bawah nie..Tu semua hasil tangan Wan k..






Cukuplah Header yang Wan dah tunjukkan tu...Kang law banyak sangat melebih lebih lak orang kata Wan nie..So tu je..


Papai..


.



64 comments:

cinta nabella said...

cantik2xnya ......tinginnya nk tempah...huhu....

magnoliapert said...

Eh eh, kte punye header pun ada lah, huhu.

I love my header. Thank to you Wan Hazel :)

http://magnoliapert.blogspot.com/

shahsyaz said...

byk nyer...
wan ade mase ea nk buat sumer neh..

amny.. said...

heheheh..

thnx bab tnjuk....

wan memang kreatif...:DD

(^___________^)

Lyana MK said...

kakak sudah promote kt blog!! hehe good job !!

Hime said...

wah..cantik2 semua..akak pun nak tempah la

Wan_hazel said...

cinta nabella

boleh je law nak tempah..PM je wan kat FB..wan hazel

Wan_hazel said...

magnoliapert

ehehhe..welkam..ehhehe

Wan_hazel said...

shahsyaz

kdg2 memang tak de mase..tp tpaksa wat kan utk semua..g pun wan ade jadual sndri..ehhehe..kene bahgikan mase antara study..wat header n khdupan luar..ehehhe

Wan_hazel said...

amny.

welkam..skit je wan tunjuk tu..tak banyak..banyak lagi ..

Wan_hazel said...

Lyana MK

tengs kak..peace..

Wan_hazel said...

Hime

ehehe..law nak tempah boleh je kak..PM wan kat FB..wan hazel

♥Ismi Huda♥ said...

terbaikkk~!ng puas hati dgn keja ktk.. wink wink..:)

Dya said...

wah,,kck2 eyh.. XD

Yastro said...

Tahniah Wan...banyak gak dh yang tempah ngan wan ni...
Semoga terus berjaya...

CahayaCintaIlahi said...

wah wan.. suke suke suke la ni yg tak sbr cahaya nk tempah header kat wan ni hehe next week cahaya bg detail kt wan ekh weeeeeeeee

Salina@IbuAqil said...

comel2 nyer wan.. :D

nini said...

hOlla wan..
blh tempah buat x ney..hehe
cantik2 meyh~

Mr. TN_SkY said...

wah!..nice2 je sume..nak jugak ehader baru..tapi tengok nanti ye wan? :-D

aaa..SkY dah masukkan banglo wan lam bloglist putera hangat pondok kecil ahaha..=_=

JELAS SAHABAT BUKAN SEBARANG SAHABAT, SAYANG SEMUA

Wan_hazel said...

♥Ismi Huda♥

makceh tak/.ehehhe

Wan_hazel said...

Dya

makceh tak//hehehehe

Wan_hazel said...

Yastro

tengs..n amin....hehehe

Wan_hazel said...

CahayaCintaIlahi

ok chya..no prob..ehehhe,.

Wan_hazel said...

Salina@IbuAqil

tengs kak..hehehe,.

Wan_hazel said...

nini

boleh je...PM je FB wan..wan hazel

Wan_hazel said...

Mr. TN_SkY

hehehe..ok sky./.no prob,..hehehe

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

wah canteknye header yg wan buat . suke tengok comel2 sumenye . mmg creatif lah . hehe

ADfeez said...

alahai... comel giler sume2 nie.... huhuhu~

loving_you said...

mau juga...

cm ne nak tempah nie...:)

Wan_hazel said...

loving_you

nak tempah senang je..PM kat Fb wan..inbox je wan k..Wan hazel

saraeisyabalqis said...

cantik2 wan wat..ish ni rase cm berusaha nak wat cun cam wan wat!(bersemangat)

Wan_hazel said...

saraeisyabalqis

hehehe..semanagt..lepas nie leh wat yg tbaik lagi kan...

HadifaR_R said...

Waa...memang smart la...huhu

Wan_hazel said...

HadifaR_R

tengs..biase2 je..

liyana shana said...

cumel la . n nice blog . !
tuan tanah mau tempah gak la :D

Wan_hazel said...

liyana shana

hehhee.boleh je..PM je wan kat FB k

Rosmaliza said...

ala... camne nak tempah ni?? maw la jugak.. hihi....

Wan_hazel said...

law nak tempah..PM je kat FB wan..eheheh

atyn said...

wan hazel..bole sy dptkn emel wan hazel x?
t'ingin jgk nk tempah ni..
tp de byk benda nk tanya...hehe

Wan_hazel said...

atyn

nie mail wan..

Wan_scremohazel@yahoo.com

law tanye kat FB lagi ok..

miz ruha said...

teringin nk tempah jg,,,
;)

Wan_hazel said...

hehehe..boleh je..

Shaqirah said...

saya nak tempah.sy PM kat fb awak ye!:)

Wan_hazel said...

Shaqirah

ok..boleh je...

ruby said...

salam...wan..nk gak,aci??..
tapi ruby xde pesbuk..dh deactive dh..cmna nk bg erk??..

Wan_hazel said...

ruby..leh emailkan kat wan..
wan_scremohazel@yahoo.com

nurul nabila said...

waahh ! comell aa sume . teringin nak tempah .

Wan_hazel said...

boleh je..PM je wan..ehehhe//kat FB

Tyraaa said...

http://4.bp.blogspot.com/_LhHZAifMoFE/TUFrtOl8NtI/AAAAAAAAEh8/u1XbQVUjWxY/s1600/haziqah%2Bcopy.png - wan gune font ape eak ?

Wan_hazel said...

wan guna 3D xara ..tulisan nama nye..creepygirl...

Srikandi Bonda said...

mmg kawaii lah! nt nk book gk. :)

Wan_hazel said...

Srikandi Bonda
boleh je..wan wat ekot kehendak owner blog..eheheh

Libragurlz said...

wah... hebatnye abg wan.. superb!
cantik2 header yg abg buat tu.. ^^

Wan_hazel said...

Libragurlz

ehhehe..tengs taw..

maryam hayati said...

nk tempah leh x?

Wan_hazel said...

boleh..PM wan kat FB k..Wan hazel

Dayang Nur Syuhada said...

mauk tempah header lain dari yang lain...boleh x?

Wan_hazel said...

boleh p camne header lain dari yg lain ya??Ehehe

Si Pengembara said...

uishh..nak tempah jugak lahh..

Wan_hazel said...

boleh jee..hehehe..PM wan kat FB k..wan hazel

Anisj Jamlus said...

Wan. Anis dah send message dekat Facebook Wan. Nak tempah! :D

Wan_hazel said...

ok anis

Encik Merah said...

Nak Tempah Header... >.<

Wan_hazel said...

boleh je..PM wan kat FB k