Wadah Madrasah Pengalaman: Kenapa Header Blogspot Template design "blur"..macam mana ubah jadi normal balik??(Tutorial)


Tuesday, January 25, 2011

Kenapa Header Blogspot Template design "blur"..macam mana ubah jadi normal balik??(Tutorial)

.



Salam Korang...

Pagi nie nak update sikit je..Koz Ramai yang tanye Wan nape Header dia orang Blur...And Macam mana nak ubah ke yang normal...Wan nak turun kolej and nak ubah subjek untuk Semester nie..Dah pening kpale dah Wan nie..huh..Banyak problem denagn jadual and subjek nie..Ok ok kembali ke topik asal..







Sorie erk letak meseg korang dalam entri Wan nie..

Ok..Masalah nie berpunya dari pihak Blogspot sendiri..dan mungkin dia orang sedang dalam proses membaik pulih atau menaik taraf sistem Blogspot nie..So korang tak perlu risau k..Bukan masalah korang Save or edit header..Nie masalah dari Blogspot..


Semua blogger yang guna Blogspot Template design akan alami masalah nie..Cara penyelesaiannya lak..Wan tak brapa pasti..Koz Wan guna Blogskin calssic Template..Dan mungkin korang boleh Upload Image or Ambek kod image and korang Add>Gadget>HTML or Add Gadget>Picture..Dan korang tarik box Gadget korang ke bahagian atas so akan jadi panjang..Hope boleh membantu buat masa sekarang...


Kemungkinan perkara nie sekejap je..So sabar lah menanti..ehehhe..Peace..

Papai..

Tu je yang Wan leh kongsikan..


.



11 comments:

Faizal n Fashitah said...

Bena ya Wan. Cara paling mudah, copy dalam online storage (photobucket etc..) lepas ya copy link code jak. Pasti header sikkan blur agik XD

Wan_hazel said...

Faizal n Fashitah

aok camya jak lah cara nya..ehehhe..

Salina@IbuAqil said...

Alolololo wan!! Baru je akak taip entry konon marah sebab USAHA X MENJADI.. hihihihihi tgk2 wan rungkai segala persoalan akak kat sini.. macih dik... ni buat akak lg cuyunk kamu nieh.. ngeh3!!!! ni entry amarah akak.. ada jual nama kamu skit erk.. ;op link: http://ssasliza.blogspot.com/2011/01/geram-sangat-geram-pagi-ni-semua-tak.html
Ok wan!! Akak akan sabar menanti.. ;o)

sembil9n said...

eh..aritu cube wt cam @faizal ckp tu xmnjdi pon.... still blur..

MAKCEK bukan NENEK said...

yeayy .
mmg igt baru nak tanya wan .
mmg header tetiba semua jd blur .stress jugak mula2 .
dah agak dah mst blogspot ngah upgrade .hex
n now thankzz a lot wan .

MiLa MaLeK said...

teng wan hehe
mila dh wt..cube la tgok..

i am S!L4H.. said...

wan...ha a la silah nye header blur..ingt slh save photoshop...mse wat clean n clear je..

tapiiii...tbe2 bkak blog ptg ni blik dr klas,dh x blur...wahh ajaib..hee..dan2 wan wt entry ni...

Nana Liyana said...

a'ah wan header nana pn mm tu gak . nympah tol . skrg ni gune kod je . xpelah . at least comel ckit . ckit jee . :P

Wan_hazel said...

Salina@IbuAqil
sembil9n
MAKCEK bukan NENEK
MiLa MaLeK
i am S!L4H..
Nana Liyana


hehehe..All...semua dah ok cam biase je kan..hehehe..peace...wan eply skali nie...

Mr. TN_SkY said...

SkY pun ada mslh yg sma bru2 nie..tpai SkY tukar..xupload terus dri PC..upload ke free photo sharing..cam photbucket ke..then upload dari sana..gmbar jdik lawa :-) neway lau psl loading tuu..xlmbt sgt pun hehe :-)

ha..wan..:-) Ur link SkY dah msukkan dlm link exchange.. :-) Ini reward sebab kamu komen kasi idea ritu ye..:-) thanks..Komen kamu sangat membantu budak baru dalam dunia blogging nie =_=...Harap tidak jemu melawat pondok kecil...Dan SkY drop komen here too ye hehe..

HANYA ORANG GILA JE BERFACEBOOK

Wan_hazel said...

Mr. TN_SkY

hehehe..ok lah law camtu sky..hehehe..tegs gak k..peace