Wadah Madrasah Pengalaman: Ramadhan ke duapuluh tiga_Lagu Raya sekarang borink giler


Tuesday, August 23, 2011

Ramadhan ke duapuluh tiga_Lagu Raya sekarang borink giler



.



Salam korang...


Sesapa yang belum ambik lagi Kad Raya dari Wan..Korang ambek lah taw..ambek kat sini..Kad Raya Wan Hazel.Camne hari korang??best??Sekejap je lagi nak raya nie..Pejam celik dua tiga kali lagi Raya lah...Maksud Wan dua tiga empat lima enam hari lagi..hehhe.Camne persiapan ?? Dah ok??or ade yang masih blom siap lagi??baju raya dah ade??


Skang nie kalau dengar Radio yang pasang lagu lagu Raya zaman skang memang menyakitkan telinga lah..Lagi lagi lagu yang diberi nafas baru..Alahai menyemak je..Sakit telinga ..Lagu best yang Wan dengar lagu Raihan & Hujan - Salam AidilFitri Ayahanda dan Bonda ..Dan lagu dari Hot FM and TV3..Tu je..lagu yang baru baru dah macam lagu cinta jiwang karat..Alunan muzik pun entah pape je..membazir duit je lah wat lagu raya..


Memang tak leh nak kalahkan lagu lama..Nostalgia sangat sangat..Mungkin sebab dah biasa dengar , bertahun tahun dengar lagu raya tu kan..So bila telinga nie dicemar dengan halwa telinga yang berbeza so akal pun memberontak..Meng ia kan saja kata hati.."lagu nie borink.."


Korang lak mungkin lain pendapat kan...So apa korang rasa??


K lah korang..

Papai.


.




16 comments:

Fairuz Fazilah said...

aah. fa pon lagi suka dgr lagu lama. lagu Hujan tu mmg best :]
even ada penyanyi baru yg cuba menyanyikan balik lagu2 lama,,mmg xbest. macam xde perasaan je lagu yg dimainkan semula tu..

AiDa SyaFiQa said...

aida stuju ngan wan!..lagu raya sekarang ntah ape2..hehe

lagu lama jugak best kn...
suka lagu selamat hari raya yang saloma nyanyi tu..terasa meriah jer raya :)

c i k a n a said...

mmg betul pun wan..lagu2 raya zamn skrg xsronok lgsg dgr..apa2 ntah..mcm nyanyi biasa je la..lagu2 raya lama ni cara pnyampaian tuh pnh perasaan smpai kan sestg org dgr pun sdh jdnya..

Wan_hazel said...

Fairuz Fazilah

waaaa..lama giler fafa tak jenguk wan..hehehe..tu lah fa...lagu skang nie pelik je kan..tak de aura raya

Wan_hazel said...

AiDa SyaFiQa

lagu raya saloma memang best syok...meriah nya raya..ehehhe..

ika said...

iye~ stuju sngt! lagu skng cm pahape gler la...xde motif kekdg lirik die...=.="

Wan_hazel said...

c i k a n a

betul gak kan ana..penyampaian mereka tu penuh oerasaan kan..sebab tu lah..skang nie lagu macam biasa je..

Wan_hazel said...

ika

tepat sekali...irik lansung tak de kene mengena dgn raya..

qamarguyz said...

Salam..
lama tak ziarah Wan kat sini..
puasa ok? huhu..

Nyway sy nak minta sokongan & jasa baik Wan sikit boleh? Kunjungi link di bawah ini, tolong vote qamarguyz di bahagian poll & juga di ruangan komen (telah dihighlight kuning)..
Azrai Ahmad Zamri – qamarguyz.blogspot – ‘Tinta hamba..menuju Yang Esa’..
Thanz yer =)

http://komuniti.2dayblogger.com/undian-tagline-blog-terbaik-2011/

Cik Shiqa said...

lagu dulu2 best sebab org lama nyanyi dengan penuh perasaan.. org kata ada jiwa.. lagu raya skang x de jiwa.. sebab tu x berkesan bila dengar.. cuba dgr lagu arwah sudirman.. meleleh kau..... sebak sangat..

dalam dingin subuhhhhh hati ku terusik.... kenang nasib diri... di rantauan......

*tetiba

Panggil aku Han said...

lagu lama ttp the best...^_^

alia zainol said...

lagu raya dulu2 tetap dihati :)

Wan_hazel said...

qamarguyz

insya Allah bro

Wan_hazel said...

Cik Shiq

hehehe..betul tu..penyampaian mereka org memang sayu sgt..lirik power..semua lah power..

Wan_hazel said...

Panggil aku Han

betul tu

Wan_hazel said...

alia zainol

akan slalu dihati..ehehe