Wadah Madrasah Pengalaman: Ramadhan ke Duapuluh_jahitkan manik (baju melayu ku)


Saturday, August 20, 2011

Ramadhan ke Duapuluh_jahitkan manik (baju melayu ku)

.


Salam Korang...


Sihat tak??Hope sihat lah kan..Wan sihat je nie..Tapi risau sikit dengan Familly Wan..Hope apa yang Wan risaukan tak lah seperti yang Wan fikirkan...

"Ya Allah semoga kau limpahkan Rezeki dan kebahagian kepada keluarga ku dan janganlah Kau pecah belahkan keluarga ku dan saudara mara ku.."Amin.


Mungkin otak Wan nie je yang fikir yang bukan bukan...Hope hanya igauan Wan je lah..


So camna persiapan Merdeka korang???eh eh...Tak sambut Merdeka ?? nak sambut Raya je ke??hehehe..Wan dua hari nie dah start jahitkan manik kat baju Raya Wan..Simple simple je tak lah terlalu lip lap lip lap sangat..Nak tengok..Tengok gambar kat bawah nie..Petang petang semasa nak tunggu berbuka Wan jahit lah sikit sikit..Nak kata rumit tu tak lah sangat cuma perlukan ketekunan je..




Camne ok tak??tak caya ke Wan jahitkan manik nie sendiri..Korang mesti percaya ..Sebab memang Wan sendiri yang jahit..jangan anggap lelaki tak taw nak jahit manik..Lelaki pun hebat jugak..


Kalau nak beli baju bermanik nie paling paling murah pun RM80.++ tu pun kain yang cikai cikai..So buat je lah sendiri kan..Senang



K lah korang..


Papai


.





36 comments:

dAyAnA. ヅ said...

cantek .!!
waa .. untung la sp dpt . hehe

bella_bumbum said...

wahhhh rajin gila wan jahit manik. perempuan nak buat pun terkial kial. hehe

SUFIANA1992 said...

amboi..lawanya bju raya wan..:)

mas saari said...

cayalah wan!
boleh jahitkan manik kat baju kurung akak...heheheeee

Wan_hazel said...

dAyAnA. ヅ

ehhehe..tengs sp dapat ape ye??ehehe

Wan_hazel said...

bella_bumbum

hahaha..rajin skit je..nak tempah g sarawak..ahahha...

☀ Izzaty Hedry☀ said...

sempoi lah !.. bju zaty tk siap lgi ..mcm na nk jhit manik..T____________T

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

cantik lah wan

rajin wan ye

choki pom tareti . hehehe

:)

ernarafiqa said...

glamor naa wan raya aiee... bermanik manik bju... kacak!

Wan_hazel said...

SUFIANA1992

baju biasa2 je..

Wan_hazel said...

mas saari

ehehhe...kalau akak dekat kan boleh..ehehe

Wan_hazel said...

☀ Izzaty Hedry☀

jahit macma biasa je..masukn manik n jahit..ehehe

Wan_hazel said...

::ini belog saya . cinta hati saya::

rajin skit je taw,,sementara tggu berbuka wan wat lah..hehee

khairiyah said...

saye tk pandai.. :P

Wan_hazel said...

ernarafiqa

ehehhe,,makceh tak..baju bermanik alu glamour eh..ahahah

Wan_hazel said...

khairiyah

hehehe..wan pun tak pandai,,blaja skit2 je

Nur Afiqka said...

rajin sungguh nak jait manik ek...hehehe~

Wan_hazel said...

hehehe..rajin skit je..

isyam mirah said...

waahh..pndai jahit manik..cntik!!..
mirah pom tgh tekun jahit manik kt bju kurung..hihihi..cme bile da siap kt lengan baju, nk smbung kt leher ngn badan baju tu agk malas da..huhu

Wan_hazel said...

isyam mirah

tu lah kan...perlu kesabaran nak wat tu..ehehhe..

♥ Maisarah Humaira ♥ said...

pandai jahit ea :)
cantik

Wan_hazel said...

tengs taw..

Cik Lina said...

Wan!!!amboi..cm baju nak kawen jer...ahaha

c i k a n a said...

wah...caya la wan pndai jahit manik kat baju...hehe..toink..toink..dah abis jahit jgn lpa tnjuk tau..weee~

Anum Afiq said...

tabik spring kat wan :)

Si Pengembara said...

wah...cantik tuh.. nak tempah bule? hehehehe....

misshannajr said...

tak mcm baju raya pun..mcm baju nak nikah ni hehe..slmt hari raya wan :D

Chuu Muqhlis said...

untung btol dpt laki cmni :D

Wan_hazel said...

Cik Lina


hahahha..mane de...baju raya lah/

Wan_hazel said...

c i k a n a

hahaha..insya Allah..tapi malu lak nak tunjuk..ehhe

Wan_hazel said...

Anum Afiq

eh tabik spring lak..hahaha/..

Wan_hazel said...

Si Pengembara


hahaha..nak tempah lak..ahahha

Wan_hazel said...

misshannajr

hahaha//baju raya nie..bukan baju nikah..ehehhe..

Wan_hazel said...

Chuu Muqhlis

erk..untung ke./.ahahha

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

cantik :)

Wan_hazel said...

tengs taw