Wadah Madrasah Pengalaman: Doodle story..tipulah kalau tak pernah berimaginasi macam nie.


Tuesday, March 20, 2012

Doodle story..tipulah kalau tak pernah berimaginasi macam nie.

.

Assalamualaikum...

Hari nie penat sangat lepas balik kerja dan kuliah..So update untuk hari nie pun kejap je..Doodle story Wan hari nie nak cerita mengenai imaginasi seseorang..Masa korang kecil kecil mesti korang suka berimaginasi..Pernah tak korang terfikir masa kita kecil dan dewasa , yang mana satu waktu imaginasi yang lebih kretif???



Pernah tak korang tengok orang potong rumput tepi jalan , tepi rumah atau padang?? kalau pernah mesti korang tengok macam biasa je kan..Tapi bila budak budak tengok dia orang pasti akan syok sangat tengok si pemotong rumput yang dah berbungkus macam power rangers tu..Bukan power rangers yang dia orang tertarik nak tengok tapi teknik memotong rumput tu..Eh eh..dah ingat ke??mesti korang pernah wat macam nie jugak kan??ehehhe..kantoi.



Ok..Wan pun pernah macam nie jugak..bila jumpa je kayu terus berlagak macam si pemotong rumput..pusing kiri kanan..libas libas kayu tu sampai rumput terpotong..hahaha..Syok giler dapat potong rumput...waktu tu dah rasa macam si pemotong rumput sangat.. Kretif sangatkan masa kita kecil kecil..Pen dan pembaris pun kita boleh anggap kapal terbang..



Hah..Tol tak??Bila dah dewasa Kretif kita berubah dan otak kretif kita makin hilang..Imaginasi kita sudah berubah.Betul tak??Wan masa nak siapkan Doodle Story nie macam macam kenangan masa kecil Wan mula imbas..Lucu lucu lak..


P/S: jadi kalau korang semua ada pengalaman/kenangan dan pendapat mari kongsikan kat ruangan komen bawah nie..


Kalau suka entri kali nie klik like atau sponsor Wan rm0.20 klik satu je..senang je klik nie.

JOHARA
DEW MORE
MATTA
SURVIVE
LMFAO
WORLWIDE
HIT.FM
1 PLAN




Papai


.



8 comments:

Haruno Hana 하나 said...

bila ingat balik imaginasi zaman kanak2, mesti nk ketawa sorang2.. haha XD

arenis said...

byk sgt imaginasi waktu kecik2 dlu yg agak lucu :)

Mitsu Kizu Zie said...

aku dolok tudung balang biskut jadi bomberang...haha

Unknown said...

hahahaha....lucu ingt zman kcik2 dlu....
nakal x igt dunia...

Ckin Kembaq said...

memang pun... ^__^ boleh gelak sorang2 kot..hoho

DRceria said...

heheheheee.... I M A G I N A S I - teringat kata2 sorg budak tuu..huhu

syaz fiqah said...

camner wan buat doodle tue?cute

OrdinaryGirl1001 said...

imaginasi masa kecik dlu..
hmm.. kalu nmpk pen or pensel or pensel colour, ambil dua tiga batang then pensel A jd mak pensel B jd anak.. haha.. pahtu duk buat dialog yg selalu mak ckp.. "Aisyah bangun nanti lambat pergi tadika" . . " Aisyah bangun, solat subuh" .. hahaha :p . .