Wadah Madrasah Pengalaman: Doodle story..Terlupa buku teks_Idea mesti ada


Saturday, March 24, 2012

Doodle story..Terlupa buku teks_Idea mesti ada

.



A
ssalamualaikum...

Hai korang??Alhamdullillah hari nie dapat update "Doodle Story"..hehehe..Jujur sikit..Ramai tak yang tertunggu tungu...Kalau ada yang tertunggu tunggu "Doodle Story" nie..Sila tinggalkan komen kat bawah ruangan entri nie nanti k..Jangan lupa tinggalkan komen..Wan nak survey sikit..

K
orang masa sekolah menengah dulu pernah tak terlupa buku sekolah??Atau adik adik yang masih bersekolah tu pernah tak terlupa buku sekolah??Mesti pernah kan..Dulu Wan nie memang selalu tak nak bawak buku pun..yang Wan bawak buku latihan dan nota je..Wat pe nak berat bahu bawak buku teks??hahaha.Sila jangan tiru perbuatan Wan k..Wan dulu bersekolah di S.M.K Muara Tuang , Merdang Lumut..Ada tak sesiapa yang duk kat Sarawak sama sekolah ngan Wan??



S
elalunya mesti akan ada idea genius nak elak dari diketahui..Lagi kan cikgu yang garang..Takut giler .. Kalau cikgu dah macam harimau sapa tak takut kan??Mula lah fikir idea gempak.. Nak pinjam buku kat kelas sebelah tak sempat dah.. Erm..




Jadi dengan berbekalkan semangat yang kuat..Keyakinan yang ada..Pinjam buku kawan yang seakan akan buku yang tertinggal tu..Buat muka slamber letak atas meja dan tutup dengan nota nota yang berkaitan...




Kalau cikgu tanya..Pura pura kemas kemas nota buat muka pelajar cemerlang sikit..Mesti tak kantoi punya..hehehe.Tapi....





Tetap tertangkap jugak... Pelajar istimewa katakan..selalu kene perhati cikgu..hahaha..


Walau bagaimanapun...Garang mana pun cikgu tu.Cikgu tu lah yang ajar Wan jadi manusia yang berguna sampai sekarang..Terima Kasih cikgu...


P/S: jadi kalau korang semua ada pengalaman/kenangan dan pendapat mari kongsikan kat ruangan komen bawah nie..


Kalau suka entri kali nie klik like atau sponsor Wan rm0.20 klik satu je..senang je klik nie.Klik kanan dan open in new tab k

What's all the HD fuss about?!
Social SharingPaint the town green!
Engineers around the clock.
Raise your chequered flag!



Papai


.



21 comments:

Bunny Mame said...

selalu buat camtu tapi skali pon x pernah kene tangkap

loVe puRpLe said...

hehhe fira tunggu wan punya doodle.. ape2 pun gud luck (^-^)

loVe puRpLe said...

saya suke tgk doodle wan heheh anyway gud luck (^-^)

Unknown said...

pnah wat tym kcik2 dlu ....cgu mrh sgt....hehehehehe
tp x pnah serik....

Haruno Hana 하나 said...

haha~ pernah gak tertinggal buku teks.. tp sempat la nk pinjam ngan kawan kelas sebelah

: akifasyalurun : said...

haha . comelnye boboi tu na nangis :D

noraauliyya said...

haha. sy lg la. tggl buku teks bwh meja.. senang!

Nurul Aisyah said...

hahahha....saya pernah x bawak buku pastu tulis jelah dlm buku panjang..hahaha ckgu x persan pun..ckgu tu garang!!! huhuh teruknya saya.. :P

arenis said...

hahaha..selalu gak tertinggal buku ni :)
mmng trtnggu doodle story nie :)

Izz Faizah said...

hehehe..smelah..dlu slalu tak bwk buku teks pstu takot gler kne marah ngan ckgu..cpat2 mse rehat pnjam kat klas sblah..hehe

zeyeyey said...

Hahaha , same like me . Tapi tak pernah kantoi lagi and jangan lah kantoi :D

aidillah HAIMI said...

Memang suka cerita doodle nie. Tertunggu jugak. Pasal cerita nie. Tak pernah buat lagi. Sebab duduk depan. Cikgu mesti perasan punya

SHAHIDA SHIDA said...

saya pernah tertangkap tapi cikgu hanya mampu tersenyum sahaja...hahaha
btw salam perkenalan...:>

cik comey said...

haha...tipu cikgu lagi..kan dah nak kena babap....hiihii

Lindaannur said...

^_^

Nurul CLumsy Gurl said...

ahahaaa. buat bodoz sudah la.. bile ikgu tnye nape x bwk buku, ckp la kene gigit tikus.. hahaaahaa

ezny said...

hehe . . sebelum baca entri ni pun dah selalu buat masa skola dulu . . kdg2 time cegu nk tgk buku, buat2 pegi tandas la . . pas 2 round skola . :D tp kdg2 kantoi gak xbwa buku . . kena la berdiri se-round dua masa cegu 2. . hehe . .

Chenal said...

Tuk mok slalu kantoi leh cikgu Halimah....

Miss Wella said...

yang paling best budak dok belakang la..tertibe je senyap..biasena bising..sbb snyp buku teks xbwk..cover je la dgn bku lain..hehe..

Maisarah Azmi said...

sarah mintak kebenaran nak ambik gambar cikgu marah tu erk.. nak letak dalam blog.. i will credit to you

Wan_hazel said...

ok.silakan