Wadah Madrasah Pengalaman: Aku yang mencari NUR didalam diri


Wednesday, September 12, 2012

Aku yang mencari NUR didalam diri

.


Hidup kita nie bukan sekadar mencari cahaya ketika gelap..
Tapi kita mencari NUR didalam diri .. 

Assalamualaikum..

Berbakul bakul masalah yang aku cuba halakan terus keruangan tong kitar semula "delete" . Rupa nya menyelesaikan masalah kalian lebih mudah dari menyelesaikan masalah sendiri..


Selirat ragaku meluruh, syahdu. Sungai tangis di pipi tidak terempang lagi. Andai kuselami irama sendu itu, semestinya dapat kubaca perasaan, bahawa bukan dek kepudaran sudi yang rajukkan lafaz kata.Mungkin inilah kalimah yang sedang dibisikkan ALLAH kepada ku..Diam diam ALLAH aturkan segalanya ..


Meluah disini bukan bererti aku tidak pernah mengadu dengan ALLAH..Cuma aku ambil sedikit langkah agar bisa ku luahkan apa yang tersirat kepada yang tesurat.Terkesan jua sang hati bila segalanya terperuk didasar jiwa...Moga moga ada manfaat yang bisa ku ukir untuk tatapan bersama..


Belakangan ini aku sering memanjangkan masa solat ku. Biar tenang jiwa ku menghabiskan masa bersama ALLAH. Walau kekadang khusyuk ku diuji oleh lelaci lelaci memori ukiran kehidupan..Aku percaya akan hikmah dan ujian Mu .. YA ALLAH jika kau tarik nikmat bahagia ku jangan pula kau tarik nikmat CINTA KU PADA MU.



"Kau mahukan kejujuran ini yang tiada manis nya atau 
kau inginkan kemanisan saat bile waktu sesuai untuk jujur??"


Aku sendiri hampir hilang akal.. Tatkala perasaan ini kalau di layan mungkin boleh jadi permainan syaitan. Tapi tatkala kalau kita berpisah untuk 3/4 tahun. Dan Saat Allah temukan kita smula dengan sebab sebab DIA sendiri itu lah yang dinama kan . "RAHSIA ITU MANIS"........

Kita belajar dalam madrasah pengalaman bukan sesaat dua tapi bertahun tahun.. Semoga terdidik hati ini..Dan percayalah jodoh itu rahsia ALLAH .






Tak ternilai doa seorang yang diam diam simpan cinta kerana ALLAH..




.



16 comments:

Nur Atirah said...

yee . :(

Pelangi Biru said...

semoga awak tabah !

Isteri Khalifah Uthman said...

;)

Adi Herman said...

muhasabah diri baik punya

Sally Yatiey said...

Nice.. Suka baca apa yg ktk share kat blog :D

BeLLa said...

ad jodoh tak kemana dik wan :)

miz ruha said...

tertarik hati ini dengan apa yang wan share...
^_^

ismi nurash said...

nicce sharing..love this quote 'Tak ternilai doa seorang yang diam diam simpan cinta kerana ALLAH..'

Zierwa Zainal said...

zz suke sgt entry ni.. TERBAIK!! ada hikmah yg tersembunyi yg Allah sembnyikan... =)

Cik Anis said...

:)

Badrina Ibtisam said...

Nice bro! May Allah bless you always. :')

LelakiSemalam said...

cinta adalah anugerah terhebat darinya...

Badren Awang said...

xterkata..xterucap .....

McNa said...

nice sharing
http://www.jomsinggah.com/2012/09/4th-jom-singgah-anniversary-giveaway.html

shuhadaothman said...

Diam-diam simpan cinta kerana Allah. :')

Fiza Suhaimi said...

Diam diam Allah aturkan segalanya :')