Wadah Madrasah Pengalaman: Pautkan lah jua rindu ku ini pada MU ..


Saturday, September 22, 2012

Pautkan lah jua rindu ku ini pada MU ..

.

Photog : wan hazel|Sony alpha a55

Assalamualaikum...


Suatu masa Dulu aku pernah berjanji, bahawa tidak akan ada lagi coretan sebegini , tak akan sekali lagi aku mencalari teratak ini. Dan hari ini malahan hari hari yang lalu aku memungkirinya dengan karya hati . Ya ,kerna aku tahu cinta bukan permasalahan dunia untuk dikongsi kongsi.. Dari sepuncak ubun ke tumit kaki, aku merendah diri agar maaf terlurut dari hati. Dan kini baru ku tahu siapa aku untuk menolak fitrah ini.


Usai ku melurut wajah ku dengan tadahan doa yang hanya akan ku kongsikan dengan Si Pemilik cinta , Maha Suci ALLAH . Detak jantung ku berketuk beribu sesaat membuatkan jalur nafasku terputus-putus. Berbatuk aku menjahitnya semula . Segala jari tangan dan kaki berjangkit pucatnya wajah, jentera darah segan berkejaran. Aku terketar-ketar menggigil kedinginan.  "Demam apa pula kali ini"  Rungut hati ku melipat sejadah subuh ku..


Tuhan, Kau lebih tahu pedih yang kulalu. Butir kilauan cilik yang tertampung sedari tadi di bucu mata, lambat mengesot. Lalu membasahkan permukaan bantal yang menanggung kepala. Jika demam rindu ini menghapuskan dosa dosa ku dengan linangan air mata ku , pasti saja ku ikut rentak nya , namun aku khuatir demam ini usikan syaitan yang berkerangka di dasar hati ini.. Ya ALLAH aku benar benar rindu pada nya . bukan pula aku melebihkan rindu ku pada MU.. Aku hanya hamba MU yang hina disisi MU.. Sesekali aku tarbiah kan diri dengan kematian semakin aku rindu dengan Cinta MU.  Dan semakin itu aku gusar Diam Diam simpan cinta ini kerna ALLAH.


Andai benar ini rindu ,cukuplah perasaan ini ku kirim melalui doa ,biar rasa ini berlagu dihati .. ku coretkan dalam warkah sepi yang isinya cuma ALLAH yang tahu.. Jangan kerna aku , kau gugur dari perjuangan mu mencari redha NYA .. Jangan kerna aku , kau terus lena dalam kealpaan dunia...



Ya ALLAH Pautkan lah jua rindu ku ini pada MU ..




.





48 comments:

Amani◕‿◕ said...

In my mood right now ! saya masih menunggu seseorang :)

miz ruha said...

tersentuh ketika membaca entri ni..

Wan_hazel said...

Amani◕‿◕

Insya ALLAH akan ada nanti.. bsangka baik dengan ALLAH

Wan_hazel said...

miz ruha

:) ..

Cik Tie@Akak said...

ku tak percaya Wan Hazel jatuh cinta..pperrghh..jiwang habis.,..:)

Wan_hazel said...

Cik Tie@Akak

ahhaha..hahaha.. alamak.. no komen..eceh dah macma artis lak..aahha

muhammad asyraf said...

bro.. masuk dalam hatilah baca.. :)

Wan_hazel said...

muhammad asyraf

tengs bro..smoga sama2 kita dapat manfaat... hehehe

Phat said...

menusuk kalbu

Cik Yaya said...

jatuh hati ke?
rindu pada siapa....??
^_^

Azfa said...

mendalam mksud netry ini... :)

Wan_hazel said...

Phat

tengs,,ehhehe

Wan_hazel said...

Cik Yaya

ahhaha..biarlah rahsia..eceh..ahaha

Wan_hazel said...

Azfa

tengs taw..

dell_e said...

tetiba ter-touching jugak baca entri ni..
btw, mr.hazel blog awk sangat lah tampan, habis jealous dah ni :p

Wan_hazel said...

dell_e

tengs...blog wan biasa2 je..cikai2 je nie.. hehhee..terima kasih taw.. blog tampan dan semoga hati dan nurkilan nya tampan jugak..ahaha

eenie minniey said...

pergh,jiwang eh wan.best ayat,puitis :)

Wan_hazel said...

eenie minniey

hahaha..tengs.. hehhee

Cik Tie@Akak said...

Wan hazel..kalau ko nak bukak blog jiwang-jiwang jangn ditinggalkan lak blog tutorial ni....
adehh..dehh..susah orng kalau tgh layan jiwang nih

Wan_hazel said...

Cik Tie@Akak

ahahhaa... Insya ALLAH akan ada nanti..ahahha..

Fiza Suhaimi said...

assalamualaikum ^^ Aamiin.. fiza pun masih menunggu seseorang.. seseorang yang fiza tak tahu ada dkt mana.. fiza serahkan semuanya pada Allah swt.. :)

pelangi said...

yes!! waiting for someone who never look at me..

Abdul Hafizuddin Abdul Hashim said...

Wan , saya dah download Adobe Photoshop CS5 tapi bila saya Extract file tu tetiba je ada pop out window macam dalam gambar ni http://i.imgur.com/GXpQN.png

Jannah Zai said...

:) syok nye kan.. tgh tunggu someone.. hehe

Wan_hazel said...

Fiza Suhaimi

tengs fiza... Insya ALLAH akan ada nanti..

Wan_hazel said...

pelangi

hahaha..nie mesti crush nie kan..ehehhee...

Wan_hazel said...

Abdul Hafizuddin Abdul Hashim

file awak corrupt..sila download skali lagi..

Wan_hazel said...

Jannah Zai

hehehe... tengs.. hehehe...

NurAisyah said...

menusuk kolbu kot baca entry bro nieh .*tarik tissu * :')

Wan_hazel said...

NurAisyah


hahaha..tarik tisu cepat..ahahhaa..

Abdul Hafizuddin Abdul Hashim said...

Tapi saya dah download banyak kali dah tapi tak boleh juga....

Wan_hazel said...

tu ad amaslah ngn line internet awak taw.. bab tu fike corupt

Vicke Syarifah said...

wow!! pengunaan bahasa yang cukup puitis dan terdapat penelitian yang cukup indah..suka kmk maca..keep it up..hhuhuu...gus gus..hehe

Wan_hazel said...

Vicke Syarifah

hahaha..makceh tak ayat hancru jak ya eh..ehehe

Wan_hazel said...

Vicke Syarifah

hahaha..makceh tak ayat hancru jak ya eh..ehehe

Erna Nurfadillah said...

bait kata yang menyentuh hati. :)

ckynnogha78 said...

Manusia mudah lupak! Jd, sentiasalah berpaut kpdNya.

Wan_hazel said...

Erna Nurfadillah

tengs

Wan_hazel said...

ckynnogha78

mena ya... Semoga hati tok lebih terdidik

Cik Anis said...

comei bear tu..

Zati Novelis said...

Best ! Susah jumpa lelaki yang macam ni. Selalunya, main redah jee .. hehehe ..

InsyaALLAH kalau ade jodoh tak ke mana :)

Saya pun sedang menanti seseorang tapi tak pernah kenal saya pun .. hihi. gile kann ? xD

Wan_hazel said...

Cik Anis

ehhehe..tengs

Wan_hazel said...

Cik Anis

ehhehe..tengs

Wan_hazel said...

Zati Novelis

ehhehe.. rasanya ramai kot lelaki macma tu.. hahaha.. tak pasti lak..ehhehe..Insya ALLAH kalu dah jodoh tak kemana.. usaha jugak taw..

kerna yg baik utk yg baik..

Abdul Hafizuddin Abdul Hashim said...

Habis tu macam mana ye ?

Wan_hazel said...

download lagi... :)

Abdul Hafizuddin Abdul Hashim said...

ala....

piraaa said...

ape pun lillahi taala ^__^