Wadah Madrasah Pengalaman: Kerna ALLAH sentiasa ada.


Friday, April 19, 2013

Kerna ALLAH sentiasa ada.



.




Assalamualikum...


Hai korang..Kali nie nak update santai santai skit..hahaha..entah lah santai ke tak..? Sekadar update je lah kan.. Mana yang terbaik ambik, mana yang tak baik jangan ambik..hahaha.. Entri nie untuk orang yang single je ye..ahhaha.. ada lak camtu... Kisah cinta Wan.. Wan tengah usaha tapi dalam masa yang sama harus redha. .. Bab nak beri ruang sikit untuk hati nie..Payah sangat nak pujuk hati."bila dua hati pernah bersatu tak kan mudah untuk dileraikan" eceh eceh...ececece.. Ada lak camtu..hahaha.. Apa pun semua tu ada yang terbaik nya k..



Biasa nya bagi orang handphone yang jarang berbunyi tu.. Kalau ada SMS mesti datang dari celcom/digi/maxis tak pun iklan yang berlambak.. ada jugak SMS dari iklan yang entah pape.. hahaha..SMS dari kawan pun kadang kadang je kan.. mesti korang rasa sedih kan.. kadang kadang cemburu dengan orang lain.. Sesetengah orang pasti akan rasa macam tu.. Forever alone katakan.. hahaha.. TAPI..




ALLAH sentiasa buat panggilan untuk kita..Korang sedar kan?? or korang tak pernah jawab panggilan dari ALLAH?? Tepuk dada tanya iman.. Wan skang nie ALHAMDULLILLAH semakin dekat dengan ALLAH . Qiam malam malam . solat tahjud. Syukur sangat . nak dapat seorang yang kita idamkan yang baik agama nya jadi kena lah baiki diri dulu . nak jadi yang soleh . semua nya kerna ALLAH..




Percayalah ALLAH sentiasa mendengar luahan hati hambanya.. Korang luah lah kat ALLAH.. ALLAH akan dengar.. Kekakang apa yang kornag pinta pun ALLAH akan makbulkan... Jadi adakah kita masih kesendirian..??


INGAT..Semua nya Kerna ALLAH sentiasa ada untuk kita.


Handphone tak berbunyi tak pe..Kerna ALLAH sentiasa buat panggilan untuk kita..



Jadi.. Tak de lah istilah Forever Alone dalam diri korang lagi k.. Dan janganlah korang bersedih..


Carilah hikmah dalam setiap ketentuan TUHAN,
supaya timbul KESABARAN dan KESYUKURAN,
setiap yang payah pasti ada KESENANGAN,
setiap kesabaran pasti ada GANJARAN.
Jika sesuatu itu ditakdirkan untuk kita,
tiada siapa yang boleh memberi HALANGAN.
Namun, jika ia ditakdirkan bukan untuk kita ,
pasti takkan dimiliki walaupun sudah berada dalam GENGGAMAN.

 P/S : REDHA. Pasti dirimu akan lebih BAHAGIA. :)

Menulis macam nie senang je kan.. Kalau kita alami semua nie. jauh sangat apa yang akal dan hati kita lakukan. Orang tak pernah tahu perasaan kita. Sedih kita , beban kita ,impian kita , perancangan kita... bila semua nya musnah ada yang akan tersenyum tapi kita... :(



Walau apa pun jangan berhenti berdoa dan berusaha.. Kita tetap ada ALLAH..


.





15 comments:

CIK GUCCIEY LAVENDER said...

suka entri ni !! *senyum

cik kaki ketawe said...

walau payah macam mana pun teruskan melangkah..Allah sentiasa ada...

timm_bill said...

nomei3, betul3..

aein safinah said...

Yelah. Kita tak pernah berseorangan. Single tu bukan forever alone, nanti Allah temukan juga dengan jodoh yang terbaik. Btw, comel kartun chibi tu.

Aniq Bukhary said...

Setuju 101% :)

FD. said...

*thumbs up* moga terus istiqamah, wan :')

cik chenta said...

nice entry wan , keep it up ! :D

niat baik,InsyaAllah Allah tolong .. ingat lah , setiap kesulitan pasti ada kemudahan .. itu janji Allah :)

Isabel Diaz said...

Setuju dengan pa nak dipadah oleh Abang Wan..

Diari Si Froggie said...

Panggilan yang paling agung :) yang selalu kita buat2 tak dengar.. Allah sentiasa ada bersama kita walaupun kadang2 kita selalu lupakanNYA.. T_T suka entry nie wan.. Alhamdulillah berubah menjadi yang lebih baik ea wan? :)

Naimah Ima said...

forever with love from Allah (^_^)

wisata outbound said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

AMEERUL :D said...

saya perlukan lebih motivasi ye wan :)



http://ameerulrocketeer.blogspot.com/

S.K.A said...

forever alone ke @ xmncari ni?? he3...suke entri ni..pnah jgk terjadi cmni :)

Nur Dzafirah said...

Mungkin aku pernah da dlm situasi itu...

Apa apa pon ujian akan dtg pda org2 y sabar...

Setiap kesabaran akn peroleh gnjaran...

Senyum, :)

#Redha diutamakan...