Wadah Madrasah Pengalaman: another STORY ☺☺☺


Saturday, April 4, 2009

another STORY ☺☺☺

Salam...♥♥♥






Hari nie,saya pergi ke klinik,jumpa doktorkitty &%(()*^^%, saya bertanya kepada doktor,"apa pnyakit saya doktor?". And then doktor tanya saya balik,awak demam?Photobucket.hm,dalam hati saya terasanak cekik cekik doktor tu,'kalaw lah aku tahu penyakit aku xkan lah aku nak jumpe kau,law lah aku dmam aku telan pil je lah. Ngek betol doktor nie'. And then doktor cek and cek and cek and cek.cek mata.. Sambil doktor masih memegang lampu suluh kecil kat tgn die 2. Doktor tanya, "why ur eyes,merah nie?" Saya ketawa kecil, berpura pura bingung, agak malas untuk bibir saya menjawab pertanyaan bonus itu. Tertunduk diam selepas selesai ketawa yang dibuat buatPhotobucket


Bila terhidu bau ubat, terasa dikorek korek pula tekak saya. Ah,memualkankitty oh. Sungguh benci bau ubat. Terasa ingin lari saja dari situ,sejuk betulPhotobucket. bilik empat segi yang agak membosankan. Apalah nasib kau doktor bertugas disitu. Saya mula terasa sesuatu yang agak asing dari situasi yang sebelum ini. Wajah doktor mula berubah, ada kerutan kerisauan didahi nya. Tatkala mendengar dgupan jantung saya. Tarik nafas,lepas,tarik nafas,lepas. Saya masih dilembah kekeliruan,hairan, mengapa wajah doktor berubah sebegitu rupa?? Entah,sungguh saya tidak pasti, ah,meronta ronta difikiran inginkan kepastian. Saya sekadar tertunduk pilu.Photobucket


Saya terasa seakan tiada apa apa lagi yang tinggal. Saya mahu lari. Saya tidak mahu mengetahui apa penyakit saya. Kalau tidak kerana terlalu terseksa. Tidak mungkin saya akan menjejakkan kaki disini. Bangunan yang dipenuhi wajah wajah muram. Ah, mahu hampir gila sayakitty angel. Saya jadi takut. Apa tidaknya, terukir senyuman diwajah doktor. "kau maw aku mati awal ka?". Saya mula bermonolog, mengangkat sdikit kening kanan. Memaparkan riak muka yang muak dengan sikap doktor itu.


Terasa pula bahu saya ditepuk tepuk. Ah, untuk apa pula ini, saya belum hendak Mati. "awak perlu tabah" nada suara doktor memecah suasana bilik. Saya menerima frekuensi itu..."keadaan biasa ini,kamu hanya perlu tabah. Penyakit yang selalu terjadi. Teruskan kehidupan doktor tahu kamu mampu. Jangan berputus asa."doktor menoktahkan frekuensinya.


Meluap luap sudah perasaan ingin tahu saya. Dengan nada suara yang agak bergetar getar, saya bertanya." penyakit saya doktor ?"sambil mengangkat bahu, doktor yang tadi nya sedang menulis sesuatu mula mengangkat wajah nya.mengangguk angguk berkali kali. Seperti sedang melihat seorang badut. Jenaka agak nya saya ini..
senyum terukir diwajah nya.dengan nada suara yang agak lucu"PENYAKIT RINDU WAN" itulah penyakit awak..hehehe.itu lah cerita untuk hari nie..hehehe.Photobucket














bunny
Hazel.....another story...cerita rekaan
Photobucket



2 comments:

aku c lala said...

hahahahahahah kurang asam boi tol
lala dah bace ngn muka kerut keur dada dh dug dap dugdapdug dap dhhh aishhh apalahh
haih rindu sapakah??
xpewla wan take care
makan obatt xmaw makan bg saje si kitty tuh muahaha

Wan_hazel said...

Hahaha.xda rndu sape sape pn.hehehe.crta rkaan je 2.lala pn jg dri k