Wadah Madrasah Pengalaman: hari nie Ahad ..esok Isnin ade test


Sunday, April 5, 2009

hari nie Ahad ..esok Isnin ade test



Photobucket


Salam..♥♥♥





Alahai,dah malam dah,ahad malam menjemputku.huhuhu. Bowink xhari nie?."bowink cikgu".eh,mane plak muncul budak budak sekolah nie. Hari nie, dah lah mengantok,bowink,malas semua merasuk kehidupanku.eceh. Esok saya ada test, 2 subjek,dua2 math, teruja plak nak exam.hahaha.doakan k, dipermudahkan untuk menjawab paper tu.Photobucket


Huh, nak taw x?semalam saya dah wat perancangan nak study pagi nie. Tapi,bila muncul je pagi, tup tup, malas mengusai diri. So,tpaksalah niat tu ditunda ke petang. Pasang balik niat,pagi ditukar ke petang,so,study ptang.(boleh ke niat ditunda,tanya pada yang pakar je erk). Petang plak,dah petang dah, jam 3.00pm camtu, membelek belek sdikit naskah naskah ilmu,segala nota nota. Drum,dram,drim,drom,guruh,petir,kilat sabung menyabungPhotobucket,eceh,termaksima plak penggunaan istilah bahasa.ekceli,xde pun bunyi bunyian segala 2. Hujan mula turun. Hujan,rintis rintis pastu semakin lebat. Otak mula berfungsi,terpesong dari landasan nak study. Frekuensi study 2,semua dah tergendala.


Fikiran mula lah,dah start dah,berbisik xtentu pasal kat Hati."bro,law tidur time nie,seronok bro,ketenangan 2 bro,jom lah tidur,rehat rehat jap"Hati nie,senang plak nak dihasut,apalah kau Hati. Edeh,edeh,edeh, nak ngate hati plak erk. Sape ke tuan punye Hati 2 erk.. Hm,Entah, saya sedikit heran, dalam keadaan yang separa sedar(eh,betol ke separa sedar) tangan saya mula mengemas ngemas naskah naskah ilmu,menutup rapat rapat pintu ilmu yang tadi nya terbuka,sedikit pun belum dimasuki. Kaki mula melangkah, terus ke pelabuhan mimpi,disana saya terus berbaring, memandang terus ke siling, seakan akan hendak bersiap sedia untuk menjelajah ke dunia lain. Termenung seketika, mengingat semula rumus rumus dan formula formula. Hampir terlupa akan semua rumus. Mata mula tertutup, semua terdiam...dah tidurlah maksud nya kan.hehehe.Photobucket





PhotobucketBangun jam 4pm,
PhotobucketTengok tv,
PhotobucketBuat air,
PhotobucketMinum petang,
PhotobucketPastu on9,
PhotobucketMandi,
PhotobucketMakan malam,
PhotobucketTengok tv,
PhotobucketKemas barang untuk esok,
PhotobucketAnd Skang nie on9...




Mane study erk,xmasuk list pun,hahaha.saya memang malas,xdapat nak ubah pun. Harap kalian mengerti... Hope pasnie,lepas publish entry nie, saya study. Amin..huhuhu. "nak kene budak nie,pemalas betol"bermonolog sementara.


Belum habis g lah. Masih nie,ada crite len g. So,nak teruskan x?."teruskan cikgu".eh,ade g bebudak sekolah nie,suh suh,g masuk tidur,esok nak sekolah.ok,ok kita teruskan. Law ada yang xnak baca, stop je lah k sampai sini, but saya tetap nak teruskan. Yang xnak baca g 2. Teruskan niat anda untuk exit dari page ini.hehehe.


Kelmarin a.k.a hari sabtu,malam 2 saya gaduh ngan memberPhotobucket, seronok gak gaduh nie. Hahaha. But niat sebenar nya nak gurau je. Terlampau plak saya gurau,sampai member marah plak, pastu mula lah pergaduhan, n dont worry,skang dah settle dah... Minta maaf je,Photobucketcukuplah kan.hahaha. Sowie erk,law ada bace nie...saya nak april fool sebenarnya..."april fool amende nye, dah 3th april..." len kali kite jenjalan k. Law da free n duit byk.hahaha. Esok kite jumpe kan, jangan lupe erk pendrive, bawak taw esok, jangan plak ngade ngade xnak turun kuliah."xcukup tanah kamu saya kejar nanti"dialog sir Dillah...










Photobucket
Hazel nak study .....book
Photobucket
PAPAI



2 comments: