Wadah Madrasah Pengalaman: Tutorial buat daftar/wat acc HeartBeat dan cara pasang HeartBeat


Wednesday, March 2, 2011

Tutorial buat daftar/wat acc HeartBeat dan cara pasang HeartBeat

.

-------------(100% copy dari Blog Mama Zharfan dan teratak impian Ibu)
Klik gambar untuk pembesaran


nilah tutorialnya:

mula2 klik banner heartbeat kat blog ni yer...












2. Klik Icon Hearbeat seperti yang me bulatkan tu


3. Klik CREATE ACCOUNT dan isi kesemua maklumat berkenaan


4. Masukkan Password Email Address then klik I agree HeartBeat's Terms of service then klik continue


5. Then dah create account klik Join HB!Affiliate seperti kotak merah diatas



6. Klik Online Application (seperti yang ditunjukkan diatas)
then isi kesemua maklumat yang diperlukan


7. Masukkan maklumat mengenai Blog anda (seperti contoh borang diatas)


8. Pilih cara pembayaran yang hendak dibuat kepada anda...
then klik continue


9. Klik My HB!Affiliate untuk mendapatkan code iklan heartBeat



10. Klik GET A CODE (seperti lampiran diatas)


11. Copy Code2 yang anda kehendaki(bertanda merah bulat), ada 4 code untuk iklan Heartbeat
(seperti lampiran yang bertanda kotak merah blah atas)--setaip code adalah unik/tak sama utk setiap member heartbeat tau (mcm nuffnang punya code gaklah)

AFTER THAT TUTORIAL UNTUK PASTE CODE KE DALAM BLOG


1. Pi Kat Design


2. Klik Add A Gadget


3. Klik add HTML/JAVA SCRIPT then save, ulangi cara yang sama untuk letak ketiga2 iklan berkenaan



4. akhir sekali DRAG gadget berkenaan ke kedudukan yang dikehendaki...


done!!

selamat berheartbeat uolls!!

jgn kedekut utk u click me i click u, sbb HB memang based on click2 yer--tak de isu fraud click!
let's say, kalau 100 org click ur HB banner everyday, dh dpt RM4, kalau sebln ---RM4 X 30 days =RM120 kan..tak ke byk tu...., as side income from blogging, other than Nuffnang :)
free money babe, takkan tak nak :p


-------------------






Selamat mencuba



38 comments:

mas.saari said...

wan;

akak nak join gaklah, tapi nak gak icon heartbeat cam wan tu...cantiklah! hehehehee...

Wan_hazel said...

nak icon macam wan gak??ehehhe//boleh je..akak ambek je..

Syazwani Mazlan said...

hehe.. mtk share blh tak ?? :p

mas.saari said...

ambek je?? copy paste ke??

Wan_hazel said...

Syazwani Mazlan

hehhe...camne nak minta share..wan bru je lagi..ehehe

Wan_hazel said...

mas.saari

tak..akak save image wan nie..lepas tu ganti masuk dlm kod heartbeat akak k

mas.saari said...

ok wan...TQVM

Fiza said...

fiza dah join tp cam ner kiter nak thu incame kiter dah dapat... nak tgk kat maner er...

Nurhayatiفتحي said...

mmg la nk duit byk . tpi sy msh tk phm la fungsi2 heartbeat n nuffang ni . cbe trgkan cket . n bile dh dpt duit jdi cm mn ? kite dpt ke duit tu ?

Ila Nabilah said...

wan, sori2 . yg tdi hntr comment yg nme fety tu, sy yg hntr sbb tdi edit blog die so, trsalah komen ikut blog die . jdi jgn slah faham ye . ni nk tnya , sy tk phm la ape itu nuffnang n heartbeat ? n ape fungsi die ? n bile da dpt duit tu jdi cm mn ? kite dpt ke duit tu ?

Miss Deamy said...

wan , nak icon macam wan ni boleh ? hehe ~ cantik lah .

Wan_hazel said...

mas.saari

welkam kak...

Wan_hazel said...

Fiza

ade je kat bawah tu...klik je kat icon heartbeat tu..n HB acc kita...tgk kat bawah

Wan_hazel said...

Nurhayati

nuff n heartbeat nie adalah mdium pngiklanan..so law dah dapat duit..dia org akan kasi cek kat kita..kirim pakai pos cek tu...rm5o.o keatas bru lah cashout

Wan_hazel said...

Ila Nabilah

wan dh jawa kat atas tu

Wan_hazel said...

Miss Deamy

boleh ambek je..ehehhe

Sharienz Sz said...

salm wan..sha nak minta kbnrn ni..sha sebok jg nak image mcm wan tu cantik..boleh ker tuan blog?

Wan_hazel said...

Sharienz Sz

ambek je sha,.ehehhe...tak de maslah..eheeh

Sharienz Sz said...

salam..eh sori hri ni sha byk tnya :)

mcm ni iklan HB sha x leh centre la..letak dekat sidebar pun x centre..dekat bawah header pun tak centre..ada apa2 kod x buatkan iklan HB tu centre.

Wan_hazel said...

Sharienz Sz

law nak center...letak kod nie je.

<center> kod HB </center>

Sharienz Sz said...

salam wan...sha dah buat juga tapi untuk iklan HB ni x jadi pula..

pic lain sha cuba ok..
ntah apa problem ni..

Wan_hazel said...

Sharienz Sz

maksud sha???pic tu camne erk??

Sharienz Sz said...

salam..

maksud sha mcm ni
sha dah guna kod untuk centre kan pic dlm sidebar tapi still x jadik jg..

tu yang confius :)
sory mnyshkn wan

Wan_hazel said...

erk...law dah letak kod mesti boleh nye..

< center> kod HB < / center>

Hanis Zakirah said...

kanak2 pun boleh ke??..sbb hanis tgk kanak2 pun pkai HB

Wan_hazel said...

a ah boleh je kot..

diradebot said...

nnti d bgi duit guna cek ke ? klo nk sruh d bank in trus x blh ke ?

Wan_hazel said...

boleh je...masa isi butiran tu ade dia tanya nanti

cik siput said...

bleh kongsi this post x??
nk copy??
hihi..

Wan_hazel said...

ok..boleh je

cik siput said...

thanks wan~~
=D

Wan_hazel said...

welkam..ehehhe

nellyQyuhyun said...

salam wan,,nelly nk mntak kbenaran nk amek logo hb wan tu leh x,,tp nelly xtau la cmne cara nak amek dan cara2 nk ltak kat blog,,leh ajar x wan,,sory yek nyusahkan wan jek

Wan_hazel said...

nelly..nanti wan reply kat bloh nelly

nellyQyuhyun said...

cbox nelly tibe2 not available r plak,,adoiii

Wan_hazel said...

nelly..nanti ok lah tu...jap je error shoutmix tu

Nurul Ayna Nabiela said...

nk tnye, heartbeat nie untok ape?cm nuffnang gak ke?

Wan_hazel said...

a ah..kira camtu lah..tp income masuk ikut klik