Wadah Madrasah Pengalaman: Jawapan dari pihak NUFFNANG berkaitan isu BLOGGER tawar hati.


Tuesday, March 1, 2011

Jawapan dari pihak NUFFNANG berkaitan isu BLOGGER tawar hati.

.

Salam korang...

Kali nie tak nak update panjang panjang..

Korang baca je Jawapan dari pihak Nuffnang nie k..Lepas nie sama samalah kita wat yang terbaik..Dan mungkin kita dah dapat taw macam mana Nuffnang nie berfungsi..Oleh kerna Wan tak nak terkeluar dari apa apa yang pihak NUff cuba sampaikan..Wan copy 100% jawapan dari pihak Nuff nie untuk korang baca..Harap maklum..


You have misunderstood how Nuffnang works.

Bloggers earn when they serve paid ads from our advertisers and not just by having empty ad units in their blogs. Earnings are updated when ad campaigns have been completed on blogs registered in bloggers' account and not on daily/weekly/monthly basis.

That being said, there's no guarantee when a blog will be chosen for any campaigns as that is all dependent on advertisers' choice. The same goes for earnings from CPC or CPA campaigns because those are dependent on your visitors behavior.

As such, there will be no such thing as a uniform earnings for each month/week as the advertising industry is never uniform.

Cheers,
Robb Chew
Blogger Relations

Nuffnang Sdn Bhd

www.nuffnang.com.my


Skang dah faham tak macam mane Nuff nie berfungsi..Tapi yang Wan tetap hairan..nape dulu lain skang lain erk??

Ok tu je..

Papai.

.



27 comments:

NadiRah said...

oh..tak naik2 pon skng..huk3

M a W a D D a H said...

huhuhuhu...terfikir gak macam wan...

Belalang Hijau said...

ntah la wan...sakit pala jer pikiaq pasai nuff nih...

aLeen aVriL said...

owh....xpham..hahhahaa

Wan_hazel said...

NadiRah

tu lah,,,geram je..

Wan_hazel said...

M a W a D D a H

hehehe..pelik je kan..dulu lain skang lain

Wan_hazel said...

Belalang Hijau

tu lah blalang..bek wat dunno je..skang nie nak log in acc nuff pun dah hampeh

Wan_hazel said...

aLeen aVriL

hahaha..xfaham lak

caliph shuriken said...

ada perubahan cmni...

latest en3: ~ the law of attraction ~

:: Zanna :: said...

akak rasa lainnya sebab lbh tertumpu kps CPA kot..eheh~~

Wan_hazel said...

caliph shuriken

entahlah..ekot je lah kan..

Wan_hazel said...

:: Zanna ::

wan pun tak taw...tapi iklan byk..income ciput..

ainaa.syafiqah27 said...

hehe.. btol 2 wan..

Wan_hazel said...

betol2

S.3.V.3.N said...

aku da juak send tiket ngan nuffnang ya..sama kdak towk la jwpnnya. ~=.="

Wan_hazel said...

nya kopi pes jak jawapan ya...

Misa Sakura! said...

apa lain knektok ngan dolok wan?

Meera said...

ehee. meera da mls da na amek tau psl ni. blogging suke suke je lg best :p

Nasuha Salleh said...

nuff dah sebulan xnaik..pelik...
eceh =P

.:|kamaryeah|:. said...

huhu~
mcm mengeciwakan jer jwpn nuff tue~
adoiii~

Wansteddy Tales said...

hakak ni kalau seminggu dpt rm 1 pn dah riang ria coz be bnyk mana pn pendapatan mingguan tak pernah tgi. sadis kan hahah

Wan_hazel said...

Misa Sakura!

dolok tiap minggu nya update..nya ngah iklan jak mun nya mok..xda iklan macam nektok..ada iklan p income xda..

Wan_hazel said...

Meera

betol tu...wan dah join heartbeat..eheheh

Wan_hazel said...

Nasuha Salleh

tu lah..wan rm2 dan rm 3 camtu je naik..aiyo

Wan_hazel said...

Wansteddy Tales

hehehe..ok lah tu kan..asalkan ade BE je..nanti income naik mendadak law BE dah jadi ME

miss mush said...

saye punye income xnaek2 sampai sekarang.tapi iklan ade.huhu

Wan_hazel said...

tu lah sama je ngn wan..naik pun rm2-3 je...dulu slalu rm 20-30 naik dlm sminggu...update income skang pun dah tak tentu...