Wadah Madrasah Pengalaman: "MALWARE DETECTED" bagi pengguna Energy saving dalam Blog


Monday, May 23, 2011

"MALWARE DETECTED" bagi pengguna Energy saving dalam Blog

.



Salam korang...

Tutorial remove MALWARE


Skang dah kecoh pasal "MALWARE DETECTED" nie...Bukan setakat hari nie sebelum sebelum nie pun dah macam macam je orang tanya Wan pasal Malware nie..Malware nie selalunya ada dalam link link kat blog korang..tak kira link blogger lain ke banner ke..gadget ke..banyak sangat ..Cuma ada sesetengah je yang perasaan perkara nie..


Apa tu Malware..Ok Malware nie kira macam Virus gak lah..Makware nie terdiri daripada virus kompuer, worms, Trojan, spyware, dishonest adware, crimeware, rootkits, dan software yang tak dikehendaki.


Ok..Tak payah risau tak yah kecoh..SO sesapa yang ada pasang 'Energy saving" dalam blog..better korang remove je lah gadget tu..lagi pun tak de guna je gadget tu..tak saving mana pun..Beratkan blog adalah..Law nak save korang tak yah online lelame..Bukan nak marah orang yang guna energy saving nie..Cuma benda nie yang kebanyakkan nya sebabkan Blog ada Malware,,Dan law ade letak gadget "traffic feeds" tu pun sila remove k..Yang t u adware..tetiba lak ada iklan pop up kat blog korang.susah susah..


So apa tunggu lagi..Sila remove gadget tu k..

Tu je yang Wan nak kongsi hari nie..Segala nya untuk kebaikan kita bersama.

Peace.

Blog yang cantek tak semesti nya perlu gadget yang gempak gempak..
jangan jadi mangsa Blog k.
yang penting kita enjoy berblog...
jangan lak berblog tapi berlagak macam artis..
menyampah I...




.








45 comments:

Atiqah Ahmad said...

btol2.. sya pun perasan jugak.. sya ade buat blog baru.. sya terfikir nak letak energy saving mode.. dah letak tetiba ada kua malware tu.. sbb tu sya tau bnde tu yg kluarkan malware.. sya trus remove.. :)

kunci locker said...

ncb baek xde bnde2 tu...thnk 4 info (^_^)

Wan_hazel said...

Atiqah Ahmad

betul kan..wan rasa tak perlu sgt bnda anergy saving nie...

dill said...

setuju! hehe.banyak sangat malware skarang ni

dill.

Wan_hazel said...

kunci locker

welkam...peace

Wan_hazel said...

dill

a ah..byk dah skang nie..makin diremove makin lah byk..ehhehe

noorcahaya said...

tengs a lot :D da lame da carik , tension je blog tak bole bukak :]

adib syazwan said...

ok bos!

Wan_hazel said...

noorcahaya

welkam..ehehe..peace

Wan_hazel said...

adib syazwan

ehhehe..peace

Siti Arfah bt Zaini Azlan said...

Sukses ziarah lg blog wan hazel .:). Info terbaek ! ;)

Bella One ♥ said...

thanks info nie.
blog i dah leh bukak smule =)

eddy said...

lol..kenape main_wrapper blog nie floating ke sebelah kiri.. huh...
nice info

♥hamirahalim♥ said...

pena gak terfikir apee funtion energy saving tuh .
tapii tak terasa nak guna pun .maybe ramai mula gune sal terikut ikut kot .huhu .
rupe nyer jadii cenggini lak.iskk .
nasib ta gune .selamat blog myra .heee :D

faidah misnan said...

info best . . .
fai pon remove sudah...
hahhaha

Wan_hazel said...

Siti Arfah bt Zaini Azlan

hehehe..info biasa2 je nie

Wan_hazel said...

Bella One ♥

yeah..skang dah byk blog yg leh bukak smula..ehehe

Wan_hazel said...

eddy
tengs..a ah..memang ke slah kiri..law nak nampak ok skit..try tekan CTRL dan + serentak k

Wan_hazel said...

♥hamirahalim♥

a ah..terekot ekot kot..g pun tak guna sgt..hehehe..

Wan_hazel said...

faidah misnan

gud2..skang dah slmt blog faidah

.faney. said...

taktao padia, sibuk komen buad ramai . hehehe ^^V (:

~yayaLOVA~ said...

betul betul. tak semestinya gadget gempak mksudnye blog best. kadang kadang buat semak je gadget tu semua. ;DD

Wan_hazel said...

.faney.

ahhaha.tengs peace

Wan_hazel said...

~yayaLOVA~
betul tu.wan sokong

nana :) said...

thanx for the info...
bgus gak :D
coz blog izyan pun kne bnde alah nie :D
adak gak jln pnyelesainye...

Anis Diyana said...

wan,anis nak share kat blog ye :)

ain dzaya said...

ngeh~
egtkan blogger perempuan..
nyomeeyynyomeyy sesangat blog nie...
hehe...
malware~malware~

Wan_hazel said...

Anis Diyana

ok saja anis..ehehhe

Wan_hazel said...

ain dzaya

ehhehe..tengs blogger boy nie..ehhehe

sueRAFE said...

seriusly soo true.

Wan_hazel said...

sueRAFE

yep///peace

khai said...

time blogwalking slalu jd cmni..kbnyakan la..^^

G3-lina said...

thanks!! btul2.. blog cntik tak perlu widget yg gempak!!

Wan_hazel said...

khai

btul tu khai...

Wan_hazel said...

G3-lina

a ah..betul tu...ehehhe

||aLeaSaRa|| said...

betul tu.gara2 widget energy tu,blog kite tak blh masuk 3 hari.mula2 blur tapi kite terus edit kod html dan buang kod energy tu.hampeh betul!!!skrg kite hepi takde malware...

Wan_hazel said...

||aLeaSaRa||

ehehhe..gud..wan pun happy gak blog korang dah tak de malware..

SyaSya Ekin said...

pernah jgk kluar masa bila buka blog org lain....tapi saya x taw nak buang mcm ner...apa dia energy

Wan_hazel said...

yg tu gadget ..law tak letak tak de lah..ehehhe

bella said...

kene jgk hri tu. nak buat energy saving mode, lps tu tibe2 ade malware. remove terus . btw, bgus entry ni :)

Wan_hazel said...

bella

tu lah...g pun tak pnting gadget nie

AQILAH ALIAS said...

TQ ya 4 info .. :)entry yg bgus ..

ieyza afieyna said...

tak guna pun saving mode tu. hee

Wan_hazel said...

AQILAH ALIAS

welkam..ehehehe

Wan_hazel said...

ieyza afieyna

tak guna bagus..g pun tak de hasil pun guna gadget tu