Wadah Madrasah Pengalaman: Tutorial New Layer_Adobe Photoshop


Friday, May 27, 2011

Tutorial New Layer_Adobe Photoshop

.



Salam korang...

K
ali nie Wan nak wat tutorial camne nak wat New layer dalam Adobe Photoshop...Ok ok..Mesti orang akan tanya nape nak wat New Layer lak??tak penting pun..Bagi yang dah taw tu..tak yah lah tengok k..hehehe..New Layer nie penting law nak wat Doodle ...kan skang nie ramai yang nak blajar camne nak wat Doodle.Nak edit edit gambar pun penting ..lagi lagi law kita banyak gunakan Brush untuk mengedit..So New Layer nie penting koz..Law kita wat dekat layer yang berlainan kita leh edit and remove je layer yang kita tak nak tu..Dan nie pun leh kurangkan banyak kesilapan dalam mengedit...bagi Wan ..law Wan nak edit apa apa pun Wan sentiasa wat New Layer nie..Kerja pun senang dan kesilapan leh dikurangkan..


Law korang nak cuba..

Jom Tutorial..

Mula mula korang open lah Adobe Korang..




Law dah korang open lah satu file or gambar or new File..Lepas tu korang tekan serentak CTRL dan SHIFT dan N kat keyboard korang tu.Dan nanti korang akan dapat hasil macam kat bawah nie..Ada pop up yang akan kua.



Name tu korang tulis tajuk layer korang k..Dah tulis tajuk korang OK kan je..Gambar kat bawah nie sebelum ada layer..



Yang kat bawah nie lak selepas ada layer..



So korang leh lah Edit untuk layer layer korang..




Ok..Dah ..Tu je lah cara wat layer..Senang je kan...


Papai..


.



9 comments:

mj said...

totorial yang bagus nie

Wan_hazel said...

mj

tengs

Rafi Nilhan said...

wahh.. theng s 4 the tuto :)


jengok dr Blogger SWK.. keep blogging :)

Wan_hazel said...

Rafi Nilhan

tengs bro....org sawak ka??

said...

best =D

Bella One ♥ said...

sronok guna software nie klau kite btol2 tahu =)

Wan_hazel said...



tengs

Wan_hazel said...

bella

betul tu..law semua kita taw.,.mcam2 pun kita leh wat

faidah misnan said...

best2 . .:)