Wadah Madrasah Pengalaman: Puasa Lambat lagi tapi Raya makin dekat..???


Monday, May 23, 2011

Puasa Lambat lagi tapi Raya makin dekat..???

.



S
alam korang...

Skang dah bulan Mei kan..tak lama lagi Raya ..Puasa lambat lagi..ehehhe..Eh eh..ada ke camtu??? Teringat lak zaman masa kecik kecik dulu..Masa "kite kite" masih jadi Adeq lagi..Rindu kan masa tu..Masa tu tak taw apa maksud puasa tu..Camne puasa tu...Napa lak tak bleh makan and minum masa siang??Dan slalu sangat tanya...Napa kadang kadang mama boleh plak rasakan masakan disiang hari...Dan napa papa tahan sangat puasa walaupun kerja berat..Ingat lagi tak crita Adeq?? Kisah Ramadhan adeq 2010


Korang dah beli ke baju Raya??or korang suka beli last minit...Or korang beli kain and mama korang jahit???Cepat nye masa berjalan kan..pejam celik pejam celik makin hampir lak kita dengan lambaian Ramadhan..Tak sabar lak rasa nya nak puasa..Puasa kali nie Wan cuti..So duk umah je..Huh..Seronoknya puasa tak de klazz.


B
ila dah makin dewasa nie..Perasaan pun lain lain..Dulu teringin sangat nak Raya..skang nie Raya macam hari biasa biasa je..Yang paling best masa puasa dan tunggu Saat pertama Raya..Lepas Raya tak de apa lagi yang nak ditunggu..Tunggu Puasa untuk tahun depan je lagi..Itu pun kalau kita sempat nak berpuasa lagi..Atau ini Puasa terakhir kita..


M
asa bulan Ramadhan banyak lah crita Raya keluar kat TV..Belum start Puasa lagi pun dah ada yang akan siarkan crita Raya..Syok nye..Iklan Raya yang paling menyentuh perasaan Wan..Iklan petronas..Burung murai..Ingat tak??Suara latar tu memang merdu..






k lah korang...


Papai..


.



12 comments:

Amni said...

kmk nnag dah raya.. dah ada baju raya.. hahaha

gheen giena said...

hehe :P best entry ni.. tapi kan.. lambat lagi puase bang.. hehe :)

Aerol Hafiezi said...

rindu lr kat puasa,,plus2 luk syawal tibe ^^ ...hehe kene dtg rumah wan hazel ni :D

Wan_hazel said...

Amni

ktk nang xsab alh ya..aahah..camat ari raya eh

Wan_hazel said...

gheen giena

eh mana de lambat bulan 7 nie dah posa..tak lama lagi tu..ehehe

Wan_hazel said...

Aerol Hafiezi

ahaha..jgn lupa pergi taw..

m!3yr4h_LolLy said...

baju raya belom beli lagi. balik cuti nie konpem pegi shoping cepat2. hihi. betol la, skrg nie raya macam biase2 je. tp tetap gak meriah sebab dapat duit raya. hee

Wan_hazel said...

m!3yr4h_LolLy

hahaha...semangt mesti ada kan..best nye ada duit raya...law wan lah yg kene bagi duit raya kat bebudak..ahahha

unforgetableFATEEN said...

kmk ngga vid nie, sebak rsa kmk tauk. ;(

Wan_hazel said...

jngn lah seak??nape sebak lak??

acha said...

sedih la tgk video tuh . :'(

Wan_hazel said...

acha

jgn lah sedih...