Wadah Madrasah Pengalaman: Tutorial scroll bar berwarna bagi pengguna Google Chrome


Friday, September 23, 2011

Tutorial scroll bar berwarna bagi pengguna Google Chrome

.



Salam korang..


Kali nie Wan nak wat Tutorial Scroll Bar berwarna..Sebab ramai jugak yang dah tanya..Selalu nya Wan yang tolong di orang pasang..So kali nie Wan wat je lah Tutorial senang dan mudah untuk korang..So kita kongsi je semua yang ada..ehehhe..Kalau korang nak tengok COntoh..Tengok nie..WanhazelJunior..Pastikan korang guna Google Chrome k..Mozilla tak boleh..


JOm Tutorial.

Dashboard>Design/Layout>Edit HTML
tick expand widget


Korang cari kod yang dekat bawah nie k..
CTRL+F untuk memudahkan pencarian


]]></b:skin>


Lepas tu korang Copy dan paste kod dekat bawah nie betul betul dekat atas kod ]]></b:skin> .




::-webkit-scrollbar {
height:12px;
width: 12px;
background:
#FFFFFF;
}
::-webkit-scrollbar-thumb {
background-color:
#04fac9;
-moz-border-radius: 10px;
border-radius: 10px;
}





FFFFFF; tu adalah background untuk ruang scroll korang

04fac9; tu lak adalah warna scroll bar korang..


Korang leh dapatkan kod warna HTML kat google k..

Preview kalau ok..

Save


Selamat mencuba..


.



14 comments:

A.I.N.S.Y.A.H said...

TERbuat tuto nie..
tq.. ;)

lieya_idlia2307 said...

salam wan...tq 4 da tuto..dah ble ble nampak dah warna scroll tu heheh..before ni buat warna latar sama ja dengan scroll ntah kenapa..tukar2 pun tak dapat heheh

Wan_hazel said...

welkam.all

Damia Qaisara said...

npe tak jadik ea??huhu

Wan_hazel said...

tak menjadi??try view guna mozilla

sAiakEma said...

tak jadi lha.

Wan_hazel said...

nape tak jadi??

si cuya said...

JADI LAH :) HEPINYA.... TQ WAN HAZEL~~

si cuya said...

YEA JADI LAH... TQ WAN HAZEL~~

Hassanah said...

thanx yah (=

NiRa MuNirAh said...

tq2 abg wan..lame dah cri tuto ni..
tq soo much..:)

sAiakEma said...

oke2..da jd.silap copy uper nyer! thnx a lot

Nina said...

thanks wan! jadi dah tek!

Fyfie Yanie said...

dah buad , Thankss ;)