Wadah Madrasah Pengalaman: SAI paint Full Vesion/Portable free download


Saturday, October 8, 2011

SAI paint Full Vesion/Portable free download

.



Assalammualaikum...


Kali nie Wan akan kongsikan kat korang Software SAI paint Full Vesion/Portable free download k..Lepas nie leh lah korang godek godek SAI lak..Orang kata senang guna SAI dan mudah nak buat Doodle or karakter kartun yang korang suka..So bagi sesapa yang tidak mahir menggunakan Adobe Photoshop CS,Adobe Photoshop CS3,Adobe Photoshop CS5 ataupun Adobe Illustrator CS3..Korang boleh belajar guna SAI lak..Mungkin lebih mudah untuk difahami..Tool pun agak senang dan menarik..


So kalau korang nak Download..Korang klik link kat bawah nie k..File kecil je..Tak besar tak sampai 2 minit korang download..Bergantung dengan kelajuan internet korang gak..


Download SAI paint

Lepas korang klik link tersebut korang akan lihat yang macam kat bawah nie..So korang klik lah muat turun macam kat anak panah dalam gambar kat bawah nie k.



Lepas tu korang akan tunggu beberapa saat untuk meneruskan download korang tu.

Nanti korang akan dapat macam gambar kat bawah nie lak..Dan korang klik lah Muat turun fail sekarang.

Dan save dan selesai..

Selesai download korang kene extract kan file tersebut...Kalau tak leh nak exttract ..Korang download winrar dulu k..



Dan korang leh lah simpan SAI nie dalam Pendrive korang..Tak perlu install..Boleh guna terus...Klik Portable SAI


P
apai.



Kemungkinan pautan untuk memuat turun applikasi ini di 4shared tergendala atau telah disekat.. Sebagai langkah kedua disini ada pautan untuk applikasi GIMP download link dibawah
(maaf atas ralat yang terjadi)

DOWNLOAD (57 MB)


.



82 comments:

Nur Irdina Bte Shariffuddin said...

tq abg... skrg dh leh gne SAI

Wan_hazel said...

welkam...ehehhe

Bit Zamri said...

Sy bru download n install GIMP...wan ada tutorial.. :)
xreti gune photoshop..xtau bile nk pandai.. :)

Aerol Hafiezi said...

sai memg senang. ..slalu pkai ni drpd ps..for doodle jew lr

hafizmasran said...

t1 wan tpi ajar la cara nak gne x reti la

hafizmasran said...

tq wam tpi ajar la cara nak gne sye x tau la

harisyong said...

wan,ape nme font yg wan tulis.."aku wan hazel yg mlas sangat..bla..bla..bla..ape yer???^ ^

atin said...

tak boleh lah :'( mcm mana ea ?

Wan_hazel said...

Bit Zamri

wan tak de lak tto utk GIMP..sebab GIMP macma tak brapa ok je..ehehhe

Wan_hazel said...

hafizmasran

ahahha..wan pun tka reti lagi guna SAI nie..

Wan_hazel said...

harisyong

nape font tu udamojial..

Wan_hazel said...

atin

tak boleh??pelik nie..

Scarlett O'Hara said...

Nak try cuti sekolah nanti.tq kongi ye wan.

Wan_hazel said...

ok..welkam..ehehehe..peace

Eiyra Mustafa said...

hyep..na gtao nie..eiyra punya ta jadi lew..mcm mne erk..huhu..10 kali da buad tpi still ta jdi..need some help..

Wan_hazel said...

dah extract??

Shafizza Hana said...

mcm mne nk extract and ape maksud extract ? *nota: kalau korang rase sye stupid, sye nk bagitau yg sye still budak sekolah rendah. thanks !

Wan_hazel said...

extract tu maksudnya macam nak tukarkan file..boleh tgk kat utube k..camne nak extract file..how to extract file

Nana Jay said...

thanks fr sharing this wan...hr tu nana dpt dwlod paint tool sai yg trial je.. dah tamat pon.. jumpa gak yg ini.. hr tu dwld photoshop dr wan gak.. tp tak pro sgt nak dudel guna photoshop, hee.. TYSM yer! ;)

Wan_hazel said...

hehehe..wlkam..selamat mencuba taw..

Aien Syahierah said...

Kenapa duar kelur video gom player.Winrar dh download.Abng hazel lah tolong>?

Wan_hazel said...

winrar dah install??

Eyzha Lestary said...

abg wan,napew ta jadi..dha bnyak kali buat..:(

Wan_hazel said...

tak jadi??dah extract??

asnita said...

x kluar pon portable SAI tuh :(

Wan_hazel said...

dah extract??

Ave V'yonndie said...

sy nak tnya? 1st sy dwnload SAI tu, tools dye ada smua. mcam pen, pmadam, dll. tp bila sy buka lgi SAI tu, xda pulak tools tu? agak'y npa bole gitu ? sy ada t'tekan mna2 butang yg wat dye hlng x? baru kemarin sy nak try benda ne. sy blm taw sngat cra pnggunaan'y. bntu sy~ sy suka sgt sketching ne..

Wan_hazel said...

tgk kat bhgian wondows SAi tu..ade tak tool di tick..wan tak brapa sgt dgn SAI nie..

aziha ismail said...

yach!! da bulih install SAI...tapi xpandai guna..hahahahha terasa lebih susah yang niy dari pS...lau pS da pandai skunk nak cuba bljr SAI plak tapi Bulih x abg wan wt tutor guna SAI...Sumpah ckp kat abg wan ziha mmng xpandai langsung SAI lau tgk blurr je...lau abg wan free n xkbrtan tolong buat bulih tutor tuh hrp sgt...

Wan_hazel said...

wan sendri pun tak tahu guna SAI..eheeh

aziha ismail said...

hehehhehe...baik guna photoshop je la...ape2 bulih tnye abg wan..hohohhohoho

Wan_hazel said...

yep betul tu..leh je law nak tanya wan..ehehe

aziha ismail said...

thanzzz abg wan..:)

Wan_hazel said...

welkam..peace

Nad Comey said...

salam saye da download da portable sai tu tapi kan tak boleh bukak la....macam mane tu???????????

Wan_hazel said...

dah extract??

nUyuy cHapiEyhQa said...

ala~ .. dea terbukak di open office pulak .. mcm mn nak tukar tuuh ??

Wan_hazel said...

dah download winzip tak??tukar kat properties

Nur Zuhayra :) said...

Saya dah download, Tapi, masa saya extract file tu, tapi dia cakap WinZip encountered problem during blablabla. Nak download win blabla tapi kat siney mok download nya? hehe xD

Wan_hazel said...

download filehippo..download winzip

SyamimieShaffie said...

Thanks alot =)

aziemah aziz said...

Abg wan ,,saya da download ,,tp knpe die kuar file winamp ea ?pelik plak ...xde extract ...mcmne nie ?? tlg2 ..

Wan_hazel said...

download winrar dulu taw...try tgk kat utube..camne nak extract file

syasyajohan said...

habis spm cuti panjang memang plan nak blaja doodle.tq share (:

Wan_hazel said...

welkam..lepas nie leh lah wat doodle kan..

zuk zuhaiza said...

baru berjinak jinak dengan paint tool sai nie. seronok. senang sangat. :)

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

Nadia Natasha said...

Ada link tak yg youtube tu? Susah gilos nak cari >,< Thanks..

Wan_hazel said...

macam nie je..download winrar k..lepas tu install n try extract

earthlings said...

Askum.terima kasih :)

Datin Qat ST said...

im done , thanks very much :)

Servant of God said...

Salam, mcm mana ni? Saya dah download SAI Paint tu, tapi tak boleh pun?

"Selesai download korang kene extract kan file tersebut...Kalau tak leh nak exttract ..Korang download winrar dulu k.."

'winrar' tu apa ya? terima kasih :)

Wan_hazel said...

search je kat google..ade tu..ekna install dulu k..untuk extractkn file

amanina short words said...

salam abang wan ,saya baru follow blogger abang n dah ikot tuto y abng wan bagi .time kasih :)

Nurain-naen- said...

Thankk Abg Wan ! Dah lama Mencari :D

!✿ Nabila Ibrahim ✿! said...

Hello , Saye dah try buad tapi yg download adobe reader plakk ? nape yer ?

Siti Hajar Noh said...

thans awak..dah jdi..hehe

-SUPERGIRL- said...

kenape error bila nak extract ?

Wan_hazel said...

ada file tak download tu..maslaah line awak masa download..

\\ Izzah // said...

lepas extract , tkleh bukak .. ad note kate 'tak boleh buka' kenape ek ?

Wan_hazel said...

pelik??try klik kanan n run k

Anonymous said...

ala~ .. wan , terbukak di paint pulak .. mcm mn nak tukar tuuh ??

ahaa lepas tu nak tekan kat mne ek ? kan tukar lepastu nak bukak kat mnee ?
pless bantu shayee :)

Wan_hazel said...

klik properties dia ubah kat situ.

Anonymous said...

okee , lpas tu nak tukar ke mane ? selain paint ke atau ape ? disebbkan bende tu la semua donlod tkleh bukak . tolongg yeepp thnx ! :D

Wan_hazel said...

extract dah ke blum???

\\ Izzah // said...

saye send to compressed file lepastu bru bolee extract all tp , tkde file nape2 pun lepas extract dn bile tekan2x tkleh bukak .. jd nak tukar kat mne ek ?

\\ Izzah // said...

THANKS WAN !!!!! dah jadikk ! tapi, tk reti nak gunee . hehe , nnti nak donlod adobe photoshop pulakk ~ heee

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

tenkiu2 for the link download... biase lukis gune photoshop.. nak try gune SAI plak... :)

NiaLidia. said...

Wan, nia nak buat tuto pasal Doodle guna SAI. nak minta permission ni. boleh tak bg dorang link ni utk dorang download?

Wan_hazel said...

boleh je..tak de maslaah...hehehe

Iswilma said...

err , abang wan , npe saye download Paint Tool SAI tuh takde curve ?? Susah hati oh

Wan_hazel said...

klik new linework layer.ada kat bahagian sidebar

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

wan, nieza download... nak belajar guana SAI plak...photoshop lawa-lawa..tapi rumit... illustrator lagi la tak pandai guna...hahaha

Iza Zaty said...

abg wan .. thx sangat2 :DD
dah lama cari tuto mcm ni. akhirnye .. boleh jugak download dn dh pandai extract !! nk nangis ni sebab dh boleh download :'(

AdryaDayana♥ said...

thnx wan hazel...nanti follow la blog sye...www.comeypunnyeblog.blogspot.com

Ah Long said...

Wan SAI n AI/PS mane ag senang wat doodle ? hehe

Wan_hazel said...

tu bgantung dgn keselesaan taw..kalau wan.wan lebih suka guna Ps.. wan lebih selsa..

eralorr7@era said...

abg wan,knp bila kita dah bukak SAI tu...and tetiba jew dia terpadam sendiri...selalu mcm tu...please tolong!!!...nk sgt lukis doodle...

Wan_hazel said...

awak try klik kanan n run k....peace

Nurul Anisah said...

Dah dapat pun download.Terima kasih tau :)

Nisha Izlyn said...

thanks :D...sebenarnya saya pernah download dah paint tool sai ni 2 kali..tapi saya tersilap pergi padam.. sekarang masih tercari-cari jumpe juga...THANKS YE :D

Sherlyanna angiela Martin said...

terima kasih kepada Aisyah sebb sudi tolong carikan saya paint tool sai di blog Wan... Terima kasih kepada Wan juga... sbm ni guna paint tool sai jenis trial.. dapatlah juga saya buat doodle.. hehe

Batrisyia Delaila said...

Thank you!