Wadah Madrasah Pengalaman: Dari lensaku : Dunia Macro


Tuesday, May 22, 2012

Dari lensaku : Dunia Macro

.



Assalamualaikum

Hari nie mari kita lihat keunikan dunia serangga kecil..Ciptaan ALLAH..Yang kat atas tu adalah Tool untuk Wan rakam gambar gambar kat bawah nie..Sony alpha a55 | Reverse ring | DIY diffuser
















Ok tu je sebahagian dari gambar gambar macro Wan..

Unikkan ciptaan ALLAH..Dan indahkan dunia nie..Gambar diatas adalah gambar serangga yang korang selalu jumpa dan mungkin tak pernah tengok akibat terlalu kecil..



Jika ada sebarang pertanyaan boleh nyatakan diruangan komen..Insya Allah pertanyaan anda akan dibalas..


Kalau suka entri kali nie klik like/share atau klik link iklan churp churp dibawah  ..hanya bagi yang sudi dan iklhas.Pilih satu.





Papai



.
.







36 comments:

Nani Neijie said...

eiiii..hehehe..siyes..kita tak suka serangga..huhuhu..tapi comel la gambar tu..kita suka amik tahu sal binatang2 ni..tapi serangga..kite geli laaa..haha

geeAhmad said...

cantiknya gambar2 tu wan~ huuuu :D

Busyra Bt Takiyudin said...

siyes,, cantik sngat gambar2 tu :)

miranadia said...

serangga tu mengingatkan aku pasal masked rider. tgk mata dia..cam sama je kan...hehehe

Eera Shera said...

serius cantik giler gmbr2 tu

athirah said...

cantiknyeee...

.: rOzirOx :. said...

sangat cantik! sangat kemas!! terbagus lah!! nak kamera jugak!!!! hehehe

ayut said...

wan..klik iklan churp-churp kuar kuceng..haha.kucing yg tgh curios :D gambar ats tu cool!ayut nak beli kamera gak.tapi bukan dslr la.dslr bgus utk wan la yg kreatif ni..hihihi.nak compaq jer..nak pilih cane ek?

cheQmOomOo said...

wan pki kamera ape?

Hanamiko Sakura said...

subhanallah.. ciptaan Allah sangat unik :)

cendol said...

Weeiii cantik la gamba . Ape serangga kecik tu? Tak tau pun

lyana kamal said...

Perghhhh! smart giler la! :))

Ckin Kembaq said...

terbaikkkk... ^_^

Deq's Qienz said...

wahhh cumeiii nyerrr..pndy dia snap ekk..

sis92 said...

kelebihan macro ni kt boleh nmpak jelas rupa bentuk serangga tu :D wee cantik2

nieysa:) said...

arghhh ! geliman ! :p

Azhafizah[フィザ] said...

indah dan unik ciptaan Allah.nice to see..thumbs up wan shoot yang santek!

Ally Idris said...

subhanallah.. pande ktk ambik gambar serangga oh.. ajar kmk boleh sik? XD

shera said...

wow !

Biela Undefined said...

nice :)
teringin nak try ambil gambar2 macro nie..

|shuhadaothman|TM said...

pndai serangga tu posing. hiks. dorg x lari ke time snap tu? :)

nana elyana said...

wow .. cantek nyee . pndy wan

Erin Kahar said...

Serious gambar tu semua smart2 je.. nak jugak jadi photographer tapi ta de DSLR so gunaa cmera dgital je.. haha

nana kamarul said...

lawanye gambar .... :)

Chenal said...

Subhanallah...

Mun fokus kat jerawat yo..nang clear!

♫Nur Najihah♫ said...

Wahh cantik la gamba2 tu, jihah suke yg last skali tu

Nora Danish Hanif said...

indah ciptaan-NYA

Iswilma said...

wauu !! jelas betol ! memang focus trus kat bahagian2 tertentu serangga tuh ! I like it <3

zana said...

cantik gmbr2 ni..:D

wird said...

wow! x penah tgk or telek serangge dekat-dekat. nice! ^-^ tp menakutkan pon ade.. kuikuikui... >,<

wird said...

wow! x penah tgk or telek serangge dekat-dekat. nice! ^-^ tp menakutkan pon ade.. kuikuikui... >,<

ZiErWa zAiNaL said...

cntiknye gmbr tu .. kecik je.. :)

Wan_hazel said...

tengs all///

wan reply semua sekali kat sini k..

Gambar atas tu wan tembak guna sony alpha a55 guna reverse ring..Dan kebanyakan gambar bintang atas tu Wan sndiri pun tak taw nama..ehehe..

yep kekdang binatang tu akan lari jugak ..msa nak ambik gambar nie kene tahan nafas..tangan kene kuat..sebab kalau tak kuat gambr akan shake..so gambar jadi buruk dan kekadang out of fokus jugak..

semua perlu kemahiran jugak..kene byk usaha baru leh dapat hasil yg kta btul2 suka..

Dak Fisha said...

cantik sgt2 wan nya photo. pandai wan amek :)

aima afna said...

bile dekat nmpk xcomel dah serangga tu.
hehe
good job!
cantik gmbr
:)

AmirahSyafiqah ♥ said...

cantik gambar tu :D