Wadah Madrasah Pengalaman: Gegaran di kota samarahan


Monday, July 29, 2013

Gegaran di kota samarahan

.



Assalamualaikum

 29/07/2013 bersamaan 20 Ramadhan
Gegaran terasa di sekitar daerah samarahan
Sekitar jam 2.15 PM

Punca gegaran masih tidak dapat dikenal pasti
Semoga ALLAH mengampunkan segala dosa kita
Mungkin petunjuk atau ada sesuatu yang bakal belaku
Sungguh hanya ALLAH yang maha mengetahui

Yang pasti dunia semakin tua
Dan semakin menghampiri Kiamat
Cukup kah amalan kita??

#ada yang mengatakan ia gegaran dari sumatera






18 comments:

Alyn Adnan said...

Mudah-mudahan xada apa2 yang teruk berlaku

Anonymous said...

minta share...thanks

Anonymous said...

minta share..thankssss...

Wan_hazel said...

share silakan...

mudahan sik da pa2 juak oo

Unknown said...

Hai, jam nuju 2++pm selepas getaran kuat terus saya post kat fb, sbelum getaran.. saya tgh baca buku besantai kat bilik tidur kat atas, tang tiba getaran menakutan... selapas ketaran saya cuba check housemate dan kedua ibu bapa saya... ingat dia org kemas barang kat dapur... masing2 tengok muka antara satu sama lain... dgn ingin kepastian... saya drive mnuju petronas desa ilmu... mereka juga ada terasa getaran kuat... ingat ada org langgar pintu masuk petronas... semasa saya brada di bilik... pembaiki rumah deseberang depan rumah mereka juga terus bhenti buat kerja ruma seketika... lepas tu sambung kerja mcm buat biasa... saya teliphone rakan kat area Taman UniGarden Samarahan... dia cakap dia tidur nyeyak tak rasa apa2... dan skali lagi call rakan slepas balik mgajar di serian... dia pun merasa juga dan buat2 bodoh tak tau... dan saya ada buat pgilan rakan sama blajar di btu dan skarang beliua bkerja bahagian Kaji cuaca/geo. Mereka cakap ada ada getaran tapi takda org report... ada sesiapa yg boleh jelaskan perkara blaku smlm pd 29 July jam 2ptg.

Roystein said...

Hai, jam nuju 2++pm selepas getaran kuat terus saya post kat fb, sbelum getaran.. saya tgh baca buku besantai kat bilik tidur kat atas, tang tiba getaran menakutan... selapas ketaran saya cuba check housemate dan kedua ibu bapa saya... ingat dia org kemas barang kat dapur... masing2 tengok muka antara satu sama lain... dgn ingin kepastian... saya drive mnuju petronas desa ilmu... mereka juga ada terasa getaran kuat... ingat ada org langgar pintu masuk petronas... semasa saya brada di bilik... pembaiki rumah deseberang depan rumah mereka juga terus bhenti buat kerja ruma seketika... lepas tu sambung kerja mcm buat biasa... saya teliphone rakan kat area Taman UniGarden Samarahan... dia cakap dia tidur nyeyak tak rasa apa2... dan skali lagi call rakan slepas balik mgajar di serian... dia pun merasa juga dan buat2 bodoh tak tau... dan saya ada buat pgilan rakan sama blajar di btu dan skarang beliua bkerja bahagian Kaji cuaca/geo. Mereka cakap ada ada getaran tapi takda org report... ada sesiapa yg boleh jelaskan perkara blaku smlm pd 29 July jam 2ptg.

Wan_hazel said...

saya pun tak pasti apa yg jadi.. masih tak taw pun punca...

amy said...

gegaran ni telah mjadi isu di area kota samarahan, selagi tak terjawab mmg hati takkan tenteram.

Wan_hazel said...

yep2...so sapa ada info leh lah kongsi kat sitok oo

Mon MonaLea said...

gegaran apa ya?

Wan_hazel said...

sik tauk juak

azle3n said...

Ada gegaran time ya? Sik perasan juak. :/

Wan_hazel said...

ktk tido li time ya..ehehhe

Diari Si Froggie said...

Wasalam.. lepas baca entry wan nie tersentuh hati.. bumi kini benar2 sudah tua.. agaknya menanti hari saja, amalan kita? makin berkurangan atau makin bertambah.. kalau berkurangan alangkah sedihnya. T_T wan merasa jugak eh gegaran tu? ke gempa bumi dinegara jiran..

Wan_hazel said...

a ah brasa gegeran tu.. ALLAH je tahu punca dia.. dunia makin tua kan.. Amalan kita entah cukup ke tak..

Isabel Diaz said...

bahayanya

Ain Dzaya said...

bumi makin tuaa..subhanallah

Ain Dzaya said...

bumi makin tuaa..subhanallah