Wadah Madrasah Pengalaman: PhotoManipulation : Heliza Helmi


Saturday, January 18, 2014

PhotoManipulation : Heliza Helmi

.




Assaalamualaikum ..

Petang tadi
Akibat tension sikit nak buat tempahan
Jadi ambik masa sikit untuk tenangkan fikiran
Gambar nie Wan ambik masa dalam 30minit untuk siapkan
Yang lama nya adalah cari gambar yang nak digunakan



Ada yang tanya macam mana nak wat gambar nie
Wan pun tak tahu macam mana nak ajar
Sebab banyak step yang digunakan






Apa yang Wan boleh beritahu adalah
Korang boleh rujuk pada tiap tiap tutorial kat page nie
http://wanhazel.blogspot.com/p/graphic-editingadobe-dll.html
Bila korang faham asa edit adobe photoshop
Korang akan mudah untuk buat gambar manipulation

Sila komen dan beri tunjuk ajar untuk penambah baikan










.






8 comments:

Wafi Remli said...

Dah macam dalam buku photoshop...huhuhu

maina said...

kat mana nak dapatkan photo manipulation ni?

Wan_hazel said...

hahaha..tengs wafi

Wan_hazel said...

maina

awak google je gambar yg awak nak guna...lepas tu awak edit guna adobe phtoshop

Khairulsyarafi said...

Wah hebat ah!!...Thorrrbaek!!

Keri Ikhwan said...

Kalau letak gambar saya kat belah kiri tu lagi best dan menarik haha

qarr jalil said...

smart da ni :)

DYatie said...

Cantik!