Wadah Madrasah Pengalaman: blogger si pembloggerian...jenis jenis blogger...


Saturday, April 3, 2010

blogger si pembloggerian...jenis jenis blogger...



Selamat datang ke dunia blogger, bagi yang baru berjinak jinak dengan dunia blogger,teruskan penulisan anda. Disini saya ingin berkongsi sesuatu, kisah alam blogger.

Pasti tertarik bukan,bila bukak je, terus dapat beberapa comment dikotak entri,tapi berhati hati jangan tertipu, ini pesanan kepada blogger blogger, please jangan approve comment dari anonymous yang berbahasa inggeris . Ingat itu adalah Spam.. Pengiklan mengambil kesempatan dari traffic dan kesempatan dari shoutbox yang di klik. Lihat paparan di bawah.




kesasihannya masih tidak diketahui


Owh ya,ia tetap terjadi pada blog saya. Agak lalai suatu ketika dulu.


Ok.cukuplah pasal pesanan tu erk. Skang aku nak cite pasal pemblogger plak. Pemblogger nie ada banyak jenis.

Jenis yang pertama, pemblogger akan menceritakan kisah seharian nya,kisah kehidupan.. Putus cinta, ketemu cinta baru, pelbagai lagi yang diceritakan.

Jenis yang kedua, pemblogger yang mahukan pendapatan pasif yang lebih, contohnya dalam blog pemblogger ini dipenuhi dengan bahan iklan... Penuh dengan iklan sampaikan entri pun tak nampak. . Huhuhu.

Jenis yang ketiga plak, pemblogger yang bercerita mengenai artis, gosip terhangat artis, kes penceraian artis, apa itu ini artis, artis buat apa, anugerah bintang populor berita harian, dan banyak lagi pasal artis dan dunia hiburan.

Jenis keempat pula, pemblogger yang meng-entri-kan cerita lawak. Lucu sana sini.. Lawak giler.

Jenis yang kelima plak, pemblogger yang memblogger mengenai seks,18 tahun keatas,cewek montok, cewek best, panas,pengalaman seks aku,seksi,hangat, pertama kali melakukan sexs, gambar lucah , dan banyak lagi mengenai porno porno seks..

J
enis yang keenam pula, pemblogger photographer, kesemua entri mengenai photo yang diambil, kebanyakan tanpa bual bicara,kerna gambar membicarakan semuanya.

Jenis yang ketujuh pula, pemblogger yang menyediakan tutorial, segala jenis tutorial ada, dari adobe photoshop hinggalah menganyam ketupat..

J
enis yang kelapan pula,jenis pemblogger yang menjaga tepi kain blogger lain, kesemua blogger blogger yang tak kena pasti akan dientri kan,, jadi jaga jaga..

Jenis yang kesembilan pula, jenis pemblogger yang berbincang mengenai politik, satu Malaysia, setahun Najib sebagai PM. Ekonomi, semua mengenai politik ada.

Yang terakhir pula adalah multiblogger, maksudnya pemblogger ini mengetengahkan pelbagai jenis entri.

mungkin masih ada lagi jenis pemblogger yang saya tidak ketahui

Jadi,kamu pemblogger yang bagaimana? Fikir fikir renung renung.

Papai.



.



3 comments:

✿Lovillea✿ said...

di mne sy ye???
erm erm erm xpastilah..
tp byk story bout me...
hehehehhehe

syue said...

saya punya yang last sekali..kot. hehe

Wan_hazel said...

hehehe...multi blogger tu kan..same lah kite..peace