Wadah Madrasah Pengalaman: kelmarin semasa ke pasaraya di desa ilmu


Wednesday, April 7, 2010

kelmarin semasa ke pasaraya di desa ilmu

Kelmarin lepas je balik dari kuliah,aku singgah sekejap di desa ilmu pasaraya yang tak berape jauh dari tempat tinggal aku, kire jauh lah gak. Memang jauh pun.


Aku parking dekat belakang, sunyi and gelap.. Koz takde parking space yang kosong kat depan. Matikan enjin krete, kunci, and jalan tanpa toleh kiri kanan and blakang. Gedebak bunyi tong kena tendang, bederau darah ku, aku tengok tengok takde orang pun. "meow meow meow meow" memeow berbunyi. Huh, kau rupenye meow. Lega skit hati ku.


______________________________________________


Selesai je beli barang yang aku nak beli, makanan kucing, aku belikan untuk kucing aku yang name Mia. Jalan punye jalan, gedebuk lagi bunyi tong yang ditendang tapi kali ni lebih kuat.


Lepas tu, tetibe plak asap kluar dari permukaan jalan, makin lame makin tebal asap tu. Aku heran gak, nape mase tu aku tinggal keseorangan je kat situ. Orang lain yang parking krete kat situ tak muncul muncul. Heng,heng,heng bunyi ala ala cite tamil time suspen. Kebaboom, muncul seekor kucing raksasa. Memeow meow, aku melangkah setapak kebelakang justeru berlagak seperti mengelak sesuatu yang terpelanting kearahku.


"hai manusia,aku kucing memeow" bicara memeow tersebut seakan cerita nujum pak belalang.


Aku dengan simple nya menjawab "hai".


"aiit,tora datang lagi"memeow dengan wajah slumbernya ingin menakutkan aku.


"mengapa sih,memeow bicarain sebegitu rupa" aku bermonolog sendiri seperti jojo dalam drama tv3 tasbih cinta.


Pat pat put, memeow membuka langkah kung fu nya seperti mahu menerkam aku, argh,kau salah orang bisik ku, selama ini aku telah bertapa 7minggu di gunung kinabalu. Aku tanpa berlengah lagi, aku terus buka langkah seribu ku, sejak kecil lagi aku sudah belajar mengenal bunga bunga langkah seribu.


Aku terasa semakin jauh dari pandangan memeow tersebut. Fuhh, syukur aku telah selamat.


Bam bim bum, sepintas lalu memeow tersebut memintas aku. Aku mengigil ketakutan, nasib baik ada kayu yang panjang,aku lantas mengambilnya,bukan untuk ku memukulnya namun untuk ku mengaru bahagian bawah kepala nya, hah, aku telah selamat...






Itulah kisahnya, aku dan memeow kini menjadi sahabat yang akrab... Aku bisa kemana mana bersamanya.






...



4 comments:

✿Lovillea✿ said...

meow meow lalu sini.. kikiki suke tol ngn kucing.. manje.. memahami... mnangis depan kucing pn bst sbb seolah2 sgt memahami.. muacsss my cat

Wan_hazel said...

hehehhe...memeow jugak..peace

starsyeea said...

woww..imaginasi merentas galaksi..dan memeow itu, sangat comel...:) best arr cite ni...

Wan_hazel said...

hehhehe..tengs ya...tak lah sampai galaksi.huhuhu..bace crite len gak ,entri yg lame k..peace..