Wadah Madrasah Pengalaman: Contest Gambar Best by AsaDa


Sunday, June 6, 2010

Contest Gambar Best by AsaDa











Kali nie wan join kontes dari Asada













Syarat-syarat adalah sangat mudah!!
  • Buat satu entry khas dengan tajuk Contest Gambar Best by AsaDa. UPLOAD GAMBAR TERBEST yang anda ada. tak kiralah gambar anda sorang atau ramai-ramai. takpun gambar orang kenduri kawen. asalkan bukan gambar lucah. yang pasti, gambar tu anda punya.. bukan cilok dari pakcik google atau orang lain.
  • Ceritakan kisah sebelum atau semasa atau selepas gambar tu di capture secara ringkas mengikut kreativiti anda. jangan panjang sangat sampai cecah lantai. karang merangkak asada nak baca..
  • Copy banner di atas. letakkan di dalam entry dan di side bar blog anda. pastikan ia di-link terus ke entry ini.
  • Anda boleh letak seberapa banyak gambar. tetapi hanya satu gambar daripada anda dipilih untuk dipertandingkan.
  • Dah siap buat semua syarat, letakkan link atau url entry anda tu di ruangan komen entry Asada untuk asada terjah. selesai..
  • Nama peserta akan asada letak dan link kat tepi blog ini. so, sila bagi nama glamour anda.
  • TARIKH TUTUP PENYERTAAN IALAH 1 JULY 2010.. masuk je 2 july, tutup..





♣ ♣ ♣
Photo yang Wan pertaruhkan plak







Ok Wan kasi info skit pasal photo nie..ehhehe..
nie photo Wan snap gune camera Wan sendiri lah..time nie jam 6.30PM biase ah kat sarawak dah gelap sikit.. snap photo nie kat umah usu Wan..depan umah usu Wan je,ade hutan sikit.... kat Muara Tuang kota samarahan tak jauh dari klinik Samarahan..dekat gak ngan pejabat daerah..dan paling bez..tak jauh dari umah Wan ..hehehe






Nie photo yang kedua,
kisah disebalik photo nie..
Mase nie wan kat kebun Wan.. mase tu Wan terkejut kat bile taw ade kes bunuh kat kebun Wan..korang nampak tak orang lidi tu kene hempap kayu..huhuuh.. gambar nie Wan snap time jam 5PM. bende yang Wan snap tu wan tak aturkan or ape ape..Bende tu memang dah jadi camtu..may be jatuh kot..lepas tu Wan terus snap photo tu..






So tu je lah..

korang jang lupe join k..peace





papai







.
.



15 comments:

si[jari] telunjuk said...

eh...org lidi??haish...tertipu lakk..

si[jari] telunjuk said...

wah..cntik gmba kat kebun tuh.....boot biru...mmg cun.....

sape yg ne bunuh wan???seram tak?

Wan_hazel said...

hahaha..orang lidi,,

hehehe..org lidi tu sendri bunuh diri,ehhehe..tengs...peace

ASaDa RyutaRo said...

wallaweh!! ok.. dah di check! semua cukup syarat.. TQ so much join contest (^^,)

i pilih pic kat kebun nok org lidi dengan boot biru ya.. hee =)
gud luck!

**org motuang owh? dekat menar ngn rumah i ya. hahaha.. muka pun cam familiar jak. skolah dato traoh dolok ka?

maCy said...

uish,,,kua dah bahse srawak..maC mmg paham~ hehe

wan! siriyesly sgt cantekkkkkkk! :D

yua zawa said...

wow cantik pic....

Wan_hazel said...

tengs all..peace..ehehhe..tak bape nak cantek ..hehehe

M a W a D D a H said...

gud luck ye wan...cantik picture itu...

Wan_hazel said...

tengs adah..peace

farah said...

oh ,hebatnya gambar . malangsya saya tak pandai capture gambar yang cantik macam itu .

Wan_hazel said...

farah


tengs farah..boleh snap camtu..ambek byk2 gambar lepas tu bandingkan yg mane lebih cantek..n dari situ baru kte dapat taw care mane yg ok...

sweeTSour said...

wah sanagt comeil gambat kat kebun tu..gudluck wan..hehe

Dawy said...

cantik pict yang number 2 tuh .
good luck !
:)

Sya Isya said...

wah! kreatif gmbr no 2 tu. goodluck, wan!

Wan_hazel said...

tengs...semua suke gmbar no 2..heheheh..hope bleh menang