Wadah Madrasah Pengalaman: Tutorial nak wat Facebook Shoutbox/ Facebook plugin Livestream/Facebook cbox , Shoutmix


Thursday, October 28, 2010

Tutorial nak wat Facebook Shoutbox/ Facebook plugin Livestream/Facebook cbox , Shoutmix

.



Salam korang..


Malam nie Wan nak Kasi tutorial camne nak wat Facebook Shoutbox/ Facebook plugin Livestream/Facebook cbox , Shoutmix..Banyak blogger tak nak Wat pun Tuto nie..Koz dia orang nak Jual..





So biarlah Wan yang kasi Tuto kat korang k..Macam yang kat bawah nie..




Law nak..

Jum Tutorial


Mula mula korang ke Facebook Developers nie..Klik Lip lap lip lap nie k..Facebook Developers

Lepas tu korang akan nampak page yang macam kat bawah nie..Korang klik kat set up new application



Lepas tu korang isi nama application korang.Dan klik lak Create Application


Selepas tu..


lepas tu Korang isi lak ape yang patut lak.And ok


Dan lepas tu korang ambek Application ID Korang.


Dah selesai tu..Korang g lak ke Facebook Livestream


Yang dekat App ID tu korang paste ID Application korang tadi..Dan dekat XID lak korang ambek dekat profile Facebook korang..ID Facebook korang.TAk yah isi pun tak pe...(tak taw lah betul ke tak..Wan gune yang tu)


Dan yang Via Attribution URL tu URL blog korang..


...



Ok tu je


Selamat mencuba..



.



50 comments:

aJa said...

menarik

iqa said...

asal ade gambar iqa kat situ .haha

iqa said...

eeeeeehh . silap silap . haha

izyansyazwani said...

mcm best je..nk buat jugak lah..hehe

Melati Qistyna's Mummy said...

iskk, wan nie rajin nyer wat tuto.... seb baik akk xdak muka buku :P

OrenLimau said...

hahaha..cm kenal jek pic doll comel kat 1st pic fb tuh.lalalala

puteri.diyana said...

grrr.....wan..
pu3 ta fhm la pe bende nye 2..??
n tibe2 plak d gmbr pu3 2...hak2..
=)
ley gtaw x pe gne bende 2??

syeraRAWRR said...

ehh ade gmbar saye! hek3

najihah sahami said...

wooo..ade gmbor mish...yeayy~!!hhahaha

Wan_hazel said...

aJa

tengs..try lah..

Wan_hazel said...

iqa

law iqa ade FB mesti ade pic kat situ..ehhehe..blej tggal jejak kat situ k

Wan_hazel said...

izyansyazwani

buatlah kak..wan lepas balik KL nanti bru wat...mungkin..

Wan_hazel said...

Melati Qistyna's Mummy

hahaha...law ade mesti nak cube kan kak..

Wan_hazel said...

OrenLimau

ehhehe..peace

Wan_hazel said...

puteri.diyana

pu3 tu macam yg kat tempat FB.,.wall post kat FB kite..kan ie plugin FB so gambar or ACC pu3 adelah kua kat situ..ehhee

Wan_hazel said...

syeraRAWRR

a ah ade sebab ade log in FB kan..

Wan_hazel said...

najihah sahami

yeyey...

puteri.diyana said...

peliknye..huhu..mmg pelik...

Wan_hazel said...

puteri.diyana

pelik kan..ahahha

puteri.diyana said...

hahaha....really weird la wan..
=)
jeles la ngn wan nie aw.
sume nye rtie wat..
adobe la pe la..
aish..ley katekan tere sgt2 la..

Wan_hazel said...

puteri.diyana

hahaha..tak lah terer mane pun..ehhehe..biase2 je

iDa said...

wahh..ida nk try r..mkch wan....

puteri.diyana said...

tere la 2...
ta kire..wan mmg tere g pu3..
=)

me suya said...

waa gambar suya ade di atas sekali dalam post ni.. i like :)

nurayunni said...

mcm muke sy jer pkai selendang pink tue?

kikilalahsite x) said...

jap . jap . jap . hahaha . nak tanya jugakk . kenapa pic FB yg 1st tu gambar killa eak ?? *bdk kurang ilmu nie ^___^

kikilalahsite x) said...

ok dah faham . hehe

Wan_hazel said...

ok...peace

cik Ladies said...

semua tertipu ad gambar sendiri ..kah3..
nk ikut gak r..
eyh? ada gmbr CL la .. wahh,,teruja :p

Wan_hazel said...

cik Ladies

ahahha...semua gambar akan ade kat situ..ehehhe..law ade FB n dah log in fb..ehehhe

saffa hamzah said...

mcm ane nk wat shoutmix yg kat tepi tu???? plezzzz

Wan_hazel said...

saffa hamzah

nak wat shout macam wan nie k??cari tutorial ajax float shoutbox k

αզʋ::∂нʏɛα::καмσ0 said...

tq bnyk wan ;) besh tol la blog wan nie ;)

Wan_hazel said...

hehehe..welkam..peace

Baby Milo said...

thanqz for teaching...huhuhu...

Wan_hazel said...

welkam..ehehehe

cIk IRa NuR HeaRT said...

encik wan...ira tekan set up new app...tp kua 'Your account must be verified before you can take this action. Please verify your account by adding your mobile phone or credit card'...ira xd dpt pn msj.. ^_^ nggak ngerti ini dong :)

Wan_hazel said...

cIk IRa NuR HeaRT

log in FB ira dulu taw...

cIk IRa NuR HeaRT said...

ya,udah dong...kua yg same jer... :(

Wan_hazel said...

ira..pelik gak ira...nape member len bleh je erk....

cIk IRa NuR HeaRT said...

adehh...dy xbg wt kottt....ermm..xpe la...tQ wan! :)

Wan_hazel said...

cowie taw tak pat nak tolong

cIk IRa NuR HeaRT said...

sori naek lori..hehe..xla..guro jer...
its ok bebeh.. :) dh byk tuto wan tlg ira.. ^_^

Wan_hazel said...

heheheh...peace

cerminmateguess said...

lpas tu,kan dye bg code..paste je ker kt html?

м¡sђ. oŁξи said...

bingung sikit lah wan..sebab sekarang fb dah baru kan....

kechix said...

wan nak paste kat mane code tu ? hehehe

Wan_hazel said...

paste dekat add gadget>html..

Gurl Kaki Mengarut said...

hrum.. wan naper x bleh ek... bleh ajar details cket taq untok tutorial nie.. hehe plez..plez.. ^^

Wan_hazel said...

bende nie semua dah lama..tak taw lak leh guna lagi ke tak..