Wadah Madrasah Pengalaman: MakeOver Blog...Ubah Blog jadi lebih Tenang dan lebih berwawasan


Sunday, February 20, 2011

MakeOver Blog...Ubah Blog jadi lebih Tenang dan lebih berwawasan

.



Salam Korang..

Hari nie Wan ubah lagi template dan warna Blog Wan nie..Dari gelap ke cerah...Wan ubah nie pun ada sebab yang tertentu disamping leh beri kesan ruang jadi lebih luas..



Ok Biru nie nampak cam ceria je kan..Dan dari sudut designer lak biru tanda berwawasan..Yang nie komen dari kak wansteddy..Memang designer yang hebat..Untuk lukisan Vector Dolly Kak Wan nie lah idola Wan..Korang leh jenguk Blog Kak Wan..Klik link nie k..http://wansteddy.blogspot.com/


Jum kita tengok View Blog Wan lak..Wan nak terangkan sikit tentang Template Wan nie.


Wan dah ubah icon untuk Shout Wan.Wan letak kucing putih yang penuh persoalan Sebab kebanyakkan orang shout kat Wan..banyak tanya Soalan..erm,Icon Tutorial dan Tempahan Header lak..Wan ubah dan letak di bawah update Status Twitter Wan..Korang arahkan je cursor kat icon tu ..Icon tu akan membesar dan korang leh lah klik..Hope korang semua perasaan akan kewujudan Icon Tutorial dan Tempahan Header tu..

Update status Twitter lak..Wan wat gak..Koz macam syok je kan ade status twitter dekat Header Blog..ehehehe..Yang Shout untuk Status Twitter Wan lak adalah Hello Kitty yang dah bertukar jadi orang..ehehhe..Comel je kan..

Wan letakkan jugak cahaya matahari kat atas Header Wan skali tu..makna nye kehidupan nie sentiasa ada harapan dan yang berlaku tu mesti ada hikmah nya..Dan setiap kali tu jugaklah kita perlu bersyukur dengan kehidupan kita...Ada silau silau gak kan..

Garis garis yang hampir tak kelihatan dekat dengan matahari tu lak..Yang tu maksudnya kehidupan nie tak selancar yang kita harapkan..Hidup nie sentiasa penuh dengan dugaan semakin jauh kita berjalan semakin kita kenal erti kehidupan..hidup nie penuh dengan pahit maung nya.

Mesti korang perasaan kan..Wan dah tak letak lagi nama "Wan Hazel" kat Header Blog Wan nie..Wan gantikan dengan tajuk sebenar Blog Wan.."MEmorialISme_Hope with Heartstrings"Skang Wan nak ketengahkan tajuk sebenar Blog Wan nie..Asyik asyik Wan hazel je..Jemu jugak korang kan..Biarlah nanti orang kenal Blog nie dengan Tajuk Blog dan dibelakang tajuk Blog nie plak adalah pencetusnya..Wan Hazel.

Hello Kitty Wan tetap tak lupakan..Dan Wan tetap kekalkan latar belakang entri Wan berwarna Pink.


Owh ye..Wan pun dah ubah Banner untuk Blog Wan..hehehe..peace..Korang leh ambik kat side blog Wan..


Panjang lak Wan nak bebelkan kat entri nie..ehehhe..

K lah korang..Tu je lah.

Papai..



52 comments:

IEMA LUFIOO said...

haaa.. yang ni lagi lawa :)

♥ solehah ♥ said...

haha.geng ngek2 dh tuka biru juak ehh.. :)

Cik Sue said...

chumellllll...suka2...tapi saya tak pandai nak buat blog saya jadi se chumelll blog wan si kacang hazel nih...he3... =D

amny.. said...

wow..sgt canteekk..(^^)

Wan_hazel said...

IEMA LUFIOO

waaa..tengs taw...

Wan_hazel said...

♥ solehah ♥

ahahha..cerah kit bah..ehehhe

Wan_hazel said...

Cik Sue

ahahha..mesti boleh nye..asal byk blaja koding..eehehe

Wan_hazel said...

amny..

tengs...biase2 je

amny.. said...

wan3x...

xde tutorial wt template cmni ke??

hehehe..(^_____^)

Wan_hazel said...

amny..

tutorial??law tutorial memang tak leh..koz koding tahap gaban..hahaha..cowie taw

♥ solehah ♥ said...

aokk..ceriaa jakk..
kdk dlm tmn pemainan jakk..hehe
bnyk li "jakk" kmk tok ehh.

shahsyaz said...

kiut2..kiut2....

nk ckp ape agi ea..

kiut2..kiut2..

Wan_hazel said...

♥ solehah ♥

ahahha..aok jak ooo..mena jak..ahahah..be jak jak lah kita tok..ahahha

Wan_hazel said...

shahsyaz

ahhaha..tengs..tengs

Professor Hanan said...

Wan,cantiknya blog Wan,makin ceria.header tu okay,sekurang2nya tak terlalu serabut sangat la..Keep it up

Cik Sue said...

huhuhu...tunggu!!nnt kalau blog saya dah se chumelll blog wan, saya belanja wan kacang hazel sekilo!!!weeeee.. =D

ain revival said...

siyess!!
ain sgt jeles dgn template kamu~haha

fatin hanani said...

cantik la wan :)
jeles atin hehehe
mmg ceria dah :D

mia.lia said...

yg ni cntek dan comel..ghee
luas ckit dan nmpk kmas..hehe

نورول فاتيحه said...

cantikk ! O.o

miz ruha said...

waa,,comey comey,,,
sejuk mata memandang,,,

wan, nti cek email,,

.:|kamaryeah|:. said...

wow~
da berubah wajah~
ceria n berwawasan ek~

cik mieza said...

ini lg mcm de pgharapan nk hdup dr dulu..bru ceria..btw, blog ni mmg terbaik.. ;)

SUCI KUDUS said...

your new banner is awesome!
smart la GURU...

miss lollipop said...

make over yg bru nih cuNnn snd2^^
lbih hapening n ceria ! ! !

Wan_hazel said...

Professor Hanan

tengs..a ah..yg dulu serrabut je kan..ehehehe

Wan_hazel said...

Cik Sue

hahahah..wan tggu nie..eheheh

Wan_hazel said...

ain revival

hehehe...biase2 je..nie...

Wan_hazel said...

fatin hanani

tengs atin....tengs

Wan_hazel said...

mia.lia

yep..betul tu..luas sikit kan...

Wan_hazel said...

نورول فاتيحه

tengs taw..

Wan_hazel said...

miz ruha

ok..wan dh cek smlam..

Wan_hazel said...

.:|kamaryeah|:.

ahhaha...berwawasan lah sgt kan..ahahhaha..

Wan_hazel said...

cik mieza

tengs...penuh pengharapan kan..ehehhe

Wan_hazel said...

SUCI KUDUS

tengs taw....peace...smart je kan..

Wan_hazel said...

miss lollipop

ehehhe..tengs taw..taman ditepi pantai nie..eheheh

Wansteddy Tales said...

Smart design, Wan! 2 Thumb up!

ala Wan.. segan hakak dikatakan yg demikian kukuku... tp pagi ni hati berbunga2 dpt iktiraf dr Wan. pada akak Wan punya design superb! Comel dan ada style. Keep it up. Insya'allah kerja vector Wan akan lebih mantap sbb Wan mmg rajin experimentasi. Satu yg buat akak kagum, Wan tak penah tanya tutorial pn. Sebaliknya Wan pula yang lakukan tutorial! 1 kerja yg sngt baik. dan bukan calang2 org ada smgt nk study software yg jrg digunakan mcm Wan :D

Wan_hazel said...

Wansteddy Tales

hehehe..tengs kak...akak memang idola wan..ehehe..hehehe..a ah lah kan kak..wan tak tanye tutorial lah kan..ehehhe...lupe lak wan...godek godek wat vector dengan cara wan je kak..ehehhe..Amin Amin..hope leh jadi hebat macam kakak gak...

She's retarded said...

cantik! biru itu mendamaikan

Dawia Honeyputri said...

Blog ni makin cntk la!..
tambah2 biru muda dgn purple:)

Jom tgk link sini wan :-
Hot!! Kesabaran diUji dalam Cuaca Hot"

Wan_hazel said...

She's retarded

tengs..ehehe

Wan_hazel said...

Dawia Honeyputri

tengs...luas sikit kan..ehehe

Cik Yana said...

Memang tenang betul la belog Wan kali ni :)

ainaa.syafiqah27 said...

comel comel dan comel..
hehehe..

gurlzanne said...

wwaaaaaaaa .. memang tenang la. i loike !

Professor Hanan said...

Wan,nice la .hehe,memang serrabut yang dulu but yang sekarang ceria.BTW karya Wan memang urgh!! jeles2,haha.Wan mcm sasterawan,cemburu2.haha,takdelah..But Wan nak jadi sasterawan negara ke? Hehe,Just asking sebab tengok Wan memang berbakat dalam bidang sastera dan seni

Wan_hazel said...

Cik Yana

tengs yana

Wan_hazel said...

ainaa.syafiqah27

tengs..hehehe..biase2 je

Wan_hazel said...

gurlzanne

tengs taw..ehehhe

Wan_hazel said...

Professor Hanan

ehhhe,,tengs ,,a ah yg dulu cam serabut je kan..Insya Allah law ade rezeki wan nak gak jadi sasterawan or designer..Tengok lah rezeki kat mane nanti Wan tak memilih sgt bidang pkerjaan nie..yg penting halal

Professor Hanan said...

wow.nice la wan.Insyallah Han doakan wan jadi designer or sasterawan.Haha,sebab Wan ada bakat jadi designer blog or sasterawan(pada pendapat Hanan :) )

Wan_hazel said...

Professor Hanan

tang han..amin..amin...