Wadah Madrasah Pengalaman: Dolly bertudung pun kawaii gak_Tutorial Adobe Illustrator


Friday, February 25, 2011

Dolly bertudung pun kawaii gak_Tutorial Adobe Illustrator

.



Salam korang...

Petang tadi Wan habiskan masa Wan menggodek Adobe Illustrator...Ambek masa gak cari ilham nie..Dolly nie hak cipta Wan k..hehehe law nak ambek wat panduan, Wan benarkan law nak copycat Wan asa cam tak sesuai je lah kan..Law korang wat sendiri lagi best..Korang try lah k..Korang gunakan tutorial kat bawah nie k..Cuma korang perlu ubah ubah sikit Tutorial tu.

Tutorial Dolly part 1
Tutorial Dolly part 2

Apa yang korang perlu untuk wat Dolly kawaii nie..Korang cuma perlu berfikir camne nak wat kawaii kawaii nie..Yang penting korang utamakan bahagian wajah Dolly korang..Kecilkan bahagian badan Dolly korang dan besarkan sedikit wajah Dolly korang tu..Simple tak nak wat Dolly nie..



Bahagian mata lak korang jangan wat terlalu ayu sangat wat bulat bulat pun dah ok..law korang hebat lagi and kretif lagi korang wat lah jenis mata Dolly korang sendiri nak yang macam mana..Wat titik hitam je pun dah ok..

Bagi Wan kretiviti kita tu jangan dibataskan..cuba perkara yang baru Fikir diluar ruang lingkup pasti korang Boleh..Wan percaya..

K lah korang..

Tu je..

Selamat meng-Kawaii-kan Dolly korang..

Papai


.



21 comments:

Arisa Mihashi said...

errr. i see daesung.

Wan_hazel said...

Arisa Mihashi

hehehe..peace

Wansteddy Tales said...

besh! ada masa akak buat entry bertajuk kawai @ comel kartun :D

Wansteddy Tales said...

cun sngt dolly bertudung ni! kalau di jepun kita pngl kawai chibi kecik & comel ^^ love design blusher dan mata berkaca itu. naive art dgn skill tersendiri. fav word hakak: beshhhhh!

miz ruha said...

kawaii,,

Muna rahimah said...

suka blog wan ! cantek menarik tertarik = daboom ! ^^

Wan_hazel said...

Wansteddy Tales

hehehe..tengs kak..wah nak tgk lah entri akak tu nanti..akak kasi tips gak lah ye kak..eheheh

Wan_hazel said...

miz ruha

kawai2

Wan_hazel said...

Muna rahimah

tengs blog wan biase2 je

Cik Yana said...

Wah! Wah! cik Yana tengah belajar nak melukis kartun comel guna photoshop ni. Harap-harap la menjadi secomel yang Wan lukis :)

Mirawr said...

comel :)

.:|kamaryeah|:. said...

wan buat dolly kita laa...blh x??
hee~

Wan_hazel said...

.:|kamaryeah|:.

hehehe..nanti law free wan wat k..tak janji taw..hehehe...jgn bising2..ehehhe

.:|kamaryeah|:. said...

nice~~~
lol!

Wan_hazel said...

hehehe..tengs

puteri.dyne94 said...

comel lahh dolly ni wan..
mcm wan jgk..hehehe =)

Wan_hazel said...

puteri.dyne94

hahaha..tengs...biasa2 je

mummypink said...

suke suke suke comeyyyyy
byk yg akak blajar kat sini.
TQ..

Wan_hazel said...

mummypink

welkam..kakak..tengs jugak kat akak

euka said...

suka2 comey sanat2....

Wan_hazel said...

euka

ehehhe..tengs