Wadah Madrasah Pengalaman: Aku hari ini kerna aku yang DULU


Tuesday, March 29, 2011

Aku hari ini kerna aku yang DULU


.



Salam Korang...

Sebelum Wan mulakan tugasan..Wan nak wat satu topik nie..macam segmen lah kan...hehehe..Skang nie sibuk..idea pun kurang nak update ..Jenguk jenguk korang tu apa lagi ..Memang jarang lah...Erm , tak nak cakap banyak so jom kita layan segmen nie..


Law korang berminat nak join segmen nie leh lah post pasal bende nie kat blog korang..Ambek gambar kat atas tu and tampal kat Entri korang..Lepas tu wat satu entri pasal korang...Siapa korang pada masa ini..Dan siapa korang pada masa dulu..Mungkin korang pernah kene renjatan elektrik so korang skang nie pandai dalam elektrik dan matematik..hehehe..Ataupun korang pernah termakan katak so skang nie korang trauma sangat dengan katak dalam masa korang trauma tu korang ada satu power lak...sebab makan katak je..eh ade ke macam tu??ahhaha..Korang wat lah satu entri pasal nie k..Daripada korang dok susah susah cari idea nak update entri..Boleh gak share pasal korang tu..Tol tak???


So Wan mulakan dengan diri Wan nie..Sapa Wan pada masa nie dan dulu..Skang Wan masih menuntut di IPTS mengambil jurusan elektrik dalam kuasa..Macam yang korang leh tengok kat side kiri blog Wan tu...Wan pun kekanda macam tak percaya denagn apa yang dah Wan miliki skang..dengan Hobi yang Wan ada Wan leh cari rezeki ,Duit poket belanje tanpa ganggu Wang pelajaran Wan.Alhamdullillah tak sia sia Wan suka bersedekah dulu ..

Pernah gak sesekali Wan menyesal dengan apa yang Wan miliki dan apa yang berlaku ke atas Wan..Memang hikmah yang datang dari apa yang terjadi tu sangat lambat..dan Skang Wan mula bersyukur akan ketentuan Allah.. Tuhan lebih tahu apa yang terbaik untuk Wan...

Sepanjang perjalanan kehidupan Wan banyak yang Wan belajar dan banyak yang Wan tempuhi..ada sakit maung ada duka kecewa dan ada gelak tawa..hampir 80% kehidupan Wan diselubungi kesedihan..20% adalah kebahgian..mesti korang hairan kan..Memang ini kehidupan Wan pada masa dulu..Dan skang nie kehidupan mula berubah mengikut arus..Wan dulu bukan macam sekarang.Dulu hidup Wan macam remaja jalanan..terpengaruh sangat dengan budaya yang bukan bukan..Jahat sangat tak lah..cuma tak pernah dok diam kat rumah..Dengan motosikal lak..remaja lah katakan..

Pendidikan Wan di Menengah rendah lak..Memang teruk tak hebat cuma matematik je yang Wan suka..yang lain lain lingkup..cukup makan je...dan Wan tak tahu apa yang Wan kecapi skang nie adalah hasil dari yang dulu or tak..Cikgu pernah pandang rendah kat Wan..Wan pernah dilucutkan jawatan ketua kelas di tapak perhimpunan depan semua murid murid..Wan pernah wat guru menangis..Dan Wan pernah sakitkan hati orang...Tapi skang nie..yang Wan taw..Wan dah sedaya upaya berubah...

Kretif dan Inovatif lak..Wan tak taw lak dari mane datang kelebihan nie kat Wan..mungkin sebab suka mencari sesuatu sampai jumpa..Wan jarang putus asa...dan cari samapi dapat..hehehe..

S
o apa yang Wan ada pada hari nie Wan sangat sangat bersyukur...Alhamdullillah..

Tu je yang Wna nak kongsikan...

Papai



.



9 comments:

SoLy SoLicious said...

bersyukurlah wan dengan apa yang kita ada :)

Mas Ahmad Safwan said...

.wow wan , ini ke wan dulu?
.kita macam sama jer ;p

.post entry dari mas.
http://www.masahmadsafwan.com/2011/03/mas-teringin-buat-dolly.html

zhie xi (^_^) said...

...(^_^)...

Wan_hazel said...

tengs all

Asma Ahmad said...

suma 2 knangan... :)

Wansteddy Tales said...

kalau hakak, matematik prinsip akaun dan sebarang subjek melibatkan angka.... out! hahahah... tp yg versi pasif, kritis dan kreatif mmg fav sejak azali ^^ bnyk guna otak kiri la hakak ni ^^'

cIk IRa NuR HeaRT said...

eden nk join!!
sudi-sudilah utk menerima entry ira nie ye Encik Wan :)

http://aquegadisira13.blogspot.com/2011/03/aku-hari-ini-kerna-aku-yang-dulu.html

.M.E.A.S.M.Y.S.E.L.F. said...

saya dah join...

http://ceitatentangkita.blogspot.com/2011/03/contest-aku-hari-ini-kerna-aku-yang.html

Wan_hazel said...

tengs all