Wadah Madrasah Pengalaman: Comelnya Wanita Bertudung..


Friday, May 20, 2011

Comelnya Wanita Bertudung..

.

Salam korang..


Mesti korang fikir ntah ape ape je kan entri Wan kali nie..Tak kisah lah korang nak fikir apa..Dan entri nie pun bukan Wan nak mendikriminasikan golongan Wanita tak bertudung or 100% bulat bulat dengan kenyataan Wan nie..Wanita tak bertudung pun comel gak..Cuma kecomelan tu ada beza nya..Setiap benda tu ada bezanya..Law sesetengah Wanita suka tengok lelaki berbaju melayu..So Macam tu gak Wan..Pandangan mata masing masing berbeda beda gitu..ehehhe.


Skang nie dah macam macam fesyen tudung terbit..Ada yang macam tu dan ada yang macam nie..tak kisah lah tudung jenis apa yang korang nak guna..Asalkan tak melanggar hukum syarak je..Law orang tanya Wan.fesyen tudung apa yang Wan suka tengok..Suka tengok ..Bukan suka pakai..Wan dengan sejujurnya akan jawab..Tudung yang biasa biasa je..Tak yah lilit banyak banyak..kemas sikit sikit dah dan cantek..Erm..Law Shawl lak..Nak kata Wan suka and tak tu..50-50 kot..Yang tu terpulang dengan si pengguna Shawl tu gak..Law muka tak kemas dan tak ok guna Shawl..Bek tak yah guna..fesyen nie bukan perkara yang perlu pun..Cuma kita je yang nak kan kecantikkan tu..Tapi kene ingat gak..Law tak sesuai napa nak guna??tak gitu ibuk ibuk??Apa apa pun.."comelnya Wanita Bertudung"


Mungkin korang dah muak or fade up law ada isu Blogger yang kaitkan tetang wanita bertudung tapi hipokrit..dan entah apa lah yang Blogger watkan jadi isu..baru baru nie pun kita banyak digegarkan dengan caturan mulut warga blogger yang memalsukan fakta dan memburukkan wanita..Dan entah mungkin dia orang lahir bukan dari wanita..Erm..dari mana lah ye?Alien kot dia orang..Kadang kadang memang payah kita nak halang diri kita dari bersuara tapi setiap yang terlahir dari pemikiran dan nafsu tu mestilah difikir setanak tanaknya..Kita punya cara untuk menasihati..So tegur baik baik pun dah ok..Dan ada gak Blogger yang akan jawab dengan nada marah.."mak bapak aku lagi tak kisah..Ni kan kau yang tegur aku"..Ok cara nie lagi tak bagus..Tolonglah jangan burukkan mak bapak korang dalam hal agama macam nie..Bertudung tu adalah perintah dari Allah S.W.T taw..taw kan..tapi wat wat tak taw..Bukan hendak meremehkan atau memperkecilkan kaum Hawa, tapi sekali sekala apa salahnya Wan meluah apa yang Wan rasa dari meludah muntah memendam rasa..Pa pe pun "Comelnya Wanita Bertudung.."


Erm...Sorie lah law ada yang fikir entri Wan kali nie macam menyindir..Niat Wan baik je..Bukan nak menyindir or nak bincang isu agama..Kat dunia nie banyak lagi yang Wan perlu blaja..So salah ke law kita berkongsi pendapat..Dan Wan tak nak lah jadi macam blogger yang macam tahu sangat AGAMA tapi tak tahu lansung hakikatnya..Ada ke patut kasi taw dah bosan dengan segmen blogger dan macam macam lagi dengan Blogger nie..dan kasi taw gak..Bende nie tak di bawa mati..Memanglah bende nie tak bawak masuk kubur pun..Allah ciptakan manusia otak dan akal untuk berfikir..dan akal tu digunakan untuk mencari kenikmataan dan pembangunan dunia..Kejarlah kenikmatan dunia dan janganlah sesekali lupakan akhirat..Nape nak berkerja law duit tak bawak masuk kubur kan..Tak gitu???Atau dia ada agenda lain..Tak faham...




Filem dan Drama NurKasih skang nie dah jadi buah mulut orang lak kan..Mesti ada je yang nak crita pasal NurKasih nie..Sampaikan ada yang terikut ikut kisah dalam crita tu..Dan tanpa tak sedar Nurkasih dah jadi Icon untuk remaja..Kira nya macam pengaruh..Bukan pengaruh negatif..tapi pengaruh positif...So ramai remaja akan menggunakan Tudung..Mungkin filem nie salah satu cara untuk berdakwah..Dan mungkin Filem nie memberikan satu hidayah buat yang menonton..Tak banyak pun..Sikit pun ada gak kan..

Law korang tengok gambar Tiz kat atas tu..yang mana lagi comel.Bertudung ke tak??..mesti bertudung kan..Comel tak bila Tiz bertudung..Kemas je kan.."Comelnya Wanita Bertudung..".




K lah korang...

Wan saja je nak wat entri macam nie..G pun hari nie hari jumaat..Nak beri berkongsi sikit kat pembaca Blog Wan nie..sebab pembaca blog Wan nie hampir sepenuhnya kaum Hawa..


Papai..


.



49 comments:

Mohd Shukri Fadzillah said...

bertudung pun kalau takat tampal setem je watpe... ikut syarak la.. kan

nadhirah. said...

memang ramai lelaki tak berapa suka perempuan pakai shawl ;)

miss Fyqa said...

Tak salah memberi pendapat Wan. Suka entry nie :)

Faqihah Husni said...

Wan Nak tau, Kihah pun suka Tiz pakai Tudung. 'Molek mata memandang' :)

zahidah dihaz said...

suka nangga tiz pakai tudung....


New Entry: Gonna be fly again

Fiffy Flower said...

fiffy setuju dgn wan ! wehee. :)

Efipurpleshine said...

betul2.
banyak betul isu pasal cra pemakaian org btudung..
2 kan hak individu nak pakai mcm mne..
btudung kerna TUHAN dan AGAMA juga dengan kerelaan hati bukan hanya sekadar berfesyen..
tiz mmg comeyl bertdung..like it.. <3

NORANIZA SAFIEE @ nora safiee said...

i like ur n3 wan..^^

pu3mas said...

wan ssh ssh jak ktk molah entry tok k kmk eh.. malu mek wan..

αωαи иαиσ said...

huhuh.. mmg cantik yg bertudung la wan ;)

cIk IRa said...

yeahh!! saya memang comel!! haha! perasan!
ermmm...ira tak suke tudung yang main sarung jer...cz kebanyakan tak menutup dada!
manusia kdg2 alpa tentang NIKMAT hidup sementara...itulah sebabnya ramai yg hilang arah..
alasannya,RIMAS! PANAS! :)

Wan_hazel said...

Mohd Shukri Fadzillah

betul..tp skurang2 nya ade gak rasa takut ngn TUhan

Wan_hazel said...

nadhirah

yang nie wan stuju,,

Wan_hazel said...

miss Fyqa

tengs peace

Wan_hazel said...

Faqihah Husni

cantek kan law tiz pakai tudung

Wan_hazel said...

zahidah dihaz

mena ya...kacak jak oo

Wan_hazel said...

Fiffy Flower

hehehe..tengs...

Wan_hazel said...

Efipurpleshine

betul tu,,

Wan_hazel said...

NORANIZA SAFIEE @ nora safiee

tengs taw

Wan_hazel said...

pu3mas

ahahha..lelah mek molah entri pakey ktk tok eh

Wan_hazel said...

αωαи иαиσ

betul tu...suka tengok..comel je

Wan_hazel said...

cIk IRa

brtul tu..tudung rasuk tu memang tak cantek...kecil je rupanya..ehehhe

ain said...

ain setuju 1oo%

AKUE EYQA said...

stuju dengan entry nie...=))

Khairil said...

cantik wanita pada akhlaknya...

fatin hanani said...

fatin suka tgk dia pakai tdg..nmpk lagi manis :)

bila dia xpakai dn mekup tbal sgt x bapa cntik :D

khuzerie said...

Erie setuju dengan pendapat WAN~!!
yang tertutup itu indah :)

Wan_hazel said...

ain

tengs

Wan_hazel said...

AKUE EYQA

terima kasih

Wan_hazel said...

Khairil

betul2

Wan_hazel said...

fatin hanani

betul tu fatain...

Wan_hazel said...

khuzerie

hehehe...betul tu...

cube closet said...

btl2 stju ngn entry ni...

khai said...

kalau pakai tudung belit belit susah jugak,rimas...^^

CWL wanie LovelA said...

biar nawaitu tu betul n hanya allah je yg tawu :)

G3-lina said...

alah. biase lah tu.. lain org lain pndgan.. sye pun suke org pakai tudung.. tp.. kena ingat.. pakai tudung kerana Allah.. bukan kerana comel~ :Peace

Muhamad Luqman Hakim Mahmud said...

salam bro ...saya tak boleh tinggal kan link saya kat shoutbox anda..sebab itu sayae spam kat sini..harap maaf ekk...!
tapi pape pon pendapat bro tu aku sokong!!hehe

.faney. said...

no komen, sibuk tolong bagi ramai jaa. btw, loikeee!! ^^V hehe ~ ~ ~

Wan_hazel said...

cube closet
tengs

Wan_hazel said...

khai

yep...macam panas lak wan tengok..ehehhe

Wan_hazel said...

CWL wanie LovelA

betul tu...nawaitu tu yg penting

Wan_hazel said...

G3-lina

hehehe...semua bende pun kerna Allah..tapi skang nie ade yg terlupa...kerj apun kerna Allah kan..

Wan_hazel said...

Muhamad Luqman Hakim Mahmud

hehehe..tak pe bro...

Wan_hazel said...

.faney.

hehehe..tengs..peace

ztie said...

susah nak ngepong fesyen tudong nek tok eh.... nasib sik makey tudong saji

k e y r i said...

betul3! bg aku ade golongan2 tentu je boleh pakai shawl cam hana tajima tu, hana tajima tu pon org jepun, pakai tudung ape pon cantik.. yg lain tu xpayah la ikot sgt ngan tren tudung die tu.. kenkadang nampak xsesuai!

Wan_hazel said...

ztie

ahhaha..mun pakey tudung pen gik lah...ahahha

Wan_hazel said...

k e y r i


bro..pndapat yg bernas..sokong2...

Siti Arfah bt Zaini Azlan said...

Terbaek ! :)