Wadah Madrasah Pengalaman: Lappy dah ok..kipas dalam laptop guna Connection USB..custom made.


Wednesday, May 4, 2011

Lappy dah ok..kipas dalam laptop guna Connection USB..custom made.

.



Salam korang...

Pergh hari nie macam nak marah je..Mula mula lah..masa nak baiki lappy Wan nie.Dah bukak semua dah cek semua..Kipas dalam lappy nie tak berpusing..Bila sambung dengan USB leh je jalan..tak taw lak apa masalah ngan litar dalam lappy Wan nie..Oleh kerna malas nak ke kedai and malas dan malas..Wan bukak lah sendiri kali kedua koz dapat ilham sikit..ehehe..lepas tu wat sambungan sendiri guna USB port lappy Wan..so direct lah 5volt masuk ke kipas lappy tu..Tak kuat ape lagi..Pergh..sejuk memanjang je lah lappy Wan..hahaha...Tak taw lah kipas nie leh berfungsi untuk jangka masa yang panjang or tak...Or ada kesan kesan yang buruk or tak..wat mas a nie tak lah..And Wan senang hati dah..koz dah leh wat kerja dengan senang hati..




Sila perhatikan betul betul gambar kat atas tu..kat anak panah tu..Sambungan wayar terus ke dalam lappy..Wan wat lubang kecil untuk masukkan wayar USB tu..So sambungan terus 5Volt...hehehe

K lah korang..nak sorak sorak gembira lah..Jimat sikit duit koz tak hantar ke kedai...hehehe.

Papai korang..

.



29 comments:

FarHANa aZwA said...

wah terror.... lps neh bleh la pggil wan law lappy farhana rosak...free taw hehehe

Dekcik said...

wah pndai eh btolkan lappy sendiri..jgn ade effect ape2 sudah lah..haha..

entry terbaru..
http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/05/kau-kejam-kau-pijak-kaki-anak-kucing-tu.html

k e y r i said...

wa.. pandai ea godek2 komputer! :D

NasZ said...

uish..expert..saya tak brape pandai kalau repair laptop..tapi kalau pc boleh la skit2..huhu..

KORANG RASA HANDSOME/CANTIK KE?

caliph shuriken said...

nsib baik function elok ^^

latest en3: fast five

nano said...

wah!!!hebat2,,,tp.....boley ke tu wan,,xde efek pe2

..gugu.. said...

heheh kalau i terus hantar kdai..

x reti nk baiki sgala bgai nih ;p

cinta nabella said...

fuyoo ! wan baiki sndiri je ? farah pya lappy pon keja panas jer ..pastu rajin sgt terpadam lau panas-2..utk elakkan terpadam ..kejap-2 farah kna hibernate kan dlu lppy ..pastu baru on balik..tension tiap hri mcm too ..pastu lau nk hntr kedai pon msti dta-2 smua hlg habis and lmbat pye ..farah pon tak htr lahh..biar aje lppy jdik mcm nie..hri tu ad terlintas nk bukak habis lppy , tp psang balik sbb tak brani ..

misyamissyou said...

wah..sejuk la pas ni lappy tu..huhuu

Wan_hazel said...

FarHANa aZwA

ahahha///panggil je..tp wan tak dtg nye..ehehhe

Wan_hazel said...

Dekcik

hehehe..try n error je...

Wan_hazel said...

k e y r i

try je...pas tu boleh guna..ehehhe

Wan_hazel said...

NasZ

lapyop complete sikit..law PC nie..senang skit..ehehhe

Wan_hazel said...

caliph shuriken

ehehhe..tu lah..ehehe///best

Wan_hazel said...

nano

bole jalan nano..ok lah tu kot..asenye tak de efek pape

Wan_hazel said...

..gugu..

wan try je wat tu...hehehe..nak jimat katakan..

Wan_hazel said...

cinta nabella

ahahha..bahaya taw farah law over hit nie...nanti semua rosak..better farah g kedai wat cek taw..nanti lappy rosak ..camne nak blogging lagi

Wan_hazel said...

misyamissyou

a ah..tu lah..eheheh

...:i'm ezza haniza:.... said...

terer lah anda niiiiiiiii

cikida said...

wahhh,bagus nyee jimat duit beki sendrii..=)gud2 !!

eddy said...

oooooo......
now u short one USB port... asal x "hack wire USB dari dlm jer" kan lagi mudah

khai said...

err..buat lubang sendiri erk?

Wan_hazel said...

...:i'm ezza haniza:....

ahahah..tengs

Wan_hazel said...

cikida

tu lah..jimat duit..leh g KFC..ehehhe

Wan_hazel said...

eddy

mana de lagi mudah..law guna PC leh lah hack dari dalam..yang nie lappy..law nak wat pun kene patri lagi..DELL nye barang complete skit..

Wan_hazel said...

khai

a ah..tebuk skit kat tepi tu

~FaatiNNasreeN~ said...

reti tak baiki printer??hantar kt canon bg quotation cm harga beli baru..baek xyah wt service centre cmtu!!

Wan_hazel said...

wan tak reti lah..ehehhe..bei baru je..g pun skang dah murah kan

FAIZAL AHMAD said...

mengalami benda yg sma.. n buat mcm tu jgk..haha direck gne usb... motherboard problem.. power x kuat .. :)