Wadah Madrasah Pengalaman: Tukar template dah..Classic template ke Layout/design..


Saturday, October 29, 2011

Tukar template dah..Classic template ke Layout/design..


Assalammualaikum...


Seharian Wan ubah koding CSS Classic template ke Layout...Terus terang Wan kasi taw..Nak ubah koding lebih susah dari buat koding yang baru..Sedikit rasa sayang terbit dalam hati dengan pemergian Classic template yang Wan dah guna dari dulu...Dari kolum side kiri dan sekarang ruangan side ke kanan...Dah bertukar setiuasi dah..Hope korang suka dengan ruang tamu yang Wan dah ubah tempat dalam teratak nie..Warna pun dah Wan ubah..Selok belok koding pun Wan dah ubah..Payah sedikit nak mengendalikan Koding basic CSS nie..Mungkin dah terbiasa dengan rumit rumit Koding CSS yang High-level programming language..Banyak hukum hukum koding yang berbeza beza...Padahal bahasa tetap sama nak baca.Ada koding memang tak masuk dengan Template/Design yang Wan guna sekarang..Susun atur Koding mesti teratur berbanding Classis Template.Banyak lagi yang Wan nak plug in kan dalam Template baru nie..



Dengan Harapan Koding Template sekarang lebih ringan dari yang sebelum..Apa pendapat korang???Template Wan semakin simple tak???Tengok je Gadget dalam page element Wan tu sikit je tapi hasil kan banyak gadget dalam Blog kan.Wan padatkan kod dalam satu satu HTML gadget tu...Dan Wan rasa semua nie leh ringankan Blog..Hope berjaya kekalkan atau tambah SEO sebab pembacaan spider internet membacadari sebelah kiri atas sampai dengan bagian kanan bawah.Oeleh sebab tu jugak lah Wan tukar kedudukan ruang tamu Wan.Supaya setiap artikel lebih cepat terindeks.Kali nie Wan nak pentingkan SEO blog.


K lah korang...Tu je setakat nie..kalau korang ade apa apa cadangan sila komen diruang entri..banyak lagi yang Wan nak ubah kat blog nie..


P/S:Cool tak template baru Wan??


Papai

.



45 comments:

hawiz said...

terbaik!!..silau mata,..hihih.....

Eyka Aikha said...

cool2x.. :D

NiGhTiNaNgLe_FARA said...

ape yg wan buat semuanyer smart larh!!

gosh!! coding blog fa semua dah tunggang terbalik...

Farah Liyana said...

Cool..=)

suka gabungan warna,,pink+green+purple...

RayQuaz said...

jeles tgok blog wan .
rasa cam nk tukar ke template minima balek . tapi rasa sayang pergi dari denim . hehe :P

Wan_hazel said...

hawiz

tengs bro

Wan_hazel said...

Eyka Aikha

hehehe..terima kasih

Wan_hazel said...

NiGhTiNaNgLe_FARA

ahhaha...tengs...biasa biasa je yg wan wat nie

Wan_hazel said...

Farah Liyana

tengs taw

Wan_hazel said...

RayQuaz

hehehe...buat apa yg rasa sesuai je taw

sis92 said...

mata sis silau sikitla yang :P

cik mieza said...

suke header. huhu.. nice ;)

Miss Purple Ungu said...

waa...silaunya mata hehehe
tapi gabungan warna yg cantek :)

Pupel Liyana said...

Llebih ringan tp warna tu terang sgt.

Liza Masliza said...

cantik wan ! !! serious lawa !

Cik Jannah said...

cool. wat tuto ta wan? nak belajarr ubah blog ni.

ecadwinkyasha said...

kreatif sungguh!...

wAnA said...

nice.. :)

cntekla blog wan nie..
law godeh2 sal coding mmg berpinar mate huhu :P

A.Y.R.I.Z said...

hai ..salam
macamane nak tempah template design blog??pliz

nak cantikkan blog saye
http://skyjuiceforever.blogspot.com/

syarifahsidrus said...

cantik! n..cepat je loading :)

Nurul CLumsy Gurl said...

chumelllllllllllllllllllllllllllllllllllll.....................!!!!!!!! kala blog kite aw..hu2

cikpjaz said...

comel la wan template baru ni..

coolll =)

Dawia.Honeyputri said...

cantik layout yg skrg !

liyana punya cerite said...

gabungan wrna yang menarik err. .hee

Leeya Amalia said...

Waa .. Smart la ~ :D

Wan_hazel said...

sis92

wan sendri pun kekadng silau sis..ehehhe

Wan_hazel said...

cik mieza

ehhehe..tengs,,

Wan_hazel said...

Miss Purple Ungu

hahaha...ade lagi yg silau..ehhehe

Wan_hazel said...

Pupel Liyana

terang sgt ke??erm..nanti ade masa wan tukar lah warna tu..ehehe

Wan_hazel said...

Liza Masliza

tengs taw...cikai2 je template nie

Wan_hazel said...

Cik Jannah

tuto byk dah wan..ehehhe

Wan_hazel said...

ecadwinkyasha

tengs..biasa2 je

Wan_hazel said...

wAnA

tengs..a ah ..betul tu kering mata tgk kod..ehehe

Wan_hazel said...

A.Y.R.I.Z

nak tempah..leh PM wan kat FB....Wan hazel

Wan_hazel said...

syarifahsidrus

tengs..fuh..lega rasanya dah ringan

Wan_hazel said...

Nurul CLumsy Gurl

ahahha..blog wan biasa2 je..

Wan_hazel said...

cikpjaz

tengs..cool...hehehe

Wan_hazel said...

Dawia.Honeyputri

tengs..ehehhe...rasanya templ;ate sekarang semua medium searching leh tgk..

Wan_hazel said...

liyana punya cerite

tengs..

Wan_hazel said...

Leeya Amalia

tengs taw

Cik Jannah said...

wa, boleh tak buat tuto cne nak buat cm blog wan ni?

cunndaa said...

nice... tak serabut sgt...
gabungan warna yang menarik...

Wan_hazel said...

Cik Jannah

tuto guna mina template je...


cundaa

tengs..ebhehhe

Anonymous said...

terbaek!!! :) cne nk tukar clasic tmplate ke design tmplate dik??

Wan_hazel said...

nak tukar tu klik je kat pilih tempalte..