Wadah Madrasah Pengalaman: Doodle story..Blog tanpa Follower dan tiada komen = Forever Alone


Wednesday, February 1, 2012

Doodle story..Blog tanpa Follower dan tiada komen = Forever Alone

.


Assalamualaikum...

Hai korang mesti ramai yang mengalami perkara yang macam nie kan.."Forever Alone"..Hehehe..Kali nie nak taip entri sambil tampal muka comel doodle Wan nie."Vlog doodle + blog" macam nie lah jadinya..Jom layan je karenah Doodle Wan nie.



Dan semesti nya ramai yang salahkan perkara yang tak patut dipersalahkan..

Contoh pertama :


Contoh kedua :


Contoh ketiga :



Dan banyak lagi...


Bagi Wan..Follower tak begitu penting kalau semua Follower kita tu hanya sekadar Follower tidur je.Dan tak semesti nya Entri yang korang taip panjang panjang tu orang tak baca hanya kerana tiada komen..Fikir positif..Contohnya Wan sendiri jarang nak komen entri Blogger lain..Sebabnya kebanyakan Blog korang , Wan tak leh nak komen..Blogwalking pun penting ..Hehehe..

Kalau suka..Klik like dan share kat kawan kawan..Dan kalau suka entri kali nie..Jum sponser RM0.20 untuk Wan..senang je klik nie..Duit Tabung

Terima kasih


Lain lain yang menarik




.



70 comments:

Zaza Nur Iman said...

bgs entry ni..hari ptama zaza mula blogging..dh ade komen..alhamdulillah.. :)

CCICute Design said...

btol2...sokong sesangat.. ^_^

shawn razaleigh said...

setuju. kosong tu angka je. nilai entry lagi penting.

Cik Kira said...

menarik2 . btw , muke doodle tu still takleh lawan dengan muke saye . hhahahahahah3 ;p

NURFERL said...

great sifu~!! :)

Wansteddy Tales said...

krisis yg plg teruk dlm hidup akak ialah, XDE KAWAN BAIK. justeru akk cari kawan dlm dunia maya. xsemestinya dorg sebaya atau lbh tua dr akak utk jd penasihat bijak pndai. cukup sekadar dr kenalan yg sudi bertanyakn khabar tanpa maksud tersirat. yg pasti, sshnya nk dptkn hubungan yg sngt ikhlas sesama manusia :(

Aesya Zealous said...

terasa diri ni foreveralone..huu

BiQa HatmiN said...

FIRSTLY DOODLE WAN MEAMNG CUMILLL...

AND NICE ENTRY.. BIAR TAK DE FOLLOWER..TAPI ADA PEMBACA KAN... RAMAI FOLLOW TU TAK TENTU SINGGAH WALAU SEBULAN SEKALI.. KITA PUN SEBENARNYA SAMA JE.. *RASA MALU

IZZATI MUSTAFA said...

haha,,untunglah .......

zana said...

yes i like :)

.cik syana. said...

forever alone too =='
plus, bukan org femes nak ade follower beriban. tade ayt yg best2 nak buat entry. blur je ~.~ HAHA.

Lia Irdelia said...

comel jer doodle tu..
hehhe :)

Edy Zaidi said...

setuju2

.nora. said...

betul betul betul. kita kene ikhlas dalam semua hal. insyaallah akan lebih bermakna semua yang kita lakukan.

Errah said...

cantik doodle wan..ajr sikit..nak bt cane

Misya_mimie said...

sejak2 akhir2 ni wan lebih suka buat entry dengan doodle comel ye.. comel..

Fasya said...

huhuhu. nice ! tak semestinya diorang tak komen bermakna diorang tak baca kan? sometimes, diorg komen kat shoutbox je. haha

eeiyss said...

sebab entri ni cumil... eeiyss kelik untuk det tabung incik wan... hohohoh

:: Cik Nur :: said...

alololo..comel doodle tu.. :)

bila berblogging, kenalah ikhlas, dan yg paling penting setiap entry perlu ade isi...

wan, belog cik nur boleh komen... :)

uncHa said...

sangat bermakna ;)

NiGhTiNaNgLe_FARA said...

kalau macam tu kan widget follower ni penting tak??

Ckin Kembaq said...

Yep...setuju di situ...tak brmakna tak ada komen tp tak ada pembaca.....mana tau ada silent reader.. ^_^

Anonymous said...

betul2!

Teratak Zaffendi said...

Psl kartun comel, saya dah click tabung :)

Blog saya rasanya ramai yg tak masuk..psl blog saya blog info bukan blog yg cite psl apa saya buat atau sapa saya..

Tapi saya tak kisah kerana saya suka konggsi info..sapa dpt manfaat..allah bagi saya credit berbentuk pahala. :)

Wan_hazel said...

Zaza Nur Iman

hehehe..tengs..terbaiklah zaza..wan dulu satu komen pun tak de..huhuhu

Wan_hazel said...

CCICute Design

hehehe..tengs cci

Wan_hazel said...

shawn razaleigh

yep///entri yg menarik tu lah yg pnting...

Wan_hazel said...

Wansteddy Tales

betul tu kak..kadang2 kawan maya nie lagi baik dr yg kita sangka..kawan realiti kekadang ada yg jenis kawan makan kawan..

Wan_hazel said...

Cik Kira

hahaha...ade2 je lah...mesti lagi comel kan

Wan_hazel said...

NURFERL

sapa2 sifu??nak sign..ehehhe

Wan_hazel said...

Aesya Zealous

kita serupa..ehehhe..

Wan_hazel said...

BiQa HatmiN


hahahha..betul tu...wan setuju..kita sndri pun macma tu jugak...

Wan_hazel said...

IZZATI MUSTAFA

hehehe

Wan_hazel said...

zana

tengs

Wan_hazel said...

.cik syana

hehehe...no komen..wan pun kdg2 tak de idea nak wat entri...blur memanjang

Wan_hazel said...

Lia Irdelia

tengs...

Wan_hazel said...

Edy Zaidi

tengs..peace

Wan_hazel said...

.nora.

betul tu..wan sokong

Wan_hazel said...

Errah

dekat bhgian tutorial Wan ade tuto nk wat doodle

Wan_hazel said...

Misya_mimie

a ah..nak try tarik pembaca dgn cara nie..ehehhe

Wan_hazel said...

Fasya

betul tu...

Wan_hazel said...

eeiyss

tengs taw..semoga eeiyss mendapat rezeki yg lebih...Amin

Wan_hazel said...

:: Cik Nur ::

a ah betul tu..setiap entri mesti ada isi yg tersirat

Wan_hazel said...

uncHa

tengs

Wan_hazel said...

NiGhTiNaNgLe_FARA

penting sebab org nak follow kita...kalau ada yg nak..jgn paksa org follow je..tu je..ehehhe..

Wan_hazel said...

Ckin Kembaq

semesti nya...ada yg suka kat entri kita..

Wan_hazel said...

Anonymous

hehehe..betul3

Wan_hazel said...

Teratak Zaffendi

tengs ..semoga dilimpahkan jugak rzeki..yep ilmu tu kalau dikongsi akan tetap mengalir shinggalah seseorn tu mengamalkan nya dan diturunkn kepada semua yg lain..maka pahala itu akan bertambah,.

mS.eiRa MZ said...

betul sesangat, x yah nk byk follower yg pntg hepi being as a blogger..happy blogging.. (^_^)

haniamira said...

HAHA,sempat lagi mintak derma. ^^

♥ mY oWn LiL StoRy ♥ said...

trying mybest...dpt 1komen pon da ckup wat ati bunge2 riang ni kan plk dpt follower sorg kan :)

Kak Chik said...

nice entry la wan ,folower tk penting, yg penting pembace dan ape yg kite tulis tu bawak manfaat kat org rmai..disebabkan awk punye entry sangt best plus cute doodle, sye sedekah 2o sen untuk tabung wan .. :) hehe

psstt, bukan ape ,meh la singgah blog kakcik ..hehe..

Wan_hazel said...

mS.eiRa MZ

wan setuju..betul tu...happy blogging lagi pnting

Wan_hazel said...

haniamira

hehehe..nak tambah income skit..

Wan_hazel said...

♥ mY oWn LiL StoRy ♥

betul tu..dulu wan pun macm tu...

Wan_hazel said...

Kak Chik

tengs taw..ok2..wan jenguk blog Kak Chik k

Puan Besar Shag Yahaya said...

Shag bangga gila bila tgk view for each entri tu memberangsangkan. Walaupun komen tak ada ;)

si kiut lavender said...

mantaplah entry nih...ciap ada doodle comey2 lagi...huuu...:P

saya fatin comel ! said...

salam,, abg wan,,
nak tny.. ada tak cara kita nak letak site members bg blogger yg guna classic template nih,, ??
thanks abg wan :)

Wan_hazel said...

try tgk nie k..

http://wanhazel.blogspot.com/2010/10/tutorial-letak-button-follow-untuk.html

Eiya said...

follow laa eiya punye yerk . mekasehhh . www.eiyateddy.blogspot.com .

sara E a.k.a ct said...

bagi sy, sy xkisah orang baca ataupun tidak..huhu..sebab blog hanyalah luahan perkongsian yang ingin sy tulis gtu2 saje..xkan nak pakse org bace n follow kita kan..hee..ct skrg lebih nak maju ke arah keilmuan..insyaAllah..

Wan Faris said...

betullah cakap wan_hazel..
follower jgn dicari, biar dia cari kita.. hehe
~nie url saya (silalah follow klaw minat)
http://farissite49.blogspot.com/

EYJA MASLIZA said...

Setuju! Nak pegang kata2 Wan, "Jangan cari follower, biar follower cari kita".

Cinta Si Syila said...

klik je ke link tu? yg 20sen tu... lps klik then tutup blik link tu bleh ke?Huhu.. Neway thx sbb bg semangat memblogging.. Hehe

Ira Dhira said...

cantik blog akak ni~ :D

Wan_hazel said...

ira..

Wan lelaki bukan prempuan.. hehhe

farhana sinee said...

Mcm mana boleh ada duit tabung tu? :)

BlackMonkey said...

nice lah blog ni..tu lah kita main blog ni bkn nak harapkan follower sangat..kalau follower je ramai tapi tak pernah pun nak baca story kita yang kita tulis panjang2 tu..

BlackMonkey said...

< nice lah blog ni..saya setuju sangat dengan apa yg awak ckp kn..bkn follower yg kita harapkan..tak guna juga kalau follower ramai tapi tak baca story yg kita tuliskan..>