Wadah Madrasah Pengalaman: Tutorial Scroll Box untuk popular post/top ten entri


Saturday, April 7, 2012

Tutorial Scroll Box untuk popular post/top ten entri

.

Salam korang..


Kali nie Wan nak wat Tutorial wat Scroll Box untuk Populor Post/Top ten entri _Design/layout Template..Bagi memendekkan Populor post kat side blog korang...Tu pun law korang ada add gagdet Populor post nie..Law tak..Tak de lah...Kalau korang nak wat Top ten entri/Populor post rujuk Tutorial nie

http://wanhazel.blogspot.com/2012/04/tutorial-top-ten-entripopular-postadd.html


Jom Tutorial..

Dashboard>design/layout>Edit HTML
Tick expand widget

Mula mula korang cari kod nie

Popular Post atau popular je

Bila korang dah jumpa tu..Korang tengok kat bawah lagi..nanti korang akan jumpa kod macam kat bawah nie..


<div class='widget-content popular-posts'>


Bila dah jumpa kod tu..Korang gantikan kod tu dengan kod yang kat bawah nie k..gantikan...



<div class='widget-content' style='overflow:auto; width:220px; height:400px ;'>



width:220px; height:400px lebar dan tinggi tu korang ubah ekot kesesuaian sidebar korang..

Preview dulu law ok dan tak de error
Korang save


Love what you do with the internet? The Best
Social SharingPaint the town green!
JOHARA
LMFAO’s KL entourage!
Solve this mission with Agent 7.7!



Papai


.



3 comments:

alyn adnan said...

Salah tu , bukan populor post tapi popular post :)

alyn adnan said...

Salah tu , bukan populor post tapi popular post :)

NiNa ZizaN said...

tQ~ ^_^ done!