Wadah Madrasah Pengalaman: Doodle story..Belon gam


Monday, April 2, 2012

Doodle story..Belon gam

.


Assalamualaikum....


Hai korang...sihat tak???harap sihatlah kan...Wan macam biasalah sihat,Alamdullillah...Tinggal seminggu lagi Wan nak final..10/4-19/4...Final final..Doakan Wan lulus semua subjek taw."semoga Wan lulus semua subjek..Amin Amin Amin"...

Jadi..Hari nie Wan update ringkas je..Minggu minggu nie Wan akan update ringkas atau dalam minggu ni dan sepanjang tempoh Wan final Wan akan jarang update k.Erm...korang ingat lagi tak belon..atau belon gam...Tak pasti lak nama nya.Belon gam je lah kan..




Kalau korang pernah tiup belon gam nie..mesti korang pernah rasa belon nie..Susah nak terangkan rasanya..Belon nie tak boleh makan taw..hahaha..masa nak letak gam tu kat straw kene bentukkan dalam mulut dulu..Korang macam mana erk..ke tiup terus???hahhaa..Masa nak tiup tu lah susah sikit..Dulu Wan tak reti nak tiup belon nie..payah sangat sampai sakit pipi Wan nak tiup belon nie dan timbul lak bintang bintang,,hahaha..pening kepala..




Bila belon tu dah bocor nanti akan renyokkan dan adalah beberapa belon kecil yang terhasil..belon nie lah yang digunakan untuk ketuk kepala...maksudnya bagi belon tu pecah kat kepala..hehehehe..best sangat masa tu..


Sesapa yang lahir tsama tahun atau sebelum Wan mesti taw semua nie...Rindu tak zaman kita budak budak dulu??



P/S: jadi kalau korang semua ada pengalaman dan pendapat mari kongsikan kat ruangan komen bawah nie..



Kalau suka entri kali nie klik like atau sponsor Wan rm0.20 klik satu je..senang je klik nie.Klik kanan dan open in new tab k

Love what you do with the internet? The Best
3D Experience For Your Taste Buds.
LMFAO’s KL entourage!
Solve this mission with Agent 7.7!



Papai


.



29 comments:

Cik Kira said...

semalam kita baru main yang adik kite punye . hehe . kite panggil tu belon tiub .

and goodluck untuk wan ye :)

Eyna Eryna said...

baru je main hari tu. suruh adik beli banyak2. lepas tu main dalam rumah. best woo~ :D

Haruno Hana 하나 said...

lupa lak sal mainan ni.. x pernah main kot.. haha..

Myra Azraff said...

peh..dulu expert pulak main ni..muahaha

~ cahayakelembutan ~ said...

kmk pernah main..suka mena main..kmk pun sama..masok lam mulut lok..bok ngkah rah straw..pasy ya bok tiup..mun mok nya besa..gam ya mesti besa n tip mesti slow2..mun pande ade lubang ya cepat2 picit k nutup nya.hehheh

Cik Penguin_Solehah said...

haha,kalau belon ni solehah tiup sampai besar pastu letupkan kat muka.. Nanti jadi mask=p..Rindu zaman budak2 ^_^

arenis said...

penah men belon nyh..
selalu beli dulu time skola rndh...

Azhafizah[フィザ] said...

oh..namanya belon gam ke?hehe..tak ingat lah dulu panggil ape nama belon ni

Wan_hazel said...

Cik Kira

tengs...wan tak taw jugak nama belon nie

Wan_hazel said...

Eyna Eryna


ahaha...

Wan_hazel said...

Haruno Hana 하나

nanti cari taw..g main..ehehhe

Wan_hazel said...

Myra Azraff

ahhaha...sifu sifu

Wan_hazel said...

~ cahayakelembutan ~

ahhaha..ada tips indah jak..ehehhe..aok lah oo..zaman namiak..

Wan_hazel said...

Cik Penguin_Solehah


ahahha..wan pernah gak wat nie

Wan_hazel said...

arenis


ehehhe..betul tu...ada gula2 gak dalam tu

Wan_hazel said...

Azhafizah[フィザ]

wan pun tak taw gak

Eein Azryn said...

suka main belom ni dulu. hehe. rasa nak jadi budak2 balik.

keri ikhwan said...

nilah mainan time kecik2 dulu.. skang ni dh jarang budak main benda nih

Ckin Kembaq said...

sama...sama....ehehe

Sya Syazana said...

gudluck for upcoming exam ;)

adibbbb said...

wahh, dulu time kecik2 main jugak benda ni^^ jarang nak tgok dah budakbudak main benda ni sekarang.

btw, goodluck wan. moga pass semua paper :D

Aien Nia said...

saya selalu main dulu ..
Jilat gam dia .Pahit ..

eLL said...

dulu balik sekolah selalu jugak beli belon ni. skrg ni main juga sebab tolong tiup untuk anak. hehehe

cinta03 said...

dia puny abau tue tak tahan kan..rasa cam nak kunyah2...hihihi

Atirah ★ said...

Skrg ni ad lg laa . Beli belon 1 , dpt free belon gam . Masa kecik dulu-2 slalu je bli . Dah lupa namanya . Belon gam ? Lebih kurang la tu kot ..

Jaja Azhar said...

Dulu sekolah rendah selalu main bi and suka makan then buang , Haha :P

ilishaheera said...

Ingat-ingat lupa tentang belon ni...
Tapi tang ketuk kat kepala tu ingat kot xD
Wan, semoga berjaya untuk final ni! Buat SEHABIS baik!^^

Nurul CLumsy Gurl said...

ohohoohoooo... ade ade... dulu time sekolah rendah ade jual... doposen 1.. pas2 ksik dngn gugule mc gule smarties tu.. hahaaa... rindu nye aii.. bau belon tu same cm gam uhu....

Nurul Ain Atikah said...

skrg pon ade, 10 sen je. masa rehat je ambik dalam 10 ketol lepas tu main letup2 dekat muka oraang. huaa... bestnye