Wadah Madrasah Pengalaman: Itu bukan fitrah kehidupan


Tuesday, February 17, 2009

Itu bukan fitrah kehidupan


Kutekan picu alam maya,seraya aku memasuki ke alam itu,penuh nurkilan terpampang dihadapan nya....pelbgai crta suka duka,tangis tawa,gmbra sdih...anehnya, aku dpt menatapnya tnpa bganjak dr tmpat duduk ku,hanya jmari ku yg ligat menari....

Disini pula ingn ku ukir seberkas kisah temanku...smpati mengukir dibenak hatiku,mungkin sudah takdir nya.namun mengapa dia,seorang wanita dibebankan dgn permasalahan sbgni....ku ukirkan disini,,,

xxxxx

Ptang tdi,(sasha)kwn aku nie blik dr klaz,die n aku xsme klaz.klaz aku hbis jam 7.00pm.die plak awal dr klas aku.die blik jalan kaki sowg2,xde teman.kire2 jam 6.30pm cmtu.dh gelap gak dh kat kwsn sarawak nie.ye ye,aku tahu,lmpu jalan ade...xlah gelap sgt kan.tp kalau tmpat 2 xde owg nk lalu lalang,sunyi plak,cmne,.dlm pjalnan 2.tetibe je die kene ragut..2 owg boy pakai motosikal yg ragut die,dr blakang.kesian nye kat die.trauma lh plak die.

Mcm mane aku tahu,die msg aku lh.pastu die crte kat aku,time aku msg die,die msh kat blai polis,pgawai polis lg wat siasatan n ambil statement...aku doa doa kn sgt die xde ape2.hope die xlah trauma sgt.aku pn xtaw nk wat ape,nk tlg ape kat die.tlg dgr je lah...

Satu je aku nk pesan kat korang yg gurl 2 even boy pn dgr lh nasihat aku nie n wat kawan aku 2 gak..jgn lh nk branikn dri jalan sowg2 kat tmpat sunyi k...yg tjd sama sama lh kita jdkan iktibar.blajar dr pngalman.kalau nk tnjuk hero 2.xyah dgr lh,lantak korang lh.aku juz bpesan je.sape lh aku nie kan...juz hazel..

xxxxx

Merenung memikirkan...apelah manusia jnis peragut ni.hdup korang mkin truk lh nanti.tngok lh...xaman hdup korang..adalah malapetaka yg korang dpt nanti.Tuhan 2 Maha adil...






Hazel geleng kepala...



6 comments:

-SRISUFI- said...

salam dik wan

aduhai

syahdu nya lagu ya...hehehe ktk tgh dilamun cintun??

Wan_hazel said...

Hahaha.kak sri,lucu ktk eh...cnta pun kmk xda.apa lagik cntun...hahaha.lgu syahdu indah jak..hehehe

Azura Chan said...

Kuching dah sik selamat..
Siang pun maokl berani juak jalan
Tangga2 kerek kanan..

Azura Chan said...

Kuching dah sik selamat..
Siang pun maokl berani juak jalan
Tangga2 kerek kanan..

Azura Chan said...

SIang or malam mesti bait2 jalan..
Paling bagus dok umah and main blog jak. Ahahaa

Wan_hazel said...

Aok eh.bena kata ktk.btter duk umah jak.hehehe.mun nak kuar pn nengok2lah bjalan mbak geng ka.