Wadah Madrasah Pengalaman: how to train your dragon..Wan hazel latih naganya


Sunday, May 9, 2010

how to train your dragon..Wan hazel latih naganya











Nie kisah Wan, time nak latih nage Wan yang name "Glow in the dark". sape kate latih nage senang... Susah sangat.. sebelum Wan jadi pelatih nage..Wan diarahkan oleh papa Wan supaya jadi pembuat parang,tombak,kapak,garpu,sudu,cangkul sampai ekzos pun Wan wat kan..hahaha.


Lupekan pasal tu..law nak wat tempah nanti hubungi Wan k..hehehe..bebalik pade kisah Wan mase nak latih nage tu.. name pun dah sehitam rupe.. waktu Wan jadi pembuat parang,tombak,kapak,garpu,sudu,cangkul and ekzos tu, wan ade terfikir nak wat perangkap tikus..koz kat blakang umah wan kan hutan..banyaklah tikus melepak kat blakang umah Wan.. satu hari tu wan dah siapkan perangkap dah kene uji pun... dapat digunakan. So lepas tu wan pasang lah perangkap tu kat blakana umah Wan.. umpan nye stawberi cecah coklat..tikus mane tak meliurkan,,


Keesokan hari plak..brap brip brup..kebaam keboom blakang umah Wan.. "bunyi ape tu" bisik ati Wan..huh,tikus besar kot wan bermonolog sambil lap lap tangan yang kotor.. zap zip zup dengan pantas nye Wan berlari ke blakang umah.. korang taw tak ape yang wan nampak..


Huh,,tekaan korang salah, Wan tengok perangkap tu hilang..hilang lesap tak de kat tempat wan pasang tu.. tapi ade bekas tapok kaki kat kawasan berhampiran.. Wan ekotlah kesan tapak kaki tu ke dalam hutan.. jalan punye jalan, wan pun tengok bebayang yang besar..hitam..upenye ape yang Wan tengok tu seekor nage..wan takut sangat mase tu,, lepas tu wan tengok tangan nage tu terkepit kat perangkap tu..kesian plak Wan tengok..



Lepas tu wan g lah dekat dekat nage tu.. Wan garu garu bawah dagu die..alahai upe nye nage macam kucing gak.. lame kelamaan nage tu pun jadi comel..baik sangat kat Wan and wan pun dapat nak cabut perangkap tikus kat tangan nage tu..


Akhernye Wan dan nage tu jadi kawan and Wan namekan nye "Glow in the dark". sejak akher akher nie Wan latih nage Wan bercakap.. skang baru dua ayat je nage Wan pandai sebut..

1. Wan cangat tomei
2. Wan budak lucu

Tu je lah yang Wan ajar... hahahha


k lah korang..law korang nak tangkap nage ekot je cara Wan tu k.. Wan suke terbang dengan nage Wan jangan jelez ye..



salam ahad korang,,



papai





.



2 comments:

miss jana chibi said...

huhuhuhu..imaginasi tinggi ni..ganti hiccup la ni ea..ahhahah=P
btw..toothless mmg comel sgt kan??ehhehe=D

Wan_hazel said...

betul2...comel sangat..hehehe...hahha..wan kat dunia maya nie ganti hiccup